Reklama

Reklama

Thor: Láska a hrom

  • Česko Thor: Láska jako hrom (viac)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

V novom príbehu Thor odchádza na zaslúžený odpočinok a pokúša sa nájsť vnútorný pokoj, ale nakoniec sa opäť  musí vrátiť do akcie a naverbovať Valkýru (Thompson), Korga (Waititi) a Jane Fosterovú (Portman) – ktorá je teraz mocným Thorom – aby zabránili Gorrovi the God Butcher (Christian Bale), zlikvidovať všetkých bohov. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (976)

Nin 

všetky recenzie používateľa

Thor čtyřka je opět komedií, ale nějak zapomíná být taky pořádným superhrdinským spektáklem. Od třetího dílu je postava Thora hodně komediální, ale zde už je to v podstatě parodie, protože Thor se chová nemotorně a trapně i v situacích, ve kterých by za ty stovky let hrdinství měl být komfortní (například ani nedokáže komunikovat s dětmi čekající na záchranu). Marvel filmy jsou oproti komiksům mnohem komediálnější, ale těžko najdeme větší kontrast mezi komiksovým Thorem, který je už nějakou dobu takovým drsným barbarem Conanem, a tímhle Thorem ze Scary Movie 6. Ne, to přeháním, tady ty vtipy jsou dobré, takže mi to vlastně tolik nevadí, ale zvláštní to určitě trochu je. Co mi ale dost vadilo bylo to, že jediná dospělejší postava je padouch v podání démonického Balea. Kdykoliv se na scéně objeví, tak je to najednou vážný, až hororový snímek. Bohužel je tam dohromady jen pár minut. Je opravdu hodně zvláštní, když máte nějakých 100 minut bláznivé parodie a najednou tam Bale předvádí drsný herecký výkon. Je to jako kdyby člověk omylem přepnul na jiný film a člověkovi je Balea skoro až líto. Ale zase - je to blbý, ale že by mi to nějak obzvlášť zkazilo film? To ne... Možná mám jen slabost pro Waititiho, takže i když je tohle po Ragnarokovi velký kvalitativní skok dolů (Thora 3 miluju), tak to vlastně je pořád pohodová, i když trochu hloupější superhrdinská komedie. Pořád je to slušné nablýskané dobrodružství, jen se tedy už nedá brát ani trochu vážně. Jo a Natalie Portman je naprosto okouzlující. (7/10) ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Na konci jsme si přečetli, že Thor se vrátí. Já bych si tím úplně zase tak jistý nebyl. Taika ve 4. díle zničil vše co se mu jakštakš povedl vytvořit ve 3. Thor už není vtipný, režisér jej tady napasoval do škatulky hlupáka. Nedivím se že tohle Hemswortha pěkně dožralo. Ten film je vskutku velmi slabý a absolutně nedůstojný pokračovatel čehokoliv co ještě nedávno Marvel dokázal tvořit. 50% ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po Avengers: Endgame ma už Marvel toľko nebaví, no na starú partu (Strážcovia galaxie, Ant-Man, Doctor Strange, Thor) sa rád pozriem. Spojenie režiséra Waititiho a Thora mi moc nesedelo už pri Ragnaroku, ale (ako zisťujem) tam to bolo ešte celkom vyvážene oproti tomu, čo sme dostali v tomto pokračovaní s podtitulom Love and Thunder. Thor mi najviac sedel v tých prvých filmoch (Thor 1 a 2, Avengers), kedy ešte nehral takého dementa. Taika Waititi očividne dostal voľnu ruku a ten dementizmus rozširuje čoraz viac. Chápem, že humor k marvelovkám patrí, ale tento príbeh je dosť dobrý na to, aby dokázal vymačkať s diváka viac emócii, chytiť ho viac za srdce a zobrať ho na poriadne dobrodružnú a temné jazdu, kde by Bale kraľoval prvú polku filmu, aby sme v závere dostali to pravé orechové ako sa hovorí. Bohužiaľ to ostalo všetko iba na pol ceste. Vtipov a humoru je tu ešte viac ako minule a je hlavne nevhodne použití a tak celé to dramatické vyznenie, ktoré príbeh ponuka ide do kelu, lebo Waititi to spláchne nejakou nevhodnou scénou, ktorá kazí, čo kazí, ničí, celé vyznenie danej scény. Crowe ako Zeus, uvrieskané kozy a hromada ďalšieho je vrchol trápnosti, ktorý sa sem absolútne nehodí, lenže Waititi a všetci okolo neho si to očividne užívali a bavili sa, bohužiaľ všetci okrem divákov, pre ktorých ten film v prvom rade je. Bavil ma príbeh, ktorý mi prišiel dobre vymyslený. Som rád, že sa vrátila aj Jane a Sif po absencii v Ragnaroku. Tak isto Strážcovia potešili. Potešil ma aj Christian Bale v roli hlavného záporka, ktorý mi dosť sadol svojím strašidelným podaním a vzhľadom. Hudobné scénky boli tiež super a moji obľúbenci s Guns N' Roses výborne zapasovali. Mohlo to byť oveľa lepšie, nie mohlo, malo to byt oveľa lepšie. Prial som to sebe aj filmu. Bohužiaľ Waititi dobrý príbeh neokorenil, ale vysypal doňho rovno celé korenie a ešte si tento pokrm dovolil servírovať. Niet sa potom čomu diviť, že to veľa ľudom nechutí, hodnotenie či finančný pokles je zaslúžený a zároveň dôkazom. Dúfam, že ďalšieho Thora už točiť nebude, lebo podám sťažnosť. P.S.: samozrejme nezabúdajte na scény za titulkami. 70% - 3* ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (92)

  • Film zaujímavým spôsobom vzdáva poctu hereckej hviezde Jean-Claude Van Dammeovi. Najprv v úvode filmu hrá pieseň "Only Time" od Enye a pár minút nato urobí Thor (Chris Hemsworth) v akčnej scéne rozštep medzi dvoma bojovými skútrami, čo je narážka na legendárnu reklamu značky Volvo z roku 2013. V nej sa medzi dvoma nákladnými autami podaril Van Dammeovi obdobný akrobatický kúsok, navyše sprevádzaný spomínanou piesňou. Dôvodom k tomuto odkazu môžu byť viaceré životné prepojenia herca ako s postavou Thora (obdobie úpadku a následného návratu do formy) ako aj s jeho predstaviteľom Chrisom Hemsworthom, ktorý sa v roku 2013 vyjadril, že by si s ním rád zahral v pripravovanom filme Avengers 2: Vek Ultrona (2015), čo sa napokon nestalo. (Phosphorus)

Súvisiace novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (viac)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (viac)

Reklama

Reklama