Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je krásna, bystrá, bohatá a na svoju dobu aj pomerne emancipovaná. A navyše má aj jeden zvláštny talent, schopnosť dávať dohromady osoby opačného pohlavia a dopraviť ich až pred oltár. Aspoň si to o sebe začne myslieť, najmä keď sa jej vďaka niekoľkým drobným intrigánskym ťahom podarí vydať svoju vychovávateľku za bohatého vdovca. Jej ďalším projektom sa stane plánované spojenie mladučkej a naivnej Harriet s miestnym farárom. Aj napriek tomu, že Emmin otec dcéru varuje, aby sa nezahrávala a priateľ z detstva George Knightley sa jej snaží vysvetliť, že láske sa rozkazovať nedá, dohadzovačka Emma tlačí Harriet do svadby s kňazom silou zarputilého Amora. Všetko sa žiaľ skončí nezdarom, katastrofou, potokmi preliatych sĺz a citovým uragánom, v epicentre ktorého sa ocitne práve Emma, ktorej tento neúspech rozmetá všetky životné istoty. Až potom konečne pochopí, že svojho vyvoleného si musí nájsť každý sám, a že hľadanie toho pravého nemusí byť paradoxne to najťažšie, pretože svoju lásku môžete mať celý život priamo pred očami, len nesmiete byť slepí. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (133)

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Za mne ve stínu starších filmových bratříčků propadák. Nehodnotím námět ani předlohu, ale zpracování a to je prachbídné. Velmi nešťastně obsazeno. tupě vyhlížející Emma, naprosto nesympatický slovansky vypadající Knightley, kněz co vypadá jako bukev, jeho manželka jako pavlačová drbna, naprosto tuctová Jenne a další. Snad jedině Harriet ušla. Prostě oproti verzi s Gwyneth ubohé. Vlastně bych ani nevěřila, že lze jeden z nejlepších příběhů od Jane Austen tak zprznit. Toto provedení bylo nudnější, než přenos z poslanecké sněmovny. Za mne jedna hvězda za kostýmy a výpravu. Jsem zklamaná až na půdu. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nebol som ja cieľovka tohto počinu. Romantická, kostýmová, typicky anglicky suchá vzťahová telenovela, kde len sledujete, kto ským, kto koho by chcel a kto sa o koho snaží. Anyu mám rád, tie jej očičká by za toto mali dostať aspoň glóbus. Skutočne je to dobre zahraté, len dlhé a mňa to nejak extrémne neoslovilo. 2 z 5 ()

Reklama

LizianShaw 

všetky recenzie používateľa

Kvůli zdejšímu hodnocení, jsem čekal nudný propadák, který nezachrání ani krásná Anya, možná i díky tak nízkému hodnocení jsem ti to užil o to více (nečekal jsem nic velkého). A musím říci, že mě to bavilo více než Little Women, i přestože je Emma(.) vůči konkurenci v nevýhodě, jelikož proti ní stojí kvanta o dost zkušenějších hereček (Pugh, Emma Watson, Ronan). Musím také říct, že jsem dlouho neviděl tak skvělou love story, ta chemie mezi ústřední dvojicí je nádherná až k prasknutí. Co film vystihl dost dobře je tato šlechtická doba (19. Století), kdy byl daný vzorec chování pro slečny a gentlemany, každopádně jsem o dost rád za dobu současnou, protože to neustálé přetvařování a manýry, ať už u mužů či u žen, bych nevydržel. Navíc to nepohodlné ''načančané'' oblečení a korzety… prostě hrůza. To je negativita té doby, ale pozitivní stránka filmu, prostě vizáž a předepsané styly chování té doby, si díky tomuto filmu dokážu představit lépe. Opravdu musím pochválit lidi, co měli na starost kostýmy a kulisy, to celkem navodilo dost pěknou atmosféru. Za pochvalu také stojí barevná paleta, kdy některé scénické výjevy jsou velmi úchvatné. Celý film by samozřejmě zchudl, kdyby zde nebyla Anya Taylor-Joy – taková Rising Star, tolik velkých filmových rolí teprve ve 24 letech se u někoho jen tak nevidí. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

S Gwyneth Paltrow to bolo natočené pred takmer štvrťstoročím a už vtedy mi to liezlo na nervy. Ale na Gwyneth sa ako tak dalo aj pozrieť. Ale keď Emmu hrá herečka Anya Taylor-Joy, tak tá definícia "hezká, chytrá, bohatá" mi nejak nesedí najmä v prvom slove. Ale Angličanom to zrejme stačí. Mega nuda bez vtipu, kde dokonca lesbická Yara Greyjoy z GOT je považovaná za krásavicu. No to mi ho podrž. Alebo radšej nie. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Mám tak trochu pocit, že Emma. sa v jadre snaží byť dobrým filmom. Vyzerá to dobre, herecké výkony sú funkčné, posolstvo filmu je dobré a je tu niekoľko dobrých postáv. Najviac musím asi pochváliť Mirandu Hart. Jej postava je veľmi vtipná, plná energie a kedykoľvek sa objaví na scéne, tak som sa zasmial. Je tu ešte niekoľko ďalších celkom dobrých postáv, no no celkovo filmu chýba niečo, čo by ma nejako výrazne chytilo. Myslím si, že všetci vieme, čo môžeme očakávať od Jane Austenovej. A možno ma za to niektorí nebudú mať radi, no v tomto filme je veľmi často vidno, ako sa v jej príbehoch tiež môžu objavovať jej vlastné klišé. Nečítal som predlohu, no bez toho, aby som to dlho sledoval som vedel uhádnuť ako dopadnú jednotlivé romance, čo z toho všetkého vyplynie. Ak poznáte Austenovej príbehy, alebo minimálne jej rukopis, tak to uvidíte veľmi rýchlo tiež. Okrem toho však film nemá veľkú dávku energie. Často je viac nudný a ťažkopádny než zaujímavý. Okrem toho občas som niektoré kostýmy pochopiť úplne nevedel. Najmä tie otrasné nákrčníky, ktoré dokáž ženám opticky predĺžiť krk tak, až to vyzerá neprirodzene. Myslím si, že medzi filmovým spracovaním klasickej romantiky by som vám vedel odporúčať niečo lepšie. Film ako taký je okey, no veľmi rýchlo ho aj vypustím z hlavy. A ani sympatická Anna Taylor-Joy tomu nezabráni. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (6)

  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)
  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)
  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)

Súvisiace novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (viac)

Reklama

Reklama