Reklama

Reklama

Thor: Láska a hrom

  • Česko Thor: Láska jako hrom (viac)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

V novom príbehu Thor odchádza na zaslúžený odpočinok a pokúša sa nájsť vnútorný pokoj, ale nakoniec sa opäť  musí vrátiť do akcie a naverbovať Valkýru (Thompson), Korga (Waititi) a Jane Fosterovú (Portman) – ktorá je teraz mocným Thorom – aby zabránili Gorrovi the God Butcher (Christian Bale), zlikvidovať všetkých bohov. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 6

Recenzie (976)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dva filmy v jednom, respektíve dva autorské prístupy, nevytvorili koherentný film. Miesi sa nám nie príliš funkčná sit-comová polozábava a naopak výborne fungujúca dráma, respektíve až tragédia s výborným záporákom. Love and Thunder je výborne vypointovaný a ak by som videl iba záverečnú štvrťhodinku (bez dovetku), tak by som vôbec nečakal, že predtým prebiehalo na plátne atmosférou poväčšinou niečo odlišné. Pre mňa každopádne druhý najlepší Thor. Samozrejme po jednotke. ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Too much of the same ve Waititiho podání. To, co bylo minule svěží, začalo teď být regulérně otravné. Jakoby režírovalo pětileté dítě, co tam prostě nasype všechny nápady a nedochází mu, že když dá tři vteřiny po osudové scéně fór, že to celé zabije. Přitom tu máme potenciálně fakt zajímavého záporáka a i vztah Thora s Jane Foster má zajímavou hloubku. Vzpomněl jsem si na to video z The Onion, kde měli Chrise Morgana, scenáristu Rychle a zběsile a byl to pětiletý chlapeček. Tohle je vlastně úplně to samé. Waititi se baví, jeho hvězdy taky a já se nudím, protože film i přes hromadu akce, spoustu humoru a několik silných emotivních scén není ani strhující, ani legrační a nakonec ani zajímavý. Když se Marvel poprvé rozkoukal, hrozně mě bavilo sledovat, jak jednotlivé filmy zkouší alespoň částečně žánrově nějak uchopit. Dvojka Kapitána Ameriky byla v jádru starosvětský špionážní thriller, Iron Man techno thriller a Thor poctivá fantasy. Teď je to pryč. Teď je to prostě film Taiki Waititiho. Režiséra, který nedokáže dát snímku nějaký dramaturgický tvar. A nezvládne ani nebýt ironický a nesrážet vlastní scény. Místo toho tam narve létající kozly a nechá je asi dvacetkrát legračně křičet. Většinu času to celé bylo lehce trapné. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Po zdejších hodnoceních jsem se tohoto dílu bál jak čert kříže. Nakonec ale v pohodě. Možná hodně jednoduchý, přímočarý, určitě míň vtipný než Ragnarok...no ale pořád v pohodě koukatelný, zábavný a odpočinkový tak, jak na propršené nedělní odpoledne v kině chcete. Problém tohoto filmu je nicméně možná v tom, že po takřka geniálním Ragnaroku všichni chtěli tak moc další díl, až se ho vlastně dočkali...a on nic moc navíc nenabídl. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ďalší autorský úlet v rámci MCU a podobne ako pri Eternals alebo druhom Strangovi ma to dosť baví (a drtivú väčšinu divákov nebude :) ). Dosť často šialený, občas až nepríčetný guláš, kde je možné čokoľvek. Rozprávačsky je to možno až príliš rýchle, sem tam až zbrklé, no tá hromada nápadov a debilného humoru sa postarala, nech to drží moju pozornosť aj level zábavnosti. Využitie Gun´s and Roses parádne, Giachino je v absolútnej forme, herci si to užívajú, aj tie emócie sa derú na povrch. Celý čas som sa ale nevedel zbaviť dojmu, že to mohlo byť ešte lepšie (akčné scény sú dosť bordel, tie nálady sa striedajú predsa len príliš rýchlo) a ten moment prekvapenia z Ragnaroku je proste neopakovateľný. Odvážny film, ale bojím sa, že pre cieľovku až príliš osobitý.  7/10 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po Avengers: Endgame ma už Marvel toľko nebaví, no na starú partu (Strážcovia galaxie, Ant-Man, Doctor Strange, Thor) sa rád pozriem. Spojenie režiséra Waititiho a Thora mi moc nesedelo už pri Ragnaroku, ale (ako zisťujem) tam to bolo ešte celkom vyvážene oproti tomu, čo sme dostali v tomto pokračovaní s podtitulom Love and Thunder. Thor mi najviac sedel v tých prvých filmoch (Thor 1 a 2, Avengers), kedy ešte nehral takého dementa. Taika Waititi očividne dostal voľnu ruku a ten dementizmus rozširuje čoraz viac. Chápem, že humor k marvelovkám patrí, ale tento príbeh je dosť dobrý na to, aby dokázal vymačkať s diváka viac emócii, chytiť ho viac za srdce a zobrať ho na poriadne dobrodružnú a temné jazdu, kde by Bale kraľoval prvú polku filmu, aby sme v závere dostali to pravé orechové ako sa hovorí. Bohužiaľ to ostalo všetko iba na pol ceste. Vtipov a humoru je tu ešte viac ako minule a je hlavne nevhodne použití a tak celé to dramatické vyznenie, ktoré príbeh ponuka ide do kelu, lebo Waititi to spláchne nejakou nevhodnou scénou, ktorá kazí, čo kazí, ničí, celé vyznenie danej scény. Crowe ako Zeus, uvrieskané kozy a hromada ďalšieho je vrchol trápnosti, ktorý sa sem absolútne nehodí, lenže Waititi a všetci okolo neho si to očividne užívali a bavili sa, bohužiaľ všetci okrem divákov, pre ktorých ten film v prvom rade je. Bavil ma príbeh, ktorý mi prišiel dobre vymyslený. Som rád, že sa vrátila aj Jane a Sif po absencii v Ragnaroku. Tak isto Strážcovia potešili. Potešil ma aj Christian Bale v roli hlavného záporka, ktorý mi dosť sadol svojím strašidelným podaním a vzhľadom. Hudobné scénky boli tiež super a moji obľúbenci s Guns N' Roses výborne zapasovali. Mohlo to byť oveľa lepšie, nie mohlo, malo to byt oveľa lepšie. Prial som to sebe aj filmu. Bohužiaľ Waititi dobrý príbeh neokorenil, ale vysypal doňho rovno celé korenie a ešte si tento pokrm dovolil servírovať. Niet sa potom čomu diviť, že to veľa ľudom nechutí, hodnotenie či finančný pokles je zaslúžený a zároveň dôkazom. Dúfam, že ďalšieho Thora už točiť nebude, lebo podám sťažnosť. P.S.: samozrejme nezabúdajte na scény za titulkami. 70% - 3* ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (93)

  • Jedná z bohov na zhromaždení v Omnipotence City je maaorská bohyňa, ktorú možno rozoznať podľa prívesku zo zeleného kameňa ("pounamu"), tradičného odevu a tetovania na brade ("moko kauae"). Režisér Taika Waititi je Maor a pochádza z Nového Zélandu, kde sú Maori domorodci. (Pat.Ko)
  • Jedná se o první film z Thorovy kvadrilogie, ve kterém si nezahrál Tom Hiddleston jako Thorův bratr Loki. (kesinaa)

Súvisiace novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (viac)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (viac)

Reklama

Reklama