Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 13 (2013) (séria)


Veľká štvorka (S13E02)

(epizóda)
  • Česko Velká čtyřka (viac)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svet stojí na prahu 2. svetovej vojny a pre zmiernenie napätia usporiada Mierová strana slávnostnú recepciu, na ktorej má svetoznámy veľmajster v šachu  Ivan Savaranoff predviesť svoje umenie. Recepcie sa zúčastnia významné osobnosti spoločenského života. Hneď v úvode šachovej partie Savaranoff skolabuje a je na mieste mŕtvy. V spoločnosti nastane panika a na scénu vstupuje Hercule Poirot, ktorý už tuší, že šachovému majstrovi niekto k smrti dopomohol. Podozrenie padne na Veľkú štvorku, tajomnú stranu, ktorá má údajne na svedomí viacero zločinov. (STV)

(viac)

Videá (2)

TV spot 2

Recenzie (75)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vražda za vraždou, tajemná zlodušská organizace a nostalgické setkání starých známých, z nichž nejvíce si (samozřejmě kromě Poirota) užijeme inspekt... totiž zástupce komisače Jappa. Příběh patří k těm o něco slabším (když jsem onehdy četl předlohu, zdála se mi spíše než pro Hercula Poirota vhodná pro Sherlocka Holmese) a místy mi trvalo než jsem se zorientoval v tom, o kom se právě mluví a kdo je vlastně kdo, nicméně méně než čtyři hvězdičky dát nemůžu. ()

djbarrel 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dost možná nejslabší z celé série o Poirotovi. Né tohle se vážně nepovedlo. Celá velká čtyřka byla o ničem. Ty scény okolo Poirotovo smrti byli krásně temné a tesklivé, ovšem celý zbytek, jak protivník, jeho pohnutky a vůbec všechno, to byla skutečná tragédie. A ten úprk před výbuchem ? To jsem vyprskl smíchy, opravdu komické, tragikomické. 42 % ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dejovo patetické a divadelne prehnané zdôraznenie známej pravdy: "Za všetkým hľadaj ženu.". Na staré kolená belgický komótne sa pohybujúci guľko - bombuľko zvláda aj akčné vysporiadanie sa s nastraženou výbušninou. Nechýba pri tom záber: "Svoju palicu odhadzujem v diaľ". Tvorcovia seriálu ku koncu stratili súdnosť. Dve hviezdy len zo zdvorilosti. ()

Janega 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A takto to dopadne, keď si filmári prispôsobia resp. dokaličia dej knihy. Ako záver knižnej predlohy je na Poirotove prípady nezvyčajne akčný, no spraviť zo špionážneho príbehu takéto divadlo je fakt sklamanie a pre fanúšikov Poirota to je až na infarkt. Celý film som sa čudoval, čo sa tam deje, čo to tam trepú, lebo to vôbec nezodpovedalo knihe. Sfilmované prípady HP sa mi vždy páčili, kvôli držaniu sa predlohy, no toto fakt posrali. A je to aj vidieť, že takúto hlúposť ani nemohla napísať Agatha Christie. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Všetci značne zostarli, len Poirot je bezo zmeny. Zvláda tak zvláštny, trochu komický útek hore schodmi a nemôžem pri takomto obrate pochváliť, ako sa tvorcovia nezvládnutým spôsobom inšpirovali Sherlockom. Príbeh vyznieva v záverečnom objasnení dosť pritiahnutý za vlasy vrátane motívu aj vykonania. Pochváliť sa dá atmosféra, ktorá je na túto sériu nezvykle čínsky temná. –––– Copak vy nehrajete šachy? – Ne, mně je mnohem bližší domino. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama