Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videá (2)

Z nakrúcania

Recenzie (97)

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi pôjdem tentokrát proti prúdu, ale táto epizóda ma rozhodne nestrhla. Ďalší veľký dejový skok a napriek tomu stále dookola to isté. Všetci sa tu rozplývajú nad výkonom Paddy Considine-a, ale ak si niekto skutočne zaslúži pochvalu, tak sú to maskéri... Inak zdĺhavé a v tomto okamihu sa nebojím povedať už aj nudné. V porovnaní s úvodnou sezónou GoT, kde nielen hlavné, ale aj vedľajšie postavy (či už kladné, neutrálne alebo záporné) mali svoje miesto a osobité čaro, tu pôsobia všetci akosi tuctovito. A nie, nie je to len tými bielymi parochňami... ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato epizoda rozhodne patri trpiacemu a umierajucemu Viserysovi, kralovi, ktory zabezpecil dlhe roky mieru a prisiel s "inovativnym" vladnutim, hoci ho mnohi vnimali ako slabeho. Opat raz vynikajuca kamera a napatie medzi clenmi viacerych generacii a rodov. Silny zvrat pri audiencii u "hand-a" a tiez ovladnutie vlastnych nevrazivosti a nalad. Deamon je zatial jednoznacne najrydzejsia postava s nemennym charakterom. Jeho pobaveny usmev pri "exekucii" a i pri "vyprevadzani" blondaveho jednoocka, kedy zrejme videl seba v mladsom vydani mi "imponovali". :) Otazka naslednictva v Driftmarke nebola az tak podstatna, hoci sa dej primarne v tejto epizode tocil primarne okolo nej. Napriek minimu akcie, vyborny scenar a rezia. Hudba v pozadi, tancujuci parik a podlomenym zrakom zaostrujuci kral na clenov rodiny pri stole a chvilocka pohody bol velmi silnym momentom. Pecka. 90% Vidim to na solo akciu "jednoocka". :D ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aemond sa pochlapil a je z neho zručný šermiar a cieľavedomý muž s jasným nástupníckym právom na trón. Z ponúkaných možností sa po Daemonovi a Rhaenyre javí jasnou voľbou. Hightowers aj Targaryens intrigujú podľa možností. Nástup na trón je emotívny, posledná večera nezjednotenej rodiny naivná a posledné slová umierajúceho pomätenca vytvoria vojnu. Chýbalo mi viac vyhrotených situácií. ()

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tomuhle říkám emotivní epizoda. Paddy Considine po tomhle musí dostat cenu Emmy, protože jeho výkon byl nadpozemský. A co víc, maskéři se pěkně předvedli. Nemám tomuto dílu co vytknout. Chci víc scén mezi mladými z kterých extrémně vyčnívá Aemond. Nejenom, že jsem měl slzy, ale při dvou momentech jsem se rozplakal. Safra.... no tohle jsem nečekal. Také je nutno zmínit, že tomu strašně napomáhá hudební podkres Djawadiho. Je to frajer. ()

aR3Zz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Napětí, které by se dalo krájet. Na druhou stranu mě prostě už ta politika a pletichaření přestala bavit. Ikdyž se pohybujeme mílovými kroky dopředu v čase (roky každý díl), tak se vlastně pořád nic neděje. Tedy děje, ale divákovi je to skoro jedno. Nestihne se sžít s postavami a vůči ději je až apatický. Nevím, co by se muselo stát poslední dva díly, aby mě to přesvědčilo a vtáhlo zpět, když právě nyní byly podle mě vyloženy všechny trumfy na stůl. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (5)

  • Název epizody odkazuje na titul Corlyse Velaryona (Steve Toussaint), který je v čele královského námořnictva. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)

Reklama

Reklama