Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1968 a tri pôvabné dievčatá z malého českého mestečka sa pripravujú na maturitu. Ich traja spolužiaci sa ich snažia všemožne zaujať, dievčatá však majú oči len pre troch záhadných cudzincov, ktorí sa v mestečku znenazdajky objavili... (RTVS)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (524)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Po deseti letech uzrálý retro muzikál s kompaktní vizuální stránkou, lehkou nadsázkou a hořkou nótou na závěr. Celek povyšuje Tomáš Hanák a jeho soukromý restauratér. Méně by samozřejmě bylo více, kolekce filmů na téma léta 1968 lepší kousek bohužel zatím nenabízí. A pět ze šestice nových mladých uspělo, to je slušná bilance. #kinobus ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Pokus o letní komedii s tragickým přesahem. Révai nic moc, holky dobrý, Norisová slaďoučká, jak jen to jde, nějaké ty písničky 60. let, i když podle mne do soundtracku vybrané poněkud nahodile. Přehrávající Hanák. No a pak zápletka, která dělá z diváků idioty. Ale jo, koukat se na to dá, jen ne opakovaně. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Docela sympatický film. Jenom ty písničky mě trošku vytáčejí. Soundtrack jsem totiž během jednoho dne slyšela asi 20x. Dělala jsem zrovna autoškolu a v učebně nic jiného nepouštěli. Večer jsem se vracela vždycky s nějakou písničkou na rtech. Úplně se mi vryly do mozku. Rebelové ukazují, že Filip Renč umí točit. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To sme si asi fakt nerozumeli.“ Rebeli majú tendenciu zasiahnuť vaše srdce. Začínajú nenápadne. humorne, nezáväzne. Renč len občas príde s niečím vážnejším, čo naznačuje, že sa nepohybujeme v až tak neškodnom letnom dobrodružstve, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. O to sa postará jednak výborne mužný otec Tomáš Hanák, ktorý nikdy v ničom predtým a ani potom nebol taký dobrý ("Jeho nepoznám, ale ju áno a to mi stačí.“) a jednak občasné nenápadné, ale o to mrazivejšie detaily (všetci v kine sa bavili, ale keď akoby len tak mimochodom zaznel rok 1968, rozhostilo sa v sále hrobové ticho). Prvú hodinu sú to každopádne naozaj len detaily, ktoré sú prebíjané sympaticky roztatárenými spevácko-tanečnými výstupmi. Tie svojou úprimnosťou, nákazlivou radosťou zo života a originálnou vizuálnou stránkou berú dych. Renč pracuje s peknými, no slabými mladými hercami podobne, ako svojho času Verhoeven vo Vesmírnej pechote. Do toho výborné kostýmy, výprava zaspatej pohraničnej dediny topiacej sa v letnej páľave a starí machri v cameách (Bohdalová, Svěrák, Neměc, Štepka). A potom sa zrazu všetko blbnutie končí a prichádza strhujúci záver, ktorý v mojich očiach predbehol aj fenomenálne smutné Pelíšky. Renč nás šokuje silnými zábermi na stratenú platonickú lásku, žaláre trhajúce krásne vzťahy, vlaky spomalene odchádzajúce do diaľky za zvukov vypaľovačky o San Franciscu a pomýleným politickým systémom, kŕčovito sa zmietajúcim v narastajúcom strachu a neistote. Takisto ma bavila detektívna hra na bonzáka (vtedy ma fakt zaskočilo, že ním bola tá osoba, ktorá ním nakoniec bola, ale dáva to logiku: ľudská hlúposť sa nejeden raz skutočne ukrýva na miestach, na ktorých by ste ju čakali najmenej a nejeden raz ten, ktorý sa správa ako idiot, v skutočnosti žiadny idiot byť nemusí). Musím spomenúť aj asi tonu kultových hlášok ("Otvorte okno, cítiť tu alkohol."). Bravo. Kino Považan NMnV 2001 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet CZK 35miliónovTržby Celosvetovo $626,051║ Prekvapivo až moc vydarený muzikál! V prvom rade čo poteší u tohto filmu, že sú tu moc chytľavé pesničky, potom aj výborne zachytená atmosféra konca 60.rokov, a k tomu sa tu nájdu aj vydarené komické scénky. Jeden z najlepších Českých filmov, ku ktorému sa vždy rád vrátim. /videl v kine: 75%/ ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (43)

  • Na Slovensku navštívilo film 21 622 diváků. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Ve filmu se zpívá nebo je slyšet 16 písní. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Původní název filmu byl „Twist 68“, avšak v roce 1997 byly na trh uvedeny mobilní předplacené karty s těměř totožným názvem Twist. Filip Renč tedy vymyslel nový název Rebelové, kde ho zaujalo slovo „love“ na konci. (Muffino)

Reklama

Reklama