Reklama

Reklama

Princezná Nevesta

  • Česko Princezna Nevěsta (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Všetko sa začína ako príbeh, ktorý číta deduško z knihy svojmu vnukovi. V tom príbehu boli on a ona. Ona bola veľmi bohatá, on zase veľmi chudobný a obaja žili v mýtickom kráľovstve Florin. Každý deň jazdila Buttercup povýšene okolo farmárskeho chlapca Westleya a po celý čas sa zdalo, že jeho láska nemá žiadnu nádej. Jedného dňa si však dievča s prekvapením uvedomí, že ho tiež miluje. Je neskoro - Westley odišiel, aby získal bohatstvo a mohol sa o svoju milovanú uchádzať. Padne však do rúk pirátov, a o krásku sa uchádza korunný princ Humperdinck, ktorý si ju vybral za svoju nevestu. Dá ju uniesť trojicou darebákov a závisí len od Westleya, aby ju zachránil a vybojoval si jej ruku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (429)

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Pohádka z jiné, anglosaské kultury. Boj s příšerným velkým hlodavcem nebo poměrně vědecký mučící stroj z toho dělají spíše moderní fantasy, ale naštěstí film si vůbec na nic nehraje a svůj pohádkový status a jasnou cílovou skupinu dává po celý čas od začátku najevo. Nejvíc se mi stejně líbily dialogy mezi dědečkem v podání Petera Falka a vnoučkem, který od prvotního opovrhování najde ve vyprávění pohádky nakonec zalíbení. Když se místy schyluje k trochu kýčovitému líbání nebo jiným podobným scénám, reakce malého nemocného klučiny posloužily coby úsměvné odbourání atmosféry pohádkového děje (ať už romantického nebo jindy strašidelného) mě vždycky pobavily a dodaly na chvíli filmu jiný rozměr. Milé, i když jsem asi na pohádky trochu moc dospělý a zábava se u mne v druhé polovině pravidelně střídala s vyčkávaním konce. 60% (Filmová výzva 2019: Snorlax) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že môj vek desaťnásobne prekračujúci vek cieľovej skupiny divákov, môže byť prekážkou v zhodnotení diela, ktoré nepochopiteľne figuruje v Top 250 IMDb a má aktuálne 78 % od užívateľov ČSFD. Anglosaské rozprávky vo všeobecnosti narážajú na moje, slovanskými rozprávkami vyformované, vnímanie. Ako vo všetkom, i tu existujú nejaké výnimky (Hviezdny prach). Ale tento film považujem za nepodarok vo všetkých ohľadoch. Nie je možné ho považovať za predstaviteľa ktoréhokoľvek žánru uvedeného v popiske. Dokonca ani ako paródiu, ktorá nie je uvedená. Ale v poriadku, ak sa to niekomu páči má na to rovnaké právo, aké ja mám na to, aby sa mi film nepáčil. Dávam iba dve hviezdičky. Jednu pre Petra Falka a druhú pre chorého chlapčeka. Viac ani ň. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmografiu 80s (teda milujem ju!!!), ale fantasy z tohto obdobia veľmi nemusím. Jasné, najdu sa skvelé kúsky, dokonca aj geniálne a kultové, ale vo všeobecnosti u mňa tento žáner padá preto, lebo sa tvorcovia snažili vsadiť na svoju mytológiu a tá nefungovala. Tento film sa však tomu trochu vyhol. Veľmi sa nešprtá v mytológii a až na pár mýtických bytostí tu toho moc nie je. Osviežuje to aj spôsob podania filmu - ako čítanú rozprávku. Taktiež tu pôsobí príjemne aj (občas) skvelý humor a hlavne geniálny hlavný hrdina! Radšej mám technologickejšie a mestskejšie 80s (veď je to synth éra!), ale na toto sa dá veľmi dobré pozerať. Veľmi dobré 60%. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ked si predstavim, kolko krajsich a lepsich americkych rozpravok alebo fantasy filmov sa natocilo v 80-tych rokoch a nedostali sa do TOP 250-tky IMDb najlepsich filmov vsetkych cias, tak ma velmi prekvapuje, ako sa tento priemerny film mohol dostat na 175 miesto. Zdalo sa mi to byt take umele, chvilami nudne, ale nasli sa aj chvile, ked ma film bavil, ale staci mi to na jedno pozretie. V malej ulohe sa objavil aj na nepoznanie zamaskovany Billy Crystal :-) Reziser Rob Reiner ma skor potesil psychothrillerom MISERY NECHCE ZOMRIET (1990) alebo z vojenskeho a pravnickeho prostredia filmom PAR SPRAVNYCH CHLAPU (1992)... 23.04.2009 ___ Cary Elwes - (Westley) +++ Robin Wright Penn - (Buttercup / Princezna Nevesta) +++ Chris Sarandon - (Princ Humperdinck) +++ Mandy Montoya - (Inigo Montoya) +++ Christopher Guest - (Gróf Tyrone Rugen) +++ Fred Savage - (Vnuk) +++ Peter Falk - (Starý otec) +++ Billy Crystal - (Zázracný Max) +++ Produkcia: Rob Reiner +++ Hudba: Mark Knopfler +++ ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Nepočítáme-li animáky od Disneyho, Princezna nevěsta je zřejmě nejpohádkovější americkou pohádkou. A to i navzdory tomu, že scénář je často ironicky podvratný a komunikuje s divakem, aby si některá klišé explicitně obhájil. Škoda, že film občas hyzdí rutinní televizní look, protože Reiner se jinak nebojí vytasit odvážný nápad (záměna hlavního hrdiny, nečekaná obměna prostředí a atmosféry) a vyprávění plynule odsýpá. Robin Wright to navíc moc sluší a Mandy Patinkin servíruje jednu z nejlepších pohádkových postav, jejíž cesta za pomstou je perfektně znázorněná a podpořená vyloženě kultovním monologem. Moc příjemný snímek. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (31)

  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)
  • Je celkem úsměvné, že Fezzik (André René Roussimoff) v pohádce léčí Iniga (Mandy Patinkin) z opilosti, při pomyšlení, že André René Roussimoff byl světovým rekordmanem v pití alkoholu, během 6 hodin dokázal vypít 119 lahví piva o obsahu 12 uncí, což činí přibližně přes 42 litrů. (Nick321)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1987 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama