Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa Pes k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2022) (S01) 

75% za zbytočne pomalý ako soplisko sa naťahujúci dej. Každá jedna epizóda mohla mať o 20-30 minút menej a dejovo by sme o nič neprišli. Vynikajúce prostredie, kostými, herci, efekty... Je pre mňa smutné, že to nemá správny drive a akciu primeranú ku Game of Thrones. Pevne verím, že 2. séria bude krvavá mastenica. Knihy som nečítal, možno ma niekto bude za toto dissovať, no porovnajte si knihy LoTR a filmy LoTR. Film sa nepozastavuje nad každou somarinou a napriek tomu, že toto je seriál, netúžim už vidieť 5 minút niekoho kráčať po pláži za pojebaným drakom. Chcem vidieť viac podstatného, viac pletiek, viac akcie, viac bojov. Doprdele! Chcem tú posratú akciu. Na GoT sa mi nepáčilo mnoho vecí, napríklad otvorený koniec všetkých postáv, skoky v čase, prijebané keci o bačovom koliku... House of the Dragon sa drží posledných dvoch bodov ale chcú uzavrieť všetky dejové linky... Tak už nám kurva doprajte tú vojnu, preto sme sem prišli. ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

30 minút som spal, na konci som nevedel kde mi hlava stojí. Tak som si to pozrel ešte raz aby som pochopil. Takto sa to (ne)robí do psej matere. Našťastie, to začína mať spád. Hightowerovci, poďme do toho!!! ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Ide to dole vodou. Pomaly ale isto sa strácam v postavách, najmä pre časté menenie hercov, ktorí absolútne nevyzerajú ako ich predchodci... Nevýrazné hlavné postavy a celý diel o starom lepriakovi, ktorému už vykúpenie zubatej prajeme pri počúvaní jeho stonov. Zase sa to točí okolo intríg, bastardov a týpek bez oka čo bol v minulom diely jeden veľký jebko. Zrazu je najväčši macher (a na 100% by ste si ho pomýlili s jeho bratom ale keďže nemá oko je jasné kto to je). Je to smutné že hodinová časť by mohla mať 20minút a o nič podstatné by sme neprišli. ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

A zo začiatku som sa potešil, že konečne sa začne niečo diať... 9. časť a zas zbytočné naťahovanie epizódy. Všetko čo som doteraz videl sa dalo napratať do troch epizód bez zbytočnej plsti okolo. Buď som tupec alebo len robíte hajp okolo dobre nakostýmovanej telenovely kde sa sem tam mihne drak, ktorý zázrakom nie je krvilačná beštia ako to bolo v GoT... Tak dobre teda. Poďme sa tešiť na poslednú časť kde sa na konci niekto dočká zoťatia hlavy a potom čakajme 2 roky na novú sériu, ktorú budem pozerať kvôli očakávaniu zlepšenia... Asi by som mal čas využiť lepším spôsobom, napríklad môžem napúšťať vodu do prúteného koša... Tak by som zhodnotil spokojnosť s House of Dragon. Voda v koši. ()

Černá královna (2022) (S01E10) 

(spoilery) S veľkou nechuťou dávam 4/5... Nie kvôli zlej časti. Skôr kvôli tomu že... Doprdele na toto sme čakali 10 epizód?! Na to ako veľký hovadský drak rozchrapne malého sráča? No radoval som sa a zároveň som nasratý, že ideme čakať rok na čo? Pevne dúfam, že nie zase telenovelu o vzťahoch a zbytočne natiahnuté scény. ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama