Reklama

Reklama

Robin Hood - Season 1 (1984) (séria)


Čarodějnice z Elsdonu (S01E02)

(epizóda)
  • Veľká Británia The Witch of Elsdon

Obsahy(1)

Manželský pár je obvinený z čarodejníctva a praktikovania čiernej mágie. Obaja tvrdia, že sú nevinní, no i napriek tomu sú odsúdení na trest smrti obesením. Šerif z Nottinghamu im ponúkne možnosť, ako sa môžu zachrániť. Navrhne žene, aby sa infiltrovala do zbojníckej družiny Robina Hooda. Má získať ich dôveru a v príhodnej chvíli ich omámiť a vydať šerifovým vojakom. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Šerif a Gisburne vymyslia veľmi chytrý plán, ako sa Robinovej partii dostať na kobylku. Samozrejme veľmi zákerný, ako sa na vrcholných politikov patrí. Veci sa vyvinú trochu ináč a seriál tak trochu načrtne aj otázku samoty členov bandy prostredníctvom Johnovej náklonnosti k "čarodejnici" z názvu. O čom v skutočnosti tento diel je, nechcem prezrádzať, pôjde o skutočne veľké morálne dilemy a charakter. No a soundtrack, to nie je iba Robin the Hooded Man, počas deja sa začínajú objavovať viaceré vydarené hudobné motívy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z prvej série nesie názov "Čarodejnica z Elsdonu" (The Witch of Elsdon). Manželský pár je obvinený z čarodejníctva a praktikovania čiernej mágie. Obaja tvrdia, že sú nevinní, no i napriek tomu sú odsúdení na trest smrti obesením. Šerif z Nottinghamu im ponúkne možnosť ako sa môžu zachrániť. Navrhne žene, aby sa infiltrovala do zbojníckej družiny Robina Hooda. Má získať ich dôveru a v príhodnej chvíli ich omániť a vydať napospas šerifovym vojakom. *** ()

Zaujímavosti (1)

  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)

Reklama

Reklama