Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (76)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Na televízny film pôsobivé animované spracovanie. Hlavne svojou kvalitnou dobrodružnou zápletkou a na animák netradične ponurou atmosférou. Animácia je veľmi fajn, aj keď občas pri nej cítiť zjednodušenia. Oproti Tolkienovým filmom vyzerajú rôzne fantazijné kreautúry ako kreautúry a nie ako ľudia, čo beriem ako veľké plus. Miestami je cítiť dejovú skratkovitosť a zišlo by sa rozšíriť stopáž, ale inak príjemné prekvapenie. Škoda, že som animák nevidel ako chlapec, určite by mi učaroval. ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Podivná animace sice nebyla zrovna podle mého gusta, ale dalo se na ni zvyknout a nakonec v sobě i nese určitou milou patinu. Hůř jsou na tom songy, které nejen že se mi nehodily do fantasy pohádky, ale byly dost mizerné. Nejhůř ale dopadl příběh... Knihu jsem nečetl, trošku jsem se bál, jestli se nedozvím pár spoilerů, které by mi snah jednou mohly pokazit jak plánovanou četbu, tak očekávaný Del Torův film, ale obavy byly nakonec úplně zbytečné. Film je tak neuvěřitelně zmatečný a očividně osekaný (77 minut?!), že o nějakém souvislém ději se nedá ani mluvit. Už těsně po dokoukání jsem nevěděl, co se dělo. Kolosální nedostatek invence projevil jak režisér, tak výtvarníci. Krom pár okopírovaných profláklých kreseb všechno působí jak narychlo spíchnuté a nedomyšlené. A postavy také nevyvázly... Glum vypadá jak vyhublá ropucha, elfové připomínají pokroucené skřety a pohled na ně je krapet... no "znepokojivý". Jsem asi moc rozmazlený Jacksonovou trilogií jako produkčně geniálního díla, kde i ta nejmenší drobnost měla téměř rodokmen. Tohle dílko je jen pro nejmenší, kterým absenci příběhu vynahradí "divné věci" na obrazovce. ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Jo, vypadá to jako Gumídci méďové. Jo, je to jako pro desetileté děti. Jo, elfové jsou tam jako nějací skřítci. Jo, celkově to docela stojí za hovno. Ale je to kurva Hobit. Děj je kompletní a nic důležitého v něm nechybí. Příběh má spád a film uteče jako nic. Objektivně je to tak na dvě hvězdy, ale srdcem musím přitlačit. 70% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The Hobbit má jednu nespornú výhodu, totiž že si dokázal uchovať ducha predlohy. Keď má byť infantilný, tak je (Hobbit je ostatne detská knižka), keď má byť temný, tak sa mu to tiež uspokojivo darí. Zhustenie do hodiny a štvrť mi v takomto animovanom kabáte vôbec nevadí, príbeh aspoň rýchlo odsýpa. Doporučujem ako návnadu na Jacksonovu verziu, určite si pri sledovaní tohoto filmu budete predstavovať, aká veľkolepá bude bitka piatich armád v jeho podaní. Dúfam, že už bez tých pesničiek:). Hodnotím s prihliadnutím k veku filmu a jeho televíznemu pôvodu. ()

stilgar1 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to úplně hrozné zpracování. Je více než jisté, že by se to dalo provést i hůře. Největší chybou filmu je jeho krátká stopáž, což vedlo k velkému zkrácení děje a mnohdy až k nesrozumitelnosti. Jednotlivé úseky knihy se odehrávaly až příliš rychle. Taky bych měl ještě výtky k animacím. Vykreslení jednotlivých postav bylo opravdu trapné. Povedený se mi zdál snad pouze Gandalf, avšak Bilbo vypadá spíše jako malé dítě, než jako hobit, Smaug vypadá jako kočka (heh, opravdu pěkný dráček :D), elfové jako skřeti (jediným jakž takž povedeným elfem je Elrond :)), skřeti úplně divně a ujetě (to si opravdu pán režiséři takhle představovali skřety???!?!?!?) a Glum vypadá jako nějaká ropucha (když je v jeskyni, tak to moc poznat nejde, ale když se přiblíží k východu a osvítí jej světlo, tak docela zezelená a vážně vypadá jako nějaká žába .D ). Ale některé momenty jsou zase docela fajn :) Například začátek filmu se mi líbil, hádanky ve tmě (Bilbo vs. Glum :D) taktéž a konec byl taky docela hezký (a zdá se mi, že se právě tímto koncem inspiroval PJ při natáčení LOTRa :)). Doufám však, že se jednoho dne dočkáme nové a povedenější filmové verze Hobbita :) 6/10 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené