Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1970 sa v Londýne konala súťaž Miss World. V tom čase to bol najsledovanejší televízny program na svete, ktorý sledovalo viac ako 100 miliónov divákov. Moderoval ho legendárny britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 však rozhodne neprebiehala hladko a súťaž sa stala doslova divokou jazdou. Rozhodnutie organizátorov povoliť účasť dvoch žien z Južnej Afriky vyvolalo kontroverziu a napätie už pred začiatkom podujatia. Ale skutočný rozruch mal ešte len prísť. V jeho epicentre sa ocitla feministická aktivistka Sally Alexanderová (Keira Knightleyová), členka novovzniknutého Hnutia za práva žien. Emancipované dámy tvrdili, že súťaže krásy dehonestujú, dehumanizujú a ponižujú ženy. A práve to sa rozhodli povedať svetu v priamom televíznom prenose. Na divákov živého vysielania do celého sveta čakala v ten večer nejedna senzácia. Tou ďalšou bolo totiž škandalózne vyhlásenie výsledkov, ktoré znamenalo porážku západného ideálu krásy. Víťazkou sa totiž nestala plavovlasá favoritka zo Švédska (Clara Rosagerová), ale kráska tmavej pleti, Miss Grenada (Gugu Mbatha-Rawová)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (58)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Komedie ? Ani bych neřekla - spíš odlehčené drama s několika úsměvnými momentkami, které možná spíš nežli o boji za ženská práva vyprávějí o střetu dvou světů, které mluví různými jazyky, byť se některé jejich problémy překrývají. P.S.: Je ironií osudu, že v dvaadvacátém roce osvíceného 21. století americké ženy zase o některá svá těžce vydobytá práva přicházejí, byť ve jménu vyššího dobra. Jenomže cesta do pekel bývá, jak známo, velice často dlážděna těmi nejlepšími úmysly. ()

matisse 

všetky recenzie používateľa

Nakažlivě energická, nádherně nasnímaná, chytrá, dojemná (ale ne sebedojímavá) feministická jízda, která se i na poměrně bezpečném komediálním prostoru vyhýbá zjednodušujícím prohlášením a sleduje události z 2 různých úhlů - z pohledu ženských outcastů uvnitř soutěže i vně. Boží věc. Na nic si to nehraje a právě proto je to ryzí <3 ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Film bol natočený pre priemerneho diváka. Myslím,  že je to preto, aby si ho pozreli aj taki, čo by ho inak ignorovali. Každopádne ma mrzí,  že taketo ženy sa už skoro nerodia. Inak by som ich vidala v ovela vacsom počte na demonstraciach za práva zvierat. Aj kráva je samice, ktorá trpí ked jej vezmu mlada. Záleží naozaj tak velmi na tom, že nie je z ludskeho rodu? ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Toto je námet čisto hodný na drámu, no rozhodne tá snaha do toho za každú cenu tlačiť komédiu bola kontraproduktívna a zbytočná. Našťastie tam ten závan komédie bol len minimálny, a typicky britský (takže len suchý humor). Čo sa týka filmu, vôbec som netušil, kam to celé smeruje a že akurát Miss World 1970 bol takýto obrovský milník v boji za práva žien. Táto historická udalosť si určite zaslúžila filmové spracovanie, aj keď asi o kus lepšie! Toto mi prišlo v mnohých ohľadoch dejovo nevýrazné a viacmenej priemerné. Hoci tá línia zo zákulisia Miss ma bavila určite oveľa viac ako prípravy feministického odporu. No ako bolo vo filme povedané, londýnske feministky si nemohli vybrať lepší spôsob ako na seba upozorniť, keďže tento program sledovala obrovská masa ľudí po celom svete (dnes je už verejný záujem o takéto súťaže výrazne menší). A hodnotenie? 3* sú tak akurát. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Po traileru jsem čekal hodně komedii a trochu vloupačku, ale nedostalo se mi ani jednoho. Žánrově zůstane rodinně-přátelská atmosféra a tematicky pak pár správných společenských či rasových hodnot. S těmi sice plně souzním, ale přicházejí v době, kdy je podobných filmových sdělení na každém kroku plno. Tady se ničím neodlišují, nikam nevystupují a s ústřední missí linkou se většinu času i míjejí. Je to škoda, protože ve vedlejších rolích vznešených zralých dam se objevuje čiré britské zlato. ()

Galéria (68)

Reklama

Reklama