Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan hľadá spojencov, čím priláka pozornosť Impéria a ohrozí životy miestnych obyvateľov. (Disney+)

Diskusia

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

CreepyJoe , CreepyJoe

v tomto snad zacina ist k lepsiemu, aj ked stale je to ten tanecek okolo..... mando, bobba, andor..... potreboval by som dat pivko s feigim a take sw by vzniklo, ze koniec..... ono zaklad je necielit na deti..... najuspesnejsi marvel serial je bud funny hawkweye.... alebo dospely daredevil..... disney by si to mohol uvedomit, ze by uz aj toto mal skusit so sw

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnotenie, recenzie)

Proč třeba nenatočiš "starwars" Star trek? Jak budou hrdinové oběvovat nové světy? Je tam prostě tolik potenciálu i přesto, že člověk kompletně vyškrtne džedáje.

na príspevok reagoval martinbucek

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnotenie, recenzie)

Disney se prostě musí vykašlat na Lucasovo vizi, postavy a příběh, přestat se motat kolem debilů Anakinů a otevřít novou kapitolu, podívejte se na všechny starwarsy je to prostě jen se máchání ve stejném lejnu, nikam se to vůbec neposouvá, jen se vytváří detaily" které se nalepují na hlavní linii, proto je to úpadek jak prase.

Uživateľ CreepyJoe zmazal svoj príspevok.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Jenže to je ten problém já už u Lucasovo Stawars nadával že se to točí v kruhu kolem posraného klanu Anakinů, přitom ten svět je tak kurevsky bohatej, že když z nich vyškrtneš všechny džedáje a Palpatiny tak má furt co nabídnout. Disney dělá tu chybu, že se v těhlech hovnech máchá stejně jako Lucas opět kolem debilů Anakinů.

 

Disney ale přislíbil,  že udělá i seroš právě bez debilů Anakinů a na to se těším, tenhle seroš je fakt odpad, ta holička co hraje Leeu mě fakt irituje, nikdy jsem neměl touhu skopnout dítě ze shodů, teď bych nejraději tu malou neumětelku(já vím že za to nemůže!) nakopl přímo do ksichtu.

na príspevok reagoval martinbucek

Uživateľ CreepyJoe zmazal svoj príspevok.

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Psychopat by nebol labilný a nezastrelil by sa, väčšina z jeho blízkych, ak myslíš konkrétne Goebbelsa, boli na toľko fanatizovaní, že si danú voľbu vybrali sami - Goebbels spolu s manželkou vedome podali sebe a deťom kyanid, Hitler sa spolu s Braunovou po požití kyanidu zastrelili (resp. on sa zastrelil a ona sa otrávila).

S tým riešením prišiel Eichmann, Hitler ich chcel pôvodne deportovať ale v lágroch ich bolo toľko, že najlepším riešením bolo sa ich zbaviť a s tým práve prišiel Eichmann, to nijak Hiltera neospravedlňuje ale nebol to jeho nápad a nič iné mu neostávalo, ak chcel aby mohla jeho vojenská mašinéria, ako tak naďalej fungovať.

Využitie Hitlerjugendu na obranu Berlína bolo aktom konečného zúfalstva, pretože už bol kompletne mimo svojho, ako tak "normálneho" uvažovania, Hitler bol ku koncu na toľko mimo, že by sa veľmi ťažko dal označiť, ako psychopat, jednoducho nekonečná "kúra" od jeho "špritzen-majstera" Dr. Morella si vyberala svoju daň spolu so štádiom pokročilého parkinsona.  

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

jim_clark65

bol labyliny a nakazal svojim blizskym rozkusnut kyanidove tabletky...... nerobil mu problem deportovat a vyvrazdit miliony ludi..... nerobil mu problem poslat na front malych chlapcov, lebo predtym tam poslal ich otcov a starsich surodencov...... nie bol to uplne v pohode typek a isiel by som s nim na pivo

na príspevok reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Však holokaust sa udial, o tom nepíšem nič, ale všetci neboli psychopati, v tom je bežný laik mimo, keď používa označenie psychopata len tak "leda-bolo".   

na príspevok reagoval martinbucek

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Kľud. Len som napísal, že ja konkrétne som nič také netvrdil. Už som videl aj také názory, že Star Wars sú sci-fi rozprávkou, pritom keby videli temnejšiu verziu, nič také by netvrdili. Ale ako ty vravíš, muselo by sa chcieť. 

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Nikde netvrdim, a ani som nikdy netvrdil, že Impérium = Hitler. Ani to, že svet SW je čiernobiely. Však hrdinovia z Rogue One sami o sebe povedali nie zrovna pekné slová. 

Nič proti TIE inak nemám, ale v E7 som teda naozaj nechcel vidieť tie isté stroje (a nielen stroje), ktoré som videl v E4. Ale to by musel mať Abrams a jeho banda scenáristov kreativitu aby sme sa dočkali nových typov stíhačiek (a nielen tých), a tu on, na rozdiel od Lucasa, nemal. V Rogue One je výskyt TIE stíhačiek pochopiteľný, kedže sa odohráva pár chvíľ pred E4. 

A ani netvrdím, že by ma nezaujímalo keby sme sa viac nevenovali zbraniam, ale ako by si to chcel urobiť, aby sa zo SW nestal dokumentárny film o zbraniach. 

na príspevok reagoval martinbucek

Uživateľ jim_clark65 zmazal svoj príspevok.

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ModryPlamen

TIE su ikonicke, je hriech, ze sa nevenuju zbrojarskej lobby obsiahlejsie ako jednou scenou..... ako vravim, imperium nie je tak celkom nacisticke nemecko, ako si zial ludia myslia..... aj ked obe boli v rukach psychopatov..... imperium nebolo len o niceni a zabijani, ale nato takisto asi nemaju odvahu, aby to odokryli viac..... proste budu tasit šable a fanatikov v kapucniach..... a rebelsku špínu

na príspevok reagoval jim_clark65, jim_clark65, ModryPlamen

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

O tej politike vraj má (mal) vzniknúť niečo, ale o tom ti ja neviem nič povedať. Nie som až taký odborník na SW, poznám len E1-6, bohužiaľ aj E7 a skvelé Rogue One. V tom Rogue One sme mohli dostať viac ako len to, že na konštrukcií hviezdy smrti sa podielal Keylen Erzo a jeho skupinka. Mohli nám vysvetliť, ako tie plány na Gionose vôbec vznikli, ktorého hmyzaka to bol nápad, ale 1. Rogue One je hlavne príbeh skupinky, ktorá ukradla plány hviezdy smrti, ako to kradnutie prebiehalo. 2. Disney bolo v roku 2016 s prepačením posraté z kritiky na prequel a naopak zažilo nevídaný úspech s kopírkou s názvom E7, takže do Rogue One veci z prequelu nedali. A aj tak im to nepomohlo, lebo všetci Rogue One skritizovali len preto, lebo tam nebol súboj s mečmi. 

A problémom, minimálne v roku 2019 neboli deti, ale hlavne NOSTALGICI, ktorý si chceli zaspomínať na rok 77. A nám obom je bohužiaľ jasné, že keby Disney ako prvé natocilo nejaký príbeh dajme tomu odohrávajúci sa 1000 rokov pred E1, tak by im to nostalgikovia pekne spočítali a nemalo by to úspech. Pritom ja by som taký príbeh uvítal. 

Medzi E2 a E3 ubehlo koľko, 5 rokov? Tak sa nečudujem že sa vyvinuli nové stíhačky aby mali navrch nad separatistami. Tiež medzi E3 a E4 rozdieľ koľko, 22 rokov? Pochopiteľne že Impérium prešlo na nové stroje. Čo je ale nepochopiteľné, 28 rokov po E6 prvý rád použiva TIE stíhačky a podobé, v tej dobe, šroty. 

na príspevok reagoval martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ModryPlamen

videl som klonove vojny..... tym skokom som myslel, ze tie udalosti neboli nijako ukazane, len zrazu skoncila e2 a bola imperialna armada a zrazu v e3 uz bolo odhlasovane galakticke imperium a hla zrazu pouzivali uple inu techniku a nikde nic, proste ziadne formovanie imperia, kto za tym stal, ako to prebiehalo..... prequelovej trilogii sa velakrat vycita politikarcenie..... lenze aj to je take nijake..... je tam strasne vela hluchych miest, malo cisara ako tahal za nitky..... sermovacky su fajn v kazdom jednom diele..... najvecsi wow moment som mal v kine, u nas v lete v amfiteatri ked som videl e2 a dooku bral plany hviezdy smrti..... a nic..... nikde o nej nic nebolo, rouge one nie je z lucasovej hlavy..... star wars by potrebovali viacej robit tvorbu bez mecov a síly..... ja mam v hlave tolko konceptov, co by sa s tou latkou dalo vymysliet, len tak ako bol lucas lenivy, je disney posrate, lebo si zratali deti=zisk

na príspevok reagoval ModryPlamen

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Prípadne skús ešte Klonové vojny, možno je tam ten prerod pre teba spracovaný lepšie. Ale potvrdiť ti to nemôžem, seriál som nevidel a nepredpokladám, že by som sa k nemu v najbližšej dobe dostal. 

na príspevok reagoval martinbucek

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Ak si teraz spomeniem na nejaký menší skok, tak na Mustafare, kedže Anakin dovtedy túžil zachrániť Padmé a zrazu mu stúpla moc do hlavy. Ale to je tak jediný výraznejší skok, a že by mi to zkazilo zážitok z filmu, to nemóžem povedať. 

Inak na tej scéne sa mne osobne nepáčili dve veci. 1. Palpatin hneď na začiatku zabije všetkých Jediov okrem majstra Windu. 2. Súboj samotný trvá cca minútu, mohol byť dlhší. Ale zbytok E3 je vynikajúci, hádam mi tu nechceš kritizovať aj úvodný útok separatistov, rozkaz 66 či šermovačku na Mustafare. 

To, že najlepšie SW sú tie temného charakteru, súhlasím. Veď moja najobľúbenejšia E3, tam by sa dal tieň krájať a naopak E6, síce vynikajúce scény medzi Vaderom a Lukom (a Sidiusom), no tie medvedíky to pokazili. Bohužiaľ, Disney robí hlavne tvorbu pre deti, tak si asi môžeme domyslieť ako bude vypadať drvivä väčšina ich tvorby. A čo je horšie 1. Disneymu ide hlavne o prachy. A na čom najlepšie zarobí prachy? 2. NOSTALGIA na starú trilógiu. A preto sequely vypadajú tak ako vypadajú. A to mali scenáristi voľný stôl, mohli rozvinúť SW svet, len keby sa nebáli. Lenže kvôli neskutočne prehnanej kritike prequelu SW ktorá svet rozvíja a nostalgikom siahli po starej overenej šablóne, ktorú nostalgici tak majú radi. A vynieslo im to dve miliardy. A to som sa pred prvým pozretím E7 na Prima Cool tak tešil, aké nové svety uvidím, aké nové SYMPATICKÉ a MIMOZEMSKÉ postavy poznáme (však sú to SW preboha a v Abramsovej E7 boli len samí ľudia), ako Luke s Leiou trénujú svojich padawanov, čo predvedú Han, Leia (lietanie som necehel), R2-D2 (tu naopak áno), a hlavne nový príbeh, ktorý by nebol len o inak nazvanom impériu a rebeloch. Žiaľ, jedno z mojich najväčších filmových sklamaní. Aspoň že existuje neskutočne podcenený Rogue One, inak by som na myšiaka nemal jediného dobrého slova. 

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ModryPlamen

ved prave naopak, tam nebol ziadny prerod..... nato som sa tesil najviac a nic...... scena s windum bola uplne hrozna..... imperator dokopy ani nebol...... proste vsetko sa udialo mimo obraz alebo v jednej scene..... respektive v pismenkach co lietaju vesmirom........... plus preco mi vsade pchas 7cku, za mna je naj diel 5ka a vsetky pokracovania mohli byt v tomto duchu..... rouge one ukazal, ze netreba ani jediov...... sw skryva omnoho viac ako bol schopny ktokolvek este ukazat a ani tie strany nie su len ciernobiele a imperium nie je len ultimatne zlo.... hovorim to uz niekolkokrat, ja byt v disney, tak im navrhnem dospele pribehy z dalekej galaxie..... divaci im totizto odrastli a nestacia len detske animaky

na príspevok reagoval ModryPlamen, ModryPlamen

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Netvrdím, že Rian Johnson je hlavným vinníkom zničenia SW ságy, tým ostane už navždy J.J.Abrams a to svojou kopírkou Novej nádeje, ktorú budem nenávidieť do konca života. Ale Rian tým, že z Lukea spravil vraha, ktorý koná mimo svoj charakter, a z Leii supermana ságe rozhodne neprospel. Jediné pozitívum možno pôvod Rey, že Jediom nemusí byť nutne niekto urodzený, ale tam to končí. A ešte aj toto zmenili na Palpatinovu vnučku. 

Prequel priniesol do ságy mnoho nových svetov, zistili sme že SW nie je len o impériu naháňajúcich rebelov, zistili sme ako to fungovalo pred Impériom. Ale ak sa ti viac páči plagiát Novej nádeje od Abramsa, tvoja voľba. 

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

No ten prerod republiky v impérium sa neudial zo dňa na deň, pokiaľ dobre viem, bol niekoľkoročný plán, preto bol ten prerod tak pomalý, a preto to nezaznamenala ani rada Jediov. Lenže toto je tak obsiahla téma, že by bol potrebný ďalší film alebo seriál na toto téma, a prequel je predsa len príbeh Anakina, a potom Obi-Wana. 

No u toho otočenia neviem, ako dĺhe by ste to chceli. On ten prerod Anakina na temnú stranu začal už v druhej epizóde, byť stále bol dobrým človekom a chcel byť Jediom, v tretej len vyvrcholil. A ta scéna boja medzi Windu a Sidiusom dopadla tak preto, lebo sa Anakin musel rýchlo rozhodnúť, veď keby váhal ešte pár sekúnd, Palpatin by bol už bez hlavy. A prišiel by o jedinú šancu, ako zachrániť Padmé. A ešte aj potom mu bolo ľúto, keď musel vraždiť deti či tu skupinku na Mustafare ale robil to len preto, aby mal šancu zachrániť svoju lásku. 

na príspevok reagoval martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ModryPlamen

a co mi vadi na prequeloch...... ten pomaly prerod republiky v imperium..... vlastne ziadny prerod..... plus moc skokovite otocenie anakina na temnu stranu..... plus to politikarcenie take nijake, nato ze tvorilo 75% deja, chybalo tomu take prave kupovanie a ovplyvnovanie..... vsetko sa udialo mimo obraz

na príspevok reagoval ModryPlamen

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

ModryPlamen

ANO.... kde tvrdim, ze johnson je dobry reziser?..... JJ je dobry reziser, jeho 9 je zla..... a ano ja by som natocil lepsie sw..... daj mi pytel penazi a dokazem ti to 

na príspevok reagoval ModryPlamen

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Nemal som záujem úcastnit sa tejto diskusie, pretože nemám v pláne pozerať tento seriál, ale ty považuješ epizódy 1,2,3 za priemerné filmy? Natocil by si snaď lepšie prechod Anakina k temnej strane sily? Respektíve, máš aj inú výhovorku, kvôli ktorej prequel považuješ za priemerné filmy, ako len 1000 krát otrepanú "Jar Jar Binks"?

A ktorých režisérov teda považuješ za nadpriemerných? J.J.Abramsa a Johnsona? Čím oni obohatili svet SW okrem toho, ze skopírovali starú trilógiu a napchali tam veci zo Supermanov (flying Leia) a hviezdnej brány (force heal), vďaka ktorým klesla úroveň SW na úroveň spomínaných dvoch diel? 

na príspevok reagoval martinbucek, martinbucek

martinbucek

martinbucek (hodnotenie, recenzie)

Pan_Kostka

lenze lucas sa sam vyjadril, ze uz sa mu nechcelo so sw nic robit...... a uprimne, je to dobre, lebo je to len priemerny reziser..... disney aspon dava sancu roznym projektom a s feigim na palube, by to mohlo konecne ziskat tu roznorodost..... fanusikovia uz vyrastli a nestaci im sa dookola motat okolo 5 postav

na príspevok reagoval Spinosaurus

Pan_Kostka

Pan_Kostka (hodnotenie, recenzie)

Já tedy teď nijak nechci urážet práci Disney s Lucasfilmem, ale mohlo to být lepší

Pan_Kostka

Pan_Kostka (hodnotenie, recenzie)

martinbucek

Jenže existovali v té době Klonové války, které by i v tom případě Lucase rozjeli tento rozšířený svět seriálů a vedlejších filmů a možná i sequelovou trilogii

na príspevok reagoval martinbucek

reich

reich (hodnotenie, recenzie)

Doporučuji všem, nedívejte se prostě na SW od Disney... To co se z Disneyho stalo, je vrchol drzosti, arogance a je vidět, na čem jim záleží... Prachy... Nic jiného v tom není a bohužel celý seriál je postavený na famózním herci Ewan McGregor. Nikdo jiný ten seriál nespasí... Nejhorší na tom je to, že mě osobně se třeba první epizoda líbila... Ale princezna Leya je naprosto irelevantní a nemusela tam vůbec být... Třetí sestra, dobrá potřebovali tam dát někoho, aby to bylo korektní... Ale sakra, když už, nemohli získat Halle Berry, která by role padla jako ušitá na míru? 

na príspevok reagoval martinbucek

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

Seriál sa mal vraj točiť pôvodne okolo Mauloveho hľadania Obi Wana ale Kennedy to zrušila.

Asi lebo by to divne pasovalo do Rebels ale môže to vysvetľovať prečo dej pôsobí tak nerýchlo zbúchano a aj zbytočne.

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnotenie, recenzie)

Takže jsi shrňe celý dějství, POZOR SPOILERY! Přistály na planetě, schovali se v úkrytu a utekly před týpkem v černým, wow to rozmrdaný do 50 minut? :D

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnotenie, recenzie)

Je tu někdo kdo nepochybuje, že se díváme na ultimátní sračku? Ten příběh ty vole, fakt chcípám smíchy, jak si s malým ohýnkem nedokáže Dart vader poradit a dvě minuty čumí přes plameny jak si tam nakráčí robot vezme polomrtvolu a pak další dvě minuty čumí jak odchází :DDDD Asi má "sílu na baterky" a vyjebal ji všechnu když ho zdvihnul do vzduchu :D

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

martinbucek , Maniax

áno ale oheň by nemalo ísť takto ľahko uhasiť silou len tak, hej asi som to napísal blbo lebo som to chcel spraviť v skratke ale doslova sa spomínalo v dákych materiáloch že oheň je ideálna zbraň proti Jediom a Sithom ak neovládajú pyrokinesu tak to by bolo pekne debilné kebyže takto veľký oheň sa dá len tak zhasiť ako zápalka aj keď nadpriemerne silným Sithom.

To by proti priemerným bol normálny oheň nanič.

Uživateľ Krnac zmazal svoj príspevok.

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

Hej a taká poznámka, nie Vader by nemal vedieť pyrokinézu lebo je to viac o talente ako sile a nikde sa to nezmienilo a už by ju používal v minulosti. Vieme že by ju mali ovládať Sidius, Ventres a Grogu,

na príspevok reagoval martinbucek

Krnac

Krnac (hodnotenie, recenzie)

Ako neviem či sa mi chce na túto epizódu písať recenziu lebo fakt si nie som istý ako ju hodnotiť tak to napíšem sem nedmerne dlhú verziu aj so spoilermi. No začiatok epizódy za mňa dobrý, spomalenie, rozprávanie s určitým napätím, konečne cítiť s postáv reálne emócie. Krátka akčná scéna ktorá je na pomery Stormtrooper scén fakt dobrá. Potom schovávanie sa a pár slov, za toto by som najradšej dal 4*. Potom tá Vader pasáž, no, to že tam random zabíjal ľudí vyzerá divne ale dávalo to zmysel s pohľadu toho že chcel Kenobiho vylákať (ako si bol tak istý že sa díva je trochu záhada, možno chcel aby ho šlo vycítiť, neviem), potom dáko už ani neviem ako zdrhne a Vader sa teleportuje za ním (nie fakt, ako sa tam dostal) potom trochu pasáž, pobijú sa, je vidno že Obi Wan dlho nedržal meč ale Vader tiež bojuje kostnato a potom ho Vader začne škrtiť, ok, Obi Wan sa odtrhol od sily tak silno že ani to že ho niekto obesí mu to nepreberie (však ju používal deň predtým, ani Ezru sa Vaderovy nepodarilo škrtiť a tak sa ho pokúsil zabiť vlastným mečom), potom tá debilná scéna s ohňom (mal Obi Wan popáleniny v Ep4? Alebo ďalší magic heal?) a oheň je zjavne v scenári väčší ako bol na kamere tak sa im ho nepodarí obehnúť (hej doslova 20 sekúnd po tom čo Vader uhasil plamene pyrokinesov čo by mal byť jediný spôsob akým by to mali ísť v tomto meriatku ale dobre no).

------- Celkovo som pôvodne chcel dať 4* a napísať normálnu recenziu ale potom keď som si znovu kukol epizódu som zistil že Vader bitka mala tretinu epizódy, narozdiel od viacerých neskazilo mi to zážitok ale technicky sám neviem aké hodnotenie tomu dať, tak zatiaľ 3* <> 6,7/10 .

na príspevok reagoval Maniax

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnotenie, recenzie)

Jak si Obi-Wan ustlal v tom ohni, to jsem vyprskl smíchy. :D Následně je Vader paralyzován ohnivou stěnou a jenom kouká. Inqusitor následně prohlásí, že už Obi-Wana nenajdou, ačkoliv se přemístil jen o kousek jinam. 

ElessarDeny

ElessarDeny (hodnotenie, recenzie)

Tak tenhle díl opravdu zklamal. Logické díry, hrozný scénář... Z Obi-wana který opticky příliš nezestárl je najednou blbej neschopnej dědek se kterým si Vader pohraje jak když vraždil malé jedie v jedi temple. A pak najednou tohodle všemocného Vadera zastaví ohýnek který nikdo není schopen obejít... Mimo to vzpoměňme si na jejich souboj z Nové naděje... ti dva se v tomhle seriálu vůbec neměli střetnout. Prostě doufám, že další díly budou lepší. Tenhle závěrečný střet "titánů" vypadá opravdu komicky, ať se na to dívám z kterékoli strany.

reich

reich (hodnotenie, recenzie)

Hlavní problém toho seriálu je ten, že nemá jasně danou identitu, kam má přesně směřovat... Docela zásadní věc je to, že už tato třetí epizoda popírá Star Wars: Novou Naději... Protože tam prostě sice není řečeno, že se Obi Wan a Vader setkávají po dlouhé době, ale prostě spíše že se vidí poprvé... Chápu, že Disney chce akci a tak podobně, ale tady je Vader dost zbytečný... 

Uživateľ Krnac zmazal svoj príspevok.

Reklama

Reklama