Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I napriek rade Poirota nezúčastniť sa tohto bláznivého výletu, je Jacqueline De Bellefort na výletnej lodi na Níle. Má zlomené srdce a v hlave jediné: byť v pätách svojho bývalého snúbenca a jeho novej bohatej ženy. Keď je žena nájdená mŕtva, Jacqueline má perfektné alibi. Bola zamknutá vo svojej kajute, aby sa vyhla útoku svojho "ex". Poirot podozrieva jedného z pasažierov, ktorý mohol mať motív. Napätie však postupne prekračuje únosnú mieru potom, ako sú nájdené ďalšie telá. (STV)

(viac)

Recenzie (125)

aniiicka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi můj nejoblíbenější Poirot...jako vždy brilantní Suchet a skvělí jsou i další herci, zejména hlavní pár milenců - můj veleoblíbený JJ Feild, kterého mám v různých dobových filmech nesmírně ráda a výborná Emma Griffiths Malin. Tento Poirot má spolu s některými jinými zvláštní smutný nádech, což alespoň pro mě není na škodu a umocňuje to sílu příběhu. Agatha Christie to opět vymyslela geniálně komplikovaně a závěrečnou odkrývačku si tak pokaždé užívám. Vždy se ráda podívám (i na verzi s Ustinovem), přestože znám rozuzlení :) ... Poirotův smutný závěr...''Vždycky to není jednoduché.''...je perfektní. ()

Colour 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvý Poirot, ktorého som videla. Práve tento diel spôsobil, že som pred niekoľkými rokmi prepadla mánii nedeľného pozerania. Od začiatku sa jednoznačne vyzerajúci prípad komplikuje až do neuveriteľného konca. S pribúdajúcimi mŕtvolami ubúda podozrivých, napätie sa drží do konca. Počas celého dielu som zbierala črepiny a fakty spolu s Poirotom, ale na túto vraždu by som určite neprišla. Koniec ohromil (kam len chodila Christie na tie rozuzlenia). Atmosféra, hudba, scenár, Suchet ako obyčajne vynikajúci. Nedotknutá originálom s pokojným svedomím dávam 84% ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalší diel zo slávnej poirotovskej série v podaní Davida Sucheta dopadol podľa mňa veľmi dobre. V niektorých pasážach bolo síce vidieť jemne televízny feeling a oproti snímku s Ustinovom to bolo menej akčné a priamočiare, ale malo to lepšiu atmosféru a podľa mňa lepšie herecké výkony. Navyše bolo zaujímavé sledovať počiatky slávnej kariéry Emily Blunt. Rozuzlenie celkom originálne, takže určite spokojnosť. 75 % ()

Empire 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další skvělý Poirot v podání Davida Sucheta. Ve vedlejších rolí překvapí herci jako James Fox, Judy Parfitt a Frances de la Tour. Nátáčelo se opravdu v Egyptě, takže musím říct, že na žádné trapné kulisy nenarazíte, (ovšem na to by fanoušci Poirota se Suchetem měli být zvyklí). Vřele doporučuji (jen pro mluvící anglicky) si film zakoupit na dvd - obraz je čistý zvuk na poměry VCI a Granada international dobrý (originální hlas Poirota je zcela jiný a mohem lepší než hlas Meruny nabo Kostky) a je zde také rozhovor (tak jako ve Five Little Pigs a Sad Cypress) s Davidem Suchtem, ale také s jinými herci včetně Jamese Foxe + záběry natáčení v Egyptě. Na konec bych chtěl říci, že tento Poirot je mnohem lepší než původní s Ustinovem, který vzal v původní vražde na Nilu i ve všech jiných šmrnc a znemožnil ho. ()

baruss 

všetky recenzie používateľa

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené