Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videá (2)

Z nakrúcania

Recenzie (97)

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: DO kráľovstva prichádzajú vzácny hostia aby potvrdili svoje právoplatné následníctvo. Či už Rhenyra pre svojich synov alebo Rheya pre svoje vnučky. Kráľ už je bezmocný a je na drogách ale keď prichádza k zásadnému rozhodovaniu zasadne opäť na železný trón. Kráľovnine plány sú tým nabúrané a pokračuje hra o tróny. Prevedenie: Tempo sa nám spomaľuje a prichádza čas na intrigy a zákulisné ťahy. Páči sa mi ako sa zrazu kráľovná a Rhenyra hrajú na šťastnú rodinku a stačila k tomu jedna kráľova reč. Syn s páskou cez oko bol mega drsný a začína sa mi ako postava celkom pozdávať nakoľko nám Deamon skrotol. Uvidíme čo sa ale bude diať po kráľovej smrti. 78% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Temné a neutěšené ve strohých a dokonalých kulisách, co připomenou středověk s úžasnou gotikou. Nejsilnější scéna - cesta k železnému trůnu. A nejbáječnější? Daemonova rychlá práce. Úplně jsem cítil, že jestli se tohle nestane, dojde jen na další prázdné plky o zachování rodu... a tak... Dál nemá cenu se rozepisovat, anžto je lepší vše vidět. ()

Reklama

SamVimes

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pán přílivů, začíná dalším posunem v čase dopředu, tentokrát o šest let. Znovu se otevírá téma následnictví a jeho legitimity, do kterého znovu musí vstoupit i samotný král osobně, ač nyní již velmi zesláblý a v jiných otázkách téměř plně zastupovaný jinými. Jeho pomalá chůze k trůnu je jednou z nejlepších scén roku, podání koruny bratrem Daemonem je silným symbolickým momentem. Po nepříjemném – i když poté svižně utnutém – jednání v trůnní síni následuje velká rodinná večeře, umírající král by si totiž přál usmíření mezi svými příbuznými. Jistě, že to nakonec skončí urážkami, výhružkami a potlačovaným násilím, ale na začátku to alespoň na chvíli skutečně funguje, panuje civilní atmosféra a zazní nikoliv neupřímné přípitky a projevy obdivu. A i to je na dynamice vztahů v Rodu draka zajímavé, že nejsou jen tak jednoduché, aby mezi soky panovala čirá nenávist, že ve vztahu Alicent a Rhaenyry ještě zůstaly i stopy hlubokého přátelství, jež je kdysi pojilo, Daemon zase s věkem dokáže být ke staršímu bratrovi daleko shovívavější než kdy dřív. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato epizoda rozhodne patri trpiacemu a umierajucemu Viserysovi, kralovi, ktory zabezpecil dlhe roky mieru a prisiel s "inovativnym" vladnutim, hoci ho mnohi vnimali ako slabeho. Opat raz vynikajuca kamera a napatie medzi clenmi viacerych generacii a rodov. Silny zvrat pri audiencii u "hand-a" a tiez ovladnutie vlastnych nevrazivosti a nalad. Deamon je zatial jednoznacne najrydzejsia postava s nemennym charakterom. Jeho pobaveny usmev pri "exekucii" a i pri "vyprevadzani" blondaveho jednoocka, kedy zrejme videl seba v mladsom vydani mi "imponovali". :) Otazka naslednictva v Driftmarke nebola az tak podstatna, hoci sa dej primarne v tejto epizode tocil primarne okolo nej. Napriek minimu akcie, vyborny scenar a rezia. Hudba v pozadi, tancujuci parik a podlomenym zrakom zaostrujuci kral na clenov rodiny pri stole a chvilocka pohody bol velmi silnym momentom. Pecka. 90% Vidim to na solo akciu "jednoocka". :D ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aemond sa pochlapil a je z neho zručný šermiar a cieľavedomý muž s jasným nástupníckym právom na trón. Z ponúkaných možností sa po Daemonovi a Rhaenyre javí jasnou voľbou. Hightowers aj Targaryens intrigujú podľa možností. Nástup na trón je emotívny, posledná večera nezjednotenej rodiny naivná a posledné slová umierajúceho pomätenca vytvoria vojnu. Chýbalo mi viac vyhrotených situácií. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Když je král Viserys (Paddy Considine) informován, že jeho nejmladší vnuk se také jmenuje Viserys, řekne: „Jméno vhodné pro krále.“ Jedná se o menší předzvěst, Rhaenyřin (Emma D'Arcy) syn Viserys se nakonec, o mnoho let později, stane králem. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)

Reklama

Reklama