Reklama

Reklama

Čierny Panter: Navždy Wakanda

  • Česko Black Panther: Wakanda nechť žije (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

V najnovšom filme Čierny panter: Navždy Wakanda musia kráľovná Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Florence Kasumbová) bojovať, aby ochránili svoj národ pred svetovými mocnosťami po smrti kráľa T’Challu. Kým sa Wakanďania snažia prijať ďalšiu kapitolu svojich dejín, naši hrdinovia sa musia spojiť s Vojnovým psom Nakiou (Lupita Nyong’o) a Everettom Rossom (Martin Freeman) a spoločne vydláždiť novú cestu pre kráľovstvo Wakanda. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (581)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo hodne spatny, ani prvni dil nebyl nic extra, ale tohle je jeste o level horsi. Naprosto prestrelena stopaz, kde se furt dokola resi to samy, mix vzpominani na Bosemana a predstavovani novyho naroda, kterej ale vypada jak trapnej pribuznej Aquamana potazmo obyvatel Pandory a k tomu asi ten nejsmesnejsi zaporak z celyho MCU, fakt nechapu, ze moh nekdo myslet vazne sem dat nejakyho homouse s kridylkama na kotnicich. A kdyz uz dojde na nejakou akci, tak to opet vypada v lepsim pripade jak vykradacka jinejch filmu a v tom horsim smesne. Jediny, co to jakz takz zachranuje, je pekna vizualni stranka, slusny triky a uchazejici hudba. A herci by taky nebyli tak spatny, kdyby ovsem meli co hrat. Nakonec jsem to pretrpel do konce, ale jen proto, ze jsem chtel mit komplet 4. fazi. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po Avengers: Endgame to ide dolu vodou. Spomínal som to aj v iných recenziách a spomeniem to aj tu. S posledných asi siedmich Marvel filmov ma bavili až dva (Spider-Man: No Way Home a Doctor Strange: Multiverse of Madnes). Priznám sa, že ma ani prvý Čierny kocúr moc nebavil, ale prišiel tak o 20% lepší ako táto dvojka, ktorá mi paradoxne prišla lepšia a zaujímavejšia s trailerov. Rozmýšľam, že čo by som tu vyzdvihol, ale vlastne ani neviem. Viem, že Chadwick dokazal utiahnuť film ako hlavná postava a ako T’Challa bol naozaj výborný nie len vo svojej sólovke ale aj v bokovkach (Captain Amerika: Civil War). Tu v dvojke nie je žiadna taká postava, ktorá by ma bavila a Letita Wright nemá na to, aby hrala hlavnú postavu ani náhodou. Namor a jeho podvodné kráľovstvo ma tiež neoslovilo, a aj keď by som to asi nemal porovnávať s konkurenčným Aquamanom, tak ten mi prišiel ďaleko zaujímavejší, čo sa týka spracovania kráľovstva pod vodou. Na môj vkus to bolo príliš pomalé, uplakané a nezáživné. Ty čo Chadwicka a prvý film zbožňovali to asi zbožňovať budú, ale ako fungujúci film pre všetky skupiny to určite nie je. P.S: za titulkami je samozrejme ešte jedna scéna. 50% - 2* ()

Reklama

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Ryan Coogler dostal volné ruce a desítky milionů k tomu, aby natočil všeobjímající komiksárnu, v níž se bude řešit doslova a do písmene úplně všechno. Každý origin, každá ztráta, každá motivace, u všech hlavních postav, a pro jistotu několikrát za film. Nepřekvapivě snímku taková nálož témat láme záda, přitom v dílčích aspektech je to moc fajn až výborné (Riri Williams skvělá, Namor po delší době zase ikonickej záporák/antihrdina). Srovnávačkám s podobnými filmy se to bohužel nevyhne, a v konkurenci letošního Batmana pak Marvel zkrátka nenašel adekvátní odpověď, cením si ale těch ambic a líbí se mi, že opět došlo na rozšiřování světa zodpovědným a nikoli přepáleným způsobem. Druhá projekce bude. 7/10 ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Moc mi pomohlo, že jsem byl v rámci tohoto filmu opravdu připraven na nejhorší možné utrpení a nejhlubší filmové dno. Očekával jsem opravdu extrémní sračku, která bude ještě horší než ta reklama na lobotomii Shazam 2. Píčovina to byla, o tom nemůže být sporu. Navíc ve filmu bylo více černo, než bych si přál. Nejvíce mě sralo, že to byla taková negro-feministická agitka. Pochvalu si zaslouží snad jen naprosto skvostné kostýmy. S tím si tvůrci neskutečně vyhráli a to byla naprostá pastva pro oči. Příběh byl naprosto laciný a debilní. 100 x zopakovaná zápletka. Záporák zcela o ničem. Navíc je tato sračka nesmyslně roztahaná skoro do tří hodin. Černá panterka se ukáže až na závěrečný fight. Do té doby je to jen přehlídka kostýmů a kecačka. [22 %] ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to zlé, ale doufal jsem trochu víc. Nevtáhlo mě to tak, jak jsem se těšil. Ano, Mayové byli nestandardně krvelační, přesto na mě však základy konfliktu působily poněkud uměle. Wakanda Forewer, mám však pocit, že to mohla být "víc Wakanda". Asi budu muset vidět znova. ■ P.S. The Woman King se mi paradoxně svojí kompaktností líbilo víc (a dahomejské amazonky byly inspirací pro Dora Milaje v Black Panterovi). ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (47)

  • Socha Bashengy, krále Wakandy, odkazuje na podobizny Mansy Músy. Mansá Músa byl králem západoafrické Říše Mali a byl to nejbohatší člověk v dějinách: jeho majetek se zpětně odhaduje na půl bilionu amerických dolarů. Mansá Músa byl znázorňován držíc zlatou kouli a zlaté kopí. Na to také socha odkazuje, nicméně Bashenga drží kouli a kopí z vibrania. (Kubaaa97)
  • Podvodní království Talocán je inspirováno primárně mezoamerickými národy, především aztéckou kulturou. Tlālōcān je popsán v několika aztéckých kodexech jako ráj, kterému vládnou bůh deště Tlāloc a jeho choť Chalchiuhtlicue. (NiWi)

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama