Reklama

Reklama

V Billově mozku: dekódování Billa Gatese

(seriál)
  • USA Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates
Trailer

VOD (1)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Zveme vás na výpravu do mozku Billa Gatese. Známý miliardář se rozpovídá o svých vzorech a smělých cílech, kterých se pořád snaží dosáhnout. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

*CARNIFEX* odpad!

všetky recenzie používateľa

Mengele dnešnej doby. Chorou spoločnosťou prezentovaný ako filantrop, ktorý sa buď samozvane, alebo vďaka svojim prívržencom, pasuje za najväčšieho vedca, najlepšieho lekára, najúspešnejšieho biznismena. Nedajú sa uprieť jeho počiatky kariéry a vizionárske videnie “do budúcna”. Nuž ale, moc a šírenie strachu je nebezpečnou kombináciou, ktorá dokonalým spôsobom ovláda masy ľudí. Bill skutočne POMÁHA! Nedá sa ignorovať jeho snaha podať pomocnú ruku, no rozhodne to nie je zadarmo (!!), pričom jeho kroky smrdia “snahou” o nápravu toho, čo sám celej spoločnosti za asistencie svojich oddaných prívržencov napáchal. Vnímať tohto človeka, ako čisto anjelsku osobu s dobrým úmyslom, je rovnako choré, ako tvrdiť celému svätu, že ani jeden z pápežov nevedel o tom, že jeho kardináli zneužívajú malé deti. Boh ako taký neexistuje, je len myšlienka a presvedčenie, že je nad nami niečo, čo drží ochrannú ruku. Kto sa bojí, potrebuje imaginárneho priateľa. A presne takým je náš Bill. Boh, kráčajúci po zemi, ktorý čaká na posledné veľké predstavenie. Kto chce, nech si v jeho hre na “slepú babu” zahrá vedľajšiu rolu, no Ja osobne dám radšej prednosť umieraniu na rakovinu, než neočakávane strácať stabilitu na vlastných nohách. Tú jeho vakcínu prenechám s láskou a úsmevom na perách komukoľvek, kto si požiada. Aj samotnému Billovi. Alebo ešte lepšie, Naďovi a Matovičovi, či ich rodinným príslušníkom. ()

KuceraJohny 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zprvu jsem čekal něco jiného a byl jsem zklamaný, jelikož jsem čekal životopisný dokument o Billovi a celkově odkrytí jeho osobnosti. Lehké nakouknutí se mi dočkalo a nakonec to bylo skutečně inspirativní. Začal jsem Billa více vnímat jako filantropa a zároveň se dozvěděl něco více o problémech v naší společnosti. Jak jsem již psal přesto, že mi to zprvu vůbec nesplnilo očekávání, tak nakonec z toho vzniklo krátké inspirativní dílo, u kterého mě hlavně mrzelo, že má pouhé tři epizody. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Byť má tato minisérie pouze tři díly, tak i přesto se tvůrcům povedlo dokonale zachytit osobní život, dospívání a hlavní motivace Billa Gatese, filantropa, vizionáře a člověka, jemuž skutečně záleží na vyřešení elementárních problémů lidstva. Pokud tedy hledáte inspirativní rozhovor s člověkem, který takříkajíc neusnul na vavřínech, vězte, že zde jste opravdu správně. (Netflix) ()

HellsAngel 

všetky recenzie používateľa

Podnetný dokument, ktorý využíva analógiu so štýlom myslenia hlavného aktéra. Mozog Billa Gatesa sa údajne dokáže sústrediť na viac vecí súčasne, pričom tvorcovia si povedali, nech si to vyskúšajú aj diváci. Medzi jednotlivými udalosťami sa preto pomerne často skáče, vždy sú ale previazané pomyselným ideovým putom, ktoré zaručuje, že to celé dáva zmysel. Rozprávanie balansuje medzi Gatesovými filantropickými aktivitami a jeho minulosťou, kedy sa mu podarilo nahromadiť nezmerné bohatstvo. Osobne sa mi to pozdávalo, najmä preto, že históriu Microsoftu poznám veľmi dobre, zatiaľ čo o Billovej snahe priniesť revolúciu v oblasti záchodov som nevedel zhola nič. A táto pikoška veru nie je to jediné, čím ma táto podarená miniséria zaujala. ()

JCS 

všetky recenzie používateľa

Je zajímavé vidět, jak lidé, kteří mají vše (myšleno v penězích), mohli by tedy odpočívat a dále se o veřejnost a dění ve světě nezajímat. Stejně každé ráno vstanou a snaží se ten svět změnit. A je jedno s jakým americkým patosem je to natočeno a jak je veleben člověk stále žijící. Pro mě je to ukázka toho, že dřina se vyplácí a dává nezměrné možnosti, je prostě pro mě skvělá. Ne nadarmo se říká, že peníze nekazí, ale ukazují charakter. :) ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama