Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně postižený otec, kterému odebrali dceru, musí prokázat svoji nevinu. Sedí totiž ve vězení za smrt velitelova dítěte. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (60)

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Nápad skvělej, atmosféra hezká... Je to celé trochu naivní, ale proč ne. Asi mi vadily jen tři věci. 1) Hlavní herec se občas neudrží a jede "full retard", což, jak každý ví, není cesta k Oskarům. 2) Je tam hodně vidět, že už se točilo v Erdoganovskem Turecku, takže všichni vojáci jsou oholení, sekulární a zlí, kdežto hodní jsou pobožní. 3) Občas se to moc vleče. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Málokedy je remake lepší ako originál, ale tento turecký kúsok o niekoľko úrovní suverénne predčil originál 7 beonbangui seonmool. Nemôžem si pomôcť, ale to kórejské podanie mi prišlo až preafektovane teatrálne, čo ja osobne v kinematografii neznášam. Turecká verzia bola vynikajúca po všetkých stránkach! Príbeh vo svojej podstate takmer rovnaký ako ten kórejský, ale to dramatické prevedenie a forma, do ktorej to bolo zbalené, stála skutočne za to. Takisto celkový vizuál, dialógy a celý koncept, ktorý sa v niektorých okolnostiach a súvislostiach odlišoval od originálu. A treba uznať, že aj po hereckej stránke veľmi vydarené. Plný počet = 5* ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     Škoda, veľmi nádejný začiatok ma navnadil, že uvidím ďalší výborný film. Malo to tú správnu šťavu, úžasne milé dievčatko v roli dcérky (Nisa Sofiya Aksongur) a celkom sa mi pozdával i výkon herca v roli zaostalého otca (Aras Bulut Iynemli). Postupom času sa ale kopilo toľko strašnej naivity a toľko prehnaného sentimentu, až mi to začalo pripadať ako turecká telenovela. A to ani nehovorím o tom, aké boli všetky tie dejové zvraty predvídateľné dlho dopredu (napr. posledný "šokujúci" zvrat s popravou). Nemám rád, keď tvorcovia podceňujú inteligenciu diváka a tento film je toho žiarivým príkladom. Veľká škoda, lebo inak má film niečo do seba a veľmi som mu fandil. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek vysokému hodnoteniu som mal pred začiatkom určité pochybnosti, čakal som, že pôjde o jednoduchý príbeh so silným citovým vydieraním diváka a rozhodol som sa, že len tak na to neskočím a aby ma to dojalo, tak to musí byť fakt silné. Dej sa odvíjal podľa očakávanej šablóny s pár ťažko uveriteľnými situáciami - odsúdenie mentálne zaostalého na trest smrti (kde bol advokát? bol tam vôbec nejaký?), správanie spoluväzňov a riaditeľa väznice (aspoň že na začiatku bola bitka, inak by to ani nevyzeralo ako väzenie, ale piknik partičky kámošov), ale ako sa blížilo finále, začali mi oči slziť čoraz viac a absolútne ma prekvapil záver, ktorý som, vďaka svojmu podceneniu autorov, vôbec nečakal. ()

deizolator 

všetky recenzie používateľa

Dojemný příběh o vztahu mentálně retardovaného otce a jeho dcery. A taky o nespravedlnosti. Zásadní snímek pro mě, jako tátu malé holčičky.. Díky tomu filmu jsem začal být víc dítětem. Když jsem s ní, užívám si každý moment, protože člověk nikdy neví.. Pro mě i velice sympatické obsazení a herecké výkony! ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama