Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Česko Robin Hood (viac)
Veľká Británia, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Tvorcovia:

Richard Carpenter

Hudba:

Clannad

Hrajú:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(viac)

Recenzie (231)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Z mlhy vystupující sherwoodský "Cornuto" Herne, dvěma meči vybavený saracénský Walda Matuška Nasir a švarný Robin z Loxley, který se mě pokoušel v pubertě zviklat ke zřeknutí se heterosexuální orientace. Díky nádhernému theme song od Clannad "The Hooded Man", mystické atmosféře a nepopsatelné divácké přitažlivosti rozhodně nadprůměr mezi tvorbou o zbojnické legendě napínající tětivu a je škoda, že si na ni člověk může nostalgicky zavzpomínat už jen leda tak na Youtube (doporučuji The Swords of Wayland). ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál je typický príklad toho, ako neobjektívne len zo spomienok po rokoch hodnotíme niečo, čo sme v detstve milovali. Keď to išlo začiatkom deväťdesiatych rokov v TV, stal sa z toho takmer kult. Podobne ako na Winnetoua, hrávali sme sa aj na Robina Hooda. Dokonca, keď som o niečo neskôr videl Costnerov film, ten ani zďaleka neohrozil pozíciu najlepšie sfilmovaných osudov sherwoodskeho zbojníka, ktorá patrila práve tomuto seriálu. Keď som si však tento seriál pozrel znovu po zhruba 15 rokoch, nemohol som prísť na to, ako sa mi to mohlo páčiť viac ako film, dokonca, čo sa mi vôbec na tom páčilo. Fajn, postavy Robinovej družiny sú sympatické, hudba je príjemná, ale to je asi tak všetko. Príbehy sú veľmi nudné, správanie niektorých postáv je detinské a keď náhodou dôjde k stretu zbojníkov a šerifových "vojakov", tak si pripadám, ako na školskom divadelnom predstavení. Náš filmový vkus sa časom mení a vyvíja a mám veľké obavy, ako by dopadli ďalšie klasiky môjho detstva, keď by som si ich dnes pozrel znovu. ()

Reklama

Brandon 

všetky recenzie používateľa

I více jak po dvaceti lelech neztratil Robin of Sherwood nic na své mýtické podmanivosti. Dokonalé spojení nesmrtelné legendy, keltské hudby a jedinečných hereckých výkonů způsobilo, že se k Albionu, Tuckovi, Muchovi, Malému Johnu, Nasirovi, Willovi, Robinovi, Marion, Hernovi, Guy of Gisburneovi, Sheriffovi budu vždycky rád do Sherwoodu vracet. "Nic se nezapomíná. Nikdy se nic nezapomíná." ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Titulnú úlohu v prvých dvoch sériach stvárnil herec Michael Praed. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto legendárnej predlohy. Dovolím si tvrdiť, že to môže hravo konkurovať mnohým novším celovečerným kino filmom, ktoré boli o Robinovi Hoodovi natočené. Pre mňa Michael Praed zrejme už navždy zostane tým najcharizmatickejším a najsympatickejším filmovým Robinom Hoodom. **** ()

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Najobľúbenejší seriál môjho detstva, ktorý prináša naspäť skvelé spomienky. Táto verzia, (len prvých 11 epizód s Michaelom Praedom) bola, a stále je naozaj veľmi špeciálna a mala na mňa, ako dieťa obrovský vplyv. Je jednoznačne najlepšou interpretáciu Robina Hooda, akú sme kedy mali a budeme mať. Magické aspekty, herecké obsadenie a nezabudnuteľná hudba je to, čo posunulo príbeh na úplne novú úroveň a nikdy sa nepodarilo replikovať nič lepšie a kvalitnejšie. Nasir bol mojou druhou najobľúbenejšou postavou a dôvodom, dopozerať celých 24 epizód neskôr (na ORF1) po tom, čo Michael Praed seriál opustil (moje zlomené detské srdce to nevedelo dlho vstrebať). Dodnes si so sestrou z recesie pripíjame so slovami: „Herne, chraň nás!”. Hold, možno keby sme počúvali Herna, svet by bol pre všetkých lepší 😁. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se v oblasti bristolských lesů, kde složení vegetace ještě odpovídá stavu 11. století. Na většině území Anglie byly totiž v 19. století vysázeny jedle. (Gwilwen)
  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)
  • Skupina Clannad nikdy nekomponovala hudbu přímo pro seriál. Namísto toho jezdíval producent Paul Knight jednou ročně za skupinou do Dublinu, kde získal přibližně hodinovou nahrávku skvělé hudby a tu potom použil v seriálu. (Gwilwen)

Reklama

Reklama