Reklama

Reklama

L.A. in the Time of Charles Manson

všetky plagáty
USA, 2019, 29 min

Réžia:

Jessica Q. Chen

Hrajú:

Charles Manson (a.z.), Sharon Tate (a.z.), Roman Polański (a.z.), The Beach Boys (a.z.), Brian Wilson (a.z.), Mike Love (a.z.), Al Jardine (a.z.), Bruce Johnston (a.z.)
(ďalšie profesie)

Recenzie (2)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Dokumentárny film denníka Los Angeles Times z roku 2019 mapuje pri príležitosti päťdesiateho výročia vražedné vyčíňanie "rodiny" Charlesa Mansona v roku 1969. Polhodinový počin, pod ktorým je režisérsky podpísaná Jessica Q. Chen, sa však prostredníctvom rozhovorov a dobových záberov dotýka aj uvoľnenej spoločenskej atmosféry či hudobného priemyslu v Los Angeles na konci šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Práve skrz zhodu viacerých okolností sa Charlesovi Mansonovi podarilo zmanipulovať mnohých ľudí, čo v konečnom dôsledku viedlo k neslávne známym Tate-LaBianca vraždám. Dokumentárna snímka v tomto prípade príliš nezachádza do hĺbky, skôr opakuje všeobecne známe informácie týkajúce sa osoby Charlesa Mansona a jeho okolia. Pre diváka, ktorý sa však s danými okolnosťami doposiaľ nemal možnosť oboznámiť, ide určite o veľmi dobrý film - a to ako po obsahovej stránke, tak aj celkovým spracovaním. L.A. in the Time of Charles Manson umožňuje urobiť si základný prehľad o tom, čo sa vlastne v Los Angeles v roku 1969 v spojitosti s osobou Charlesa Mansona a jeho "rodiny" odohralo. Faktografiu dokument pokrýva dostatočne a zároveň ponúka aj zaujímavý pohľad viacerých ľudí, ktorí mesto na západnom pobreží Spojených štátov na konci šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia zažili takpovediac z prvej ruky. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Pěkný LA Times dokumentík na téma Manson a tehdejší město andělů, souvislost s hippie érou, Beatles a muzikou, pár úvah na jeho status "folkové legendy"; to vše do šesti kapitol a ve vzpomínkách důchodců. Stopadesátý titul o vraždách na Cielo Drive, i tak teď fajn doplněk k 1969 (x) a ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD. Chcete vyprávění do velkých detailů, doporučuji sérii podcastů “Manson’s Hollywood” v rámci You Must Remember This. ()

Reklama

Reklama