Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny detektív a zároveň hlavný inšpektor Lee (Jackie Chan) je pýchou hongkongskej polície. Je tvrdým a húževnatým policajtom, ktorý prejaví svoju  perfektnú znalosť bojových umení až v momente, keď jeho protivníka delí od stretu so zemou iba pár sekúnd. Vyniká dokonalým zmyslom pre disciplínu, vlastnosťou, ktorú na ňom nemôže vystáť jeho kolega,  detektív z Los Angeles James Carter (Chris Tucker). Napriek svojim nesporným profesionálnym kvalitám je Carter pre nadriadených nočnou morou. Takú kombináciu ľahkomyseľnosti a arogancie zatiaľ nedokázal vydržať žiaden z jeho partnerov. Na americkej ambasáde dochádza k explózii bomby a tá vezme so sebou do ničoty dvoch amerických agentov, vyšetrujúcich finančné machinácie. Všetko nasvedčuje tomu, že za celým atentátom stojí Ricky Tan (John Lone), elegantný a nemilosrdný šéf miestnych triád Fu-Cang-Long a naši hrdinovia  s ním budú mať  plné ruky práce... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (223)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len som ich pozval na kávu.“ – „Povedal si im, aby sa vyzliekli a obetovali malého capa.“ Netajím sa dvoma vecami: neznášam rutinéra Bretta Ratnera a milujem jeho prvú KRIŽOVATKU SMRTI. Mala vynikajúcu akciu, skvelé dialógy, svižné tempo a chémiu medzi brutálne rozdielnou buddy dvojkou: sympatický ázijský mudrc Jackie Chan verzus otravne urečnený Afroameričan Chris Tucker. Nebol dôvod netešiť sa na dvojku. Bohužiaľ, vytratila sa z nej akákoľvek radosť. Akčné scény sú prekvapivo nevýrazné a nelogické (banda kriminálnikov uteká pred dvoma policajtami po BAMBUSOVOM LEŠENÍ? Prečo proste nezahli do najbližšej uličky?), tempo zdĺhavé, scenár nestojí ani za sopeľ (skutočne by ste ako bez masky išli na luxusnú loď, kde mafián usporadúva oslavu, pričom deň predtým si objednal vašu smrť a teda VIE, ako vyzeráte?), dramaturgické naschvály (snáď každá z postáv v priebehu deja aspoň raz "zomrie") a tentoraz to schytali už aj herci. Vzhľadom k minulým zážitkom sú Jackie a Chris už relatívnymi priateľmi, takže ich doberanie je na rozdiel od „nenávistnej“ prvej časti už len kamarátske podpichovanie. Nemožno tomu ale uprieť určitú remeselnú istotu a pokus o slušné hlášky („Nakopem ťa, že poletíš do dynastie Ming.“) sa nedá, ale to je asi tak všetko. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Druhý diel filmu Križovatka smrti je omnoho väčšia infantilná hovadina, ako jednička. Najlepšie z celého filmu boli skazené scény v záverečných titulkoch. Na trojku už som sa nechcel pozerať, ale tú chybu som aj tak urobil. Ukecaný Chris Tucker a rýchly Jackie Chan nás pobavili už v jednotke a dvojka mala ponúknuť keď už nič iné, tak aspoň rovnako dobré hlášky, alebo prostredie, alebo soundtrack, ale nestalo sa. Takto tu máme ďalšie slabé pokračovanie, ktoré robí prvému dielu hanbu. ()

Reklama

spikey1 

všetky recenzie používateľa

pod kýmkoliv jiným by ten film vypadal o stoprocent lépe! Ratner by si měl podat ruku s McG a vyrazit přes rozkvetlou louku do západu slunce, konec stmívačka a v titulkách prostřihy na jejich společné sadomaso hrátky v kůlně u dědy! Film je naplněn klišé, jen kopíruje druhý dil, nechá Jackieho skákat a kopat, vyhýbat se ranám a Tuckera žvanit. jasně utáhnou to protože tohle umí, ale vůbec tu není snaha využít nějaký potenciál. Cokoliv inovovat. zkusit něco jinak. ()

zdenny 

všetky recenzie používateľa

Slušná a zábavná policejní komedie typu „dva rozdílní policajti“ a kupa legračních scén vyplývajících z jejich vzájemné rozdílnosti. Komedie s Jackie Chanem jsou vždy zábavné a to díky choreografii akčních a kaskadérských scén. Druhý díl se nese v duchu prvního, což je dobře, protože tím neztratil na kvalitě. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade, scenarista by si zasluzil poriadne nakopat do zadku. Vela krat som mal pocit, ze sa proste nic nedeje....avsak. Avsak akcia dostala oproti jednotke poriadnu davku proteinov a ked sa nieco roztoci, tak to stoji za to. Ci uz je to masazny salon, alebo finale v kasine, akcia ze vezie vo velkom style. A jackie bol v dobe natacania v USA podstatne vacsia hviezda ako v dobe prveho dielu - a z toho vyplyva ze priestoru ma podstatne viac ako v jednotke. Skoda ze nepredviedol nieco zo svojho "drunken boxu", to by tam urcite seklo :) Bavil som sa skvelo, ale scenar je proste sracka. Do akej miery to ma vplyv na film, necham na jednotlivcov. (8/10) ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • V jednom rozhovoru Roselyn Sanchez (Isabella Molina) řekla, že Zhang Ziyi (Hu Li) se od ní chtěla učit anglicky, od čehož ji ovšem Sanchez odrazovala, aby kolegyně kromě angličtiny nepochytila i hispánský přízvuk. (SG-1)
  • V závěrečných titulcích je uvedeno, že během výroby tohoto filmu nebylo ublíženo jedinému kuřeti. (Rominator)
  • Severoamerické tržby byly 226,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 347,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama