Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 2
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (9)

Potomci draka (2022) (S01E01) 

Na rozbeh dobré. Intrigy, jebačka, krvavé súboje, parádne easter egy a samozrejme draky. A tak ako v pôvodnej hre chcípol Arryn a všetko to začalo, tu chcípne kráľovná a jej dieťa a všetko to začne. ()

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

Slabšia epizóda ale rozhovor kráľa z mladou Velaryonkou, jeho rozhodnutie zobrať si Allicent a celá pasáž na dračom kameni to stále ťahajú hore. A Daemon zrejme našu Renyru rešpektuje, pretože jej to vajce mohol kľudne jebnuť do hlavy. ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

Opäť síce viac ukecaný part ale pasáž s divou sviňou fajn, zabitie jeleňa  ktoré jasne dokazuje, že kráľ ide do zadnice je podarené. No a scéna kde Daemon singlovo mašíruje proti hošanom z triarchie fakt stojí za to. Len to mohlo byť dlhšie ale zase, lepšie toto ako nič. ()

Král Úzkého moře (2022) (S01E04) 

Pičo tak tu sa dejú veci. To sa v podstate ani nedá písať bez vyzradenia či náznaku nejakého spoileru, ale skrátka som dostával jeden odjeb za druhým a asi najhutnejšia epizóda ( a to som človek ktorý za hutné epizódy seriálov považuje tie čo dajú akciu) takže o to viac plusových bodov tomu dávam. Zatím asi najlepšia epizóda a teším jak hovado čo bude ďalej ()

Osvítíme cestu (2022) (S01E05) 

Prvá polka je za nami a rozhodne je vymakaná. Rhaenyra si berie Velaryona ale on radšej párky, no Rhaenyra to tuší a tak sa dohodnú, že každý bude užívať tú svoju párku. Svadobná hostina príjemná a k záveru sa to zvrtne na klasickú krčmovú nedeľu kdesi na východze. A myslím, že v tejto epizóde  bol jedinou šťastnou osobou ten patkáň na konci. ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

Epizóda ktorá konečne zvolila štýl GOT-čka a poslala do prdele pár postáv. Pasáž kde si urobili srandu z mladého targaryenca je tiež fajn a Cole ako má na Rhaenyru riadnu pifku (se nečudujem). Ale jedna smrť teda prekvapila. A príchod na dračí kameň tuším značí zárodok vojny targaryenského rodu. ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

Let na Vhaghar a detská bitka super, rovnako aj výmena názorov ktorá sa doslova vyostrí. No a v závere slušný ofajč ktorý ešte riadne zamieša kartami. ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Vyserisova speech brutus a vlastne celý večerový talking je super. Inak síce epizóda ktorá nejak extra dejom nepohla ale jednu postavu kruto poslala do jamy levovej. ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

Síce taký výrazne pomlaý part ktorý sa úplne celý odohráva iba v pristavišti a Rhaenyra ani Demon sa tu neobjavia, ale má to fajn tempo a v závere aj dračiu vizitu. ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama