Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina priateľov sa kvôli svojej nenávisti k plukovníkovi Wilsonovi ešte viac triešti. Richardova neposlušnosť dosiahne bod zlomu a prinúti Wilsona urobiť ťažké rozhodnutie. (Arsenal83)

Recenzie (2)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Evidentně další seriálové zklamání. Výbuch konvoje. Koupil to brácha jedné z postav. Ta i veškeré další postavy mluví a já jim nerozumím. Dělají kroky, které nechápu. Holce je 19 let a už je vdovou. V pohodě, hned má náhradu. A právě tak nějak obecně mi chybí přirozené důsledky konání postav. Chybí klíč k jejich motivacím. Proto je to pak obtížné se samotnými emocemi, které ani v případě smrti několika vojáků nefungují. A do toho všeho se zjevuje samotný Fraser, který divně chodí, má zvláštní postavení těla, neumí mluvit, nevydrží chvíli v klidu, vypadá ztraceně. Bohužel to i já. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Keď zhynie život v Afgane, na základni ruch ustane. Najlepší kamarát mŕtveho vojaka zúrivo mláti kovovými tyčami po železe. Potom sa vášnivo vybozkáva s kamošovou vdovou na pláži. Napokon všetky smútky, rozpory v sebe a žiale v závere vyrovnáva vzývaním Alaha na modlitebnom koberčeku. Jeho otec vyčíta veliteľke základne, že mladých, nedostatočne vycvičených vojakov poslala na smrť. Faktom je, že nedodržala predpísanú 90 dňovú výcvikovú lehotu, a práve on ju na to pred ich odchodom upozorňoval. Na pietnej rozlúčke sa preto tento vojak postará o rozruch a následne sa spije do mŕtva. Mladí kamaráti zomrelého usporiadajú svoju pietnu párty. Plno alkoholu, drôg smútku a agresie. Frasera na ňu nepozvú, lebo mu vďaka matke - dedičná vina - pričítajú diel viny na smrti ich kamoša. Osamelý Fraser zamieri k pobočníkovi svojej matky Jonathanovi, s nádejou na zblíženie. Ale - chyba lávky - u Jonatha je jeho polonahá, posteľou evidentne rozohriata priateľka. Zapoja Frasera do vyzliekacieho tanca. Ten radšej zdrhne. Doma nájde prázdny dom. A tak vypije na ex fľašku Jim Beama. Zaspí v kuchyni, zakryje sa kobercom. Potom, čo prídu jeho mamy sa sťažuje, že nepoznal otca. Dej som opísal podrobne, ba až spoilerovo, ale celkovo len lepší priemer. ()

Reklama

Reklama