Reklama

Reklama

Psanci: Krvavá mise

  • Južná Kórea Beomjoidosi 2 (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uběhly 4 roky od toho, co detektiv Suk-do Ma (Dong-seok Ma) porazil Chena Janga a jeho gang. Nyní Suk-do a jeho tým dostali nový úkol – přivést podezřelého, který uprchl do Vietnamu, zpět do Jižní Koreje. (mikki089)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (33)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Úplně stejná šablona jako jednička, mohl bych opsat svůj komentář k ní. Kombinace infantilně komediální gangsterky s postavami šaškujících trapáků, a drsné krvavé gangsterky s postavami psychopatických bijců a vrahounů. Sekáčky, sekery, nože, spousta krve a čvachtavých zvuků, to vše v konfrontaci s "humornými" postavami pro náctiletá děcka. Nějak mi tahle kombinace nesedí. Tři hvězdy můžou být spokojené i zklamané, ty moje jsou rozhodně zklamané. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V zásade môžem režisérovi jednotky aj dvojky vytknúť len jednu jedinú vec. Tá jediná im zabraňuje v tom, aby sa mohli podpísať pod výborný akční film z detektívneho prostredia. Tou výčitkou je, že veľmi viditeľne nahrávajú svojim protagonistom. Nečudujem sa im. Táto nesúrodá partička detektívov je sympatická a chvíľu v ich spoločnosti máte aj vy chuť pridať sa k policajným zložkám a hádzať zloduchov cez výklenky. Hlavne Dong-seok Ma s tými jeho Bud Spencerovskými údermi tu doslova žiari, ako nejaký superhrdina. V obidvoch častiach máme hnusných záporákov, ktorý v sociopatickom vyčíňaní neberú ohľad na nikoho a na nič. Preto zamrzí, že vtedy, kedy môžu zneistiť diváka aj postavy, v rámci vyššie spomenutého nahrávania tak nerobia. S konfrontácií s akoukoľvek postavou okrem policajného zboru z nich ide des a psychotickosť. Keď sa ale stretnú s dobrákmi, tak sa stávajú tradičnými druhotriednymi antagonistami. Kvôli tomu majú obidve časti odo mňa 4*. To nič ale nemení na tom, že je to formálne a scenáristicky zvládnutá rezanica s drsným humorom a s funkčnými postavami. Táto druhá časť sa mi dokonca páčila o trošičku viac. Teším sa na trojku. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Hoci ide o pokračovanie filmu, ktorý som zatiaľ nevidel, dvojka funguje aj bez tejto znalosti. Dej je absolútne prostý. Policajný tím na čele s "búchačom" a svojráznym detektívom, má zastaviť gangstra, ktorý unáša a vraždí bezbranných kórejských turistov vo Vietname. No a napriek absolútnej schematickosti deja, všetko (vrátane takých pre mňa samozrejmých komponentov ako je kamera, strih či hudba) funguje na jednotku. Na neotesaného detektíva a jeho "konfrontácie" s kórejskou mafiou či gangstrami najrôznejších úrovní kórejského podsvetia je radosť a zábava pozerať. Bitky sú nekompromisné, krvavé a dovolím si tvrdiť, že uspokoja každého diváka frustrovaného márnym bojom s neprávosťami akéhokoľvek typu. Fungujú aj vtipné hlášky a scény medzi akčnými zábermi takisto nepovažujem za druhoradú vatu. A ešte musím vyzdvihnúť nadpriemerný český dabing so skvelým Pavlom Vondrom. Za štyri nasrdené vdovy. (3.11.2023) ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Přímočařejší a možná i svižnější, oproti prvnímu dílu ale určitě ne lepší. Bitky jsou stále fajn, ale nikdy nepřijde žádný wow moment nebo vyloženě kulervoucí akční scéna, která by film posunula výš než je lepší průměr. Stále povedená akční kriminálka, kterou dost pozvedává, korejský Bud Spencer, Dong-seok Ma. ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Ma Dong-seok je Bud Spencer moderní korejské akční kinematografie. I když jsem si říkal, že nám od minula nějak zpuchl a zestárnul, tak jakmile začne těma svýma lopatama propleskávat různý hejsky, je zas veselo. Na pořádný grázly (a že je Korejci umí fest) zatne pěsti a pořádně přitvrdí, až už připomíná parní válec kombinovanej s bucharem. Výborná akční zábava s perfektním humorem ("Dej mi svoje klíčky, líbí se mi tenhle typ auta, USB." "Je to SUV...." :-)) ()

Galéria (64)

Reklama

Reklama