Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (613)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Michael Kamen: 1. Overture and a Prisoner of the Crusades ,2. Sir Uy of Gisborne and the Escape to Sherwood ,3. Little John and the Band in the Forest ,4. The Sheriff and His Witch ,5. Training Robin Hood Prince of Theives ,6. Maid Marian ,7. Marian at the Waterfall ,8. The Abduction and the Final Battle at the Gallows ,9. (Everything I Do) I Do It for You ,10. Wild Times ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Legenda o slavném zbojníkovi, tentokrát v hollywoodském kabátě. A nemohu říci, že by jí to neslušelo. Kevin Costner má dostatečné charisma, aby dokázal zaujmout nejen své fanynky a všechny ohromil. Morgan Freeman byl rovněž skvělý, stejně tak Alan Rickman, který svojí roli šerifa z Nottinghamu obohatil oplzlostí, charismatem a tajemnem. Závěrečná píseň Briana Adamse je rovněž nádherná. Nad spoustou věcí je nutno zamhouřit obě oči (Maur v Angii, čarodějnice), všechno je až okázale hollywoodské, ale i tak je to kvalitní dobrodružná podívaná. 80%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v roku 1991 rozhodol narcis Kevin Costner (to už mal za sebou triumfy POLE SNOV a najmä TANEC S VLKMI) so svojím vtedy-ešte-kamarátom režisérom Reynoldsom (neskôr ich čakali ešte VODNÝ SVET, RAPA NUI a dočasný koniec vzťahu ukončený mini-sériou Krvavá vojna: Hatfieldovci a McCoyovci), oživiť legendárneho anglického zbojníka, nezohnal len mastný rozpočet a množstvo tradične sychravých, typicky anglických lokácií. Zohnal tiež tomu všetkému odpovedajúci veľkofilmový scenár (akcia, hrady, kobky, láska, humor, je tam proste VŠETKO) a slávneho speváka, ktorý k filmu naspieval veľký romantický song. A zbytočne nerozmýšľal – prihodil tu maurského osobného strážcu (Morgan Freeman!), tam Alana Rickamana ako afektovaného titulného zloducha, tamto zlú čarodejnicu (ufff), hentam hrdého Seana Conneryho (ktorému kedysi dopomohol k Oscarovi vďaka kriminálke NEPODPLATITEĽNÍ) a ja neviem čo všetko ešte. Je to bordel, ale prekvapivo zručne nakrútený, herci výborní (s výnimkou nevierohodného Christiana Slatera, naopak príjemne poteší Nick Brimble). Jemne (alebo skôr poriadne?) tupé, ale tiež riadne zábavné dobrodružstvo. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Kevin Costner v jedné ze svých nejzábavnějších rolí, Morgan Freeman jako Saracénský válečník, Alan Rickman jako dokonalá fraškovitá špína Šerif z Nottinghamu, doslova královský Sean Connery, Christian Slater jako zákeřná lasička, jenom Lady Marion snad mohla být trochu hezčí (když už ji hrála i Uma Thurman nebo Kate Moss;)). Velkofilm o Robinu Hoodovi, do devadesátých let nadšeně vlétající hrdinský epos, který rozhodně nemá s původní pověstí příliš společného. Ale je to skvělá podívaná a i ten soundtrack stojí za hřích (pokud trpíte averzí ke kanadským dřevorubcům, vezmete určitě zavděk OST od Michaela Kamena). ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Z vlastních pocitů musím uznat, že je toto patrně nejzdařilejší adaptace Robina Hooda, jakou jsem kdy viděl. Kevin Costner je pravda malinko prkenný a Mariana zas tolik krásy nepobrala, ale nakonec to vše dobře dopadne. Morgan Freeman je skvělým doplňkem. Největší hvězdou filmu je však bezesporu Alan Rickman. Ten je tak dokonalý, až je mi skoro líto, že hraje záporáka. Ovšem nevím, jestli by předvedl tak úžasný výkon v kladné roli. Bylo vidět, že si to náramně užíval a po právu mu patří ovace ve stoje, protože ostatní herci v jeho lesku zanikají. 90% ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (33)

  • Sean Connery (král Richard) dostal za svou roli 250 000 amerických dolarů, které věnoval na charitu. (don corleone)
  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama