Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot

(seriál)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (poviedka)

Hrajú:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(viac)

Recenzie používateľa Janega k tomuto seriálu (3)

Detektív Poirot: Vraždy podľa abecedy (1992) (S04E01) 

To ako dokáže Agatha Christie manipulovať s čitateľom je neuveriteľné. Hádam jedna z najlepší prešpekulovaných detektívok od Agathy, ktorá vás celý čas vedie na pohľad jasnou cestou, aby odhalila koniec, ktorý diváka úplne dorazí. ()

Detektív Poirot: Vianoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Tradične skvelá klasická detektívka plná nečakaných zvratov, odhalení a neuveriteľne prekvapivého konca. Agatha Christie vždy dokáže prekvapiť a rozuzlenie tejto vraždy je naozaj fenomenálne. ()

Veľká štvorka (2013) (S13E02) 

A takto to dopadne, keď si filmári prispôsobia resp. dokaličia dej knihy. Ako záver knižnej predlohy je na Poirotove prípady nezvyčajne akčný, no spraviť zo špionážneho príbehu takéto divadlo je fakt sklamanie a pre fanúšikov Poirota to je až na infarkt. Celý film som sa čudoval, čo sa tam deje, čo to tam trepú, lebo to vôbec nezodpovedalo knihe. Sfilmované prípady HP sa mi vždy páčili, kvôli držaniu sa predlohy, no toto fakt posrali. A je to aj vidieť, že takúto hlúposť ani nemohla napísať Agatha Christie. ()

Reklama

Reklama