Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (357)

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Až po opakovaném sledování tohoto snímku si člověk uvědomí o jak nadčasové, svěží a naprosto úžasné a mistrovské dílko se jedná. B.Crystal a M.Ryan zde vytvořili něco, co se snad nedá ani popsat, to se prostě musí vidět a hlavně slyšet....a výsledek? Asi tak jako je pojem Rolls-Royce mezi auty, tak to samé je "Když Harry potkal Sally" mezi rom. a inteligentními komediemi ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Harry a Sally - Crystal a Ryan vyzerajú ako pár naozaj skvele. Postup deja po piatich rokoch je precízny a úryvky s manželmi a ich príbehom su milé. Všetko je veľmi dobre urobené, nič sladké, nič chladné. Telefonáty ma dostali, naozaj som sa pobavila. Ale neviem prečo, nemôžem dať 5*. Nedokážem to vysvetliť, možno preto že Billy Crystal vyzeral trochu... neviem, nesympaticky? Ale to už je osobný názor a tak sú to dobré 4*. Jedna z najlepších romantických a naozaj odpovedajúcich žánru "komédii" // Pozreté po druhý raz ...videla som ten istý film? Zrejme som sa zmenila ja. Úžasné a má zaslúžených 5*. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z tých filmov, na ktoré nikdy nezabudnete. A nezabudnete na ne preto, lebo sú výnimočné. Myslíte si že nie? Možno máte pravdu, ale jedno sa nikdy Ephronovej nedalo vytknúť a to že vie spraviť film romantických spôsobom aby nepôsobil samoúčelne a lacno. To že sa réžie ujal Rob Reiner bol ale rozhodne pozitívny ťah. Mužský odstup dokázal do filmu vraziť väčšiu silu, viacej emócií a hlavne vám ako keby otvorí pohľad na niektoré veci. Ale najväčšia sila filmu je v jeho úprimnosti. Bez debaty. Každé jedno slovo povedané skvelou dvojicou Ryan a Crystal je trefné, má svoj zmysel a krásne rozvíja ich vzájomný charakter - pravidlo troch a samotný boj o lásku vášho života. Krátke príbehy zamilovaných starých párov, len krásne dokazujú ako sa doba nezmenila a aká je láska vrtkavá a prešibaná. Film ma príjemne pohladil, naozaj mi spríjemnil tento deň najlepším možným spôsobom a to preto, lebo sa za celý ten čas nemusí na nič hrať. všetko z neho vychádza pozvoľna, v malých dávkach, s precíznosťou a hlavne z pochopením. Kto raz ľúbil sa v tom nájde. A preto je to film na ktorý sa nezabúda. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Příjemně natočené i vymyšlené, trochu toho amerického buranství a sexismu a naštěstí také dostatek humoru a kvalitních herců. Bohužel právě zde je pro mě i trochu problém, protože z dnešního pohledu jsou představitelé hodně vzhledově nudní a nevýrazní a třeba Billy Crystal mi jako "chci každou v New Yorku, abych zapomněl na Helen" nesedí. Přesto romantická komedie, která nic nepřehání, nehraje a příjemně potěší v každém ročním období (na což si dejte pozor, protože právě čtyři roční období v NY tady můžete po dobu 12 let sledovat + američané nepoužívají v autě pásy:)). Bohužel také pomalu, ale jistě stárne... PS:před týdnem jsem náhodou viděl české divadelní představení s Jirkou Langmajerem a Ivanou Jirešovou a celé obsazení sedělo příběhu mnohem lépe, stejně tak celý příběh mě více oslovil:)) ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Největší šok přišel po skončení, při titulkách - cože? Tuhle konverzační romantickou komedii o dvou intelektuálech, co řeší milostné trable na Manhattanu nenatočil Woody Allen? Když Harry potkal Sally je dílo z rodu Pojistky smrti - film si udržuje zvláštní napětí a diváka baví každý záběr, což je způsobeno hlavně perfektním scénářem - slovní přestřelky, především ty mezi ústřední dvojicí, jsou prostě dokonalé a postřehy o soužití žen a mužů naprosto trefné (,,Víš o čem muži přemýšlí bezprostředně po sexu? Jak dlouho tu ještě musím zůstat, abych ji neurazil? Třicet sekund?"). Bez toho, že by citově vydíral, tento příběh o dvou ňoumech, kterým trvalo 12 let, než se do sebe zamilovali, mě dojal a oslovil nejvíc od... no, od posledního filmu Woodyho Allena. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (43)

  • Žena, která poté co Meg Ryan předstírá orgasmus, říká „dám si to co ona,“ je matkou Roba Reinera. (HellFire)
  • Věta „dám si to co ona“ byla Americkým filmovým institutem zvolena jako 33. nejlepší filmová hláška (ze 100). (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (viac)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (viac)

Reklama

Reklama