Reklama

Reklama

V dôsledku globálneho otepľovania sa roztopili polárne ľadovce a všetky kontinenty sa ocitli pod vodou. Samotársky Námorník (Kevin Costner) je jedným z tých, ktorý sa adaptoval – za ušami mu narástli žiabre. Odhalili ho ako mutanta a uväznili. Plávajúcu plošinu, akési „vodné mesto“, však napadnú a jemu sa podarí ujsť s Helen (Jeanne Tripplehornová) a jej nevlastnou dcérkou Enolou (Tina Majorinoová). Na chrbte Enoly je vytetované zvláštne znamenie – medzi ľuďmi, čo prežili, totiž koluje legenda o pevnej zemi a znamenie by ich k nej mohlo doviesť. Novodobí vodní piráti pod vedením neľútostného Deacona (Dennis Hopper), ich však napadnú a Enolu unesú... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (643)

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Costner se rozhodnul natočit svou vlastní variaci na Šíleného Maxe, jen písek vyměnil za vodu a do hlavní role obsadil koho jiného než sebe. A povedlo se to asi stejně jako Max dvojka. Čmoudi nejsou o nic míň "komixoví" než záporáci tam, Costner není o nic menší frajer než Gibson (a navíc má cool žábra) a atmosféra tísnivého postapokalyptického světa "všechno je v prdeli, všude kolem je jenom písek/voda" funguje dokonale (a ke všemu obsahuje silné ekologický podtext). Vodní svět je zkrátka hodně dobrý a silně nedoceněný postapokalyptický akčňák, za který se Kevin rozhodně nemusí stydět. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

budoucnost. ledovce na pólech roztály a zaplavily zemi. ti co přežili se přizpůsobili. novému světu. ani ve vodním světě není nic zadarmo. a nejcenějším platidlem je hlína. proto mají všichni zálusk na mapu, kterou má na těle malá holka. je na ni totiž cesta k bájné suchozemi. ichtyus sapiens K.Costner má zajímavý boty (který nemíní vyměnit) a nemá rád lidi. i když hraje strašně, tak, jelikož mám žánr future filmů rád, je se na co koukat. zaujme hlavně dokonale promakanej pohyb na jeho plavidle. některý speciální efekty jsou trošku trapný a taky bych to zkrátil, ale vše drží minimálně na průměru dobrá hudba a hlavně zvuk. ne nadarmo za něj byla nominace na Oscara. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Jediným výrazným problémom tohto prepadáku, ktorý vôbec nebol prepadákom, je jeho prehnaná dĺžka a nezvládnutý rytmus rozprávania. Kulisy sú myslím vydarené, teda na priznané akčné béčko a Costner sa do svojej úlohy hodí. Problémy, ktoré tento projekt sprevádzal, sú všeobecne známe a myslím, že tie stoja za celkovou nevyrovnanosťou diela. Potešil ma záverečný happy end, nebuďme predsa vždy iba cynickí. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

V polovici 90tych rokov sa Kevinovi Costnerovi asi znechutila sláva, a tak sa všemožne začal snažiť potopiť si kariéru (v tomto filme doslova). A robil to dosť epicky. Nakoniec sa mu to okolo roku 2000 aj podarilo a doteraz sa z toho poriadne nedostal. Vodný svet určite nie je taký zlý film, ako sa o ňom hovorí (podobne ako Postman), no je to jednoznačne fail, ktorý minul dobu (cca o 10-20 rokov) a skôr ako výpravné scifi s myšlienkou funguje ako smiešne postapokalyptické béčko - čo ja môžem a aj vo väčších dávkach. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (36)

  • Natáčení bylo třikrát přerušeno z důvodu hrozícího hurikánu. (Cheeker)
  • Město pod vodou je digitálně upravený Denver. (Cheeker)

Súvisiace novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (viac)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (viac)

Reklama

Reklama