Reklama

Reklama

Špirála: Saw pokračuje

  • Česko Spirála strachu: Saw pokračuje (viac)
Trailer 1

Sadistický génius rozpúta policajtom hotové peklo. Jeho symbolom je Jigsawova špirála. Policajný veterán (Samuel L. Jackson) a detektív (Chris Rock) sa pustia do vyšetrovania týchto záhadných vrážd a sú tak nedobrovoľne vtiahnutí do vrahovej morbídnej hry. (Forum Film SK)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (295)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Séria Saw ma vždy svojim spôsobom bavila. Hlavne prvé štyri diely. Zvyšok série sa ale tiež dal dopozerať. Najviac ma nebavil asi Spin-off Jigsaw, ktorý mi prišiel dosť nudný a úplne zbytočný. No táto séria je ako burina a zla zelina nevyhynie, takže po štyroch rokoch od Jingsaw tu máme ďalší voľné pokračovanie. Na režírsku stoličku sa vracia režisér Darren Lynn Bousman (Saw 2,3,4) a za chrbtom ma producentov, ktorý za týmto vraždami stoja od začiatku (Wan/ Wahnnell). Špirála má síce mizerné hodnotenie, ale ja som jej prišiel na chuť. Bavil Chris Rock v úlohe detektíva a bavil aj jeho tatko Samuel L. Jackson. No najviac ma zaujal príbeh a jeho rozuzlenie, ktoré je celkom dobré a s môjho pohľadu aj zaujímavé. Brutálne krvavé vraždy znova nechýbajú a tak labužníci, čo sa radi kúpu aspoň raz za týždeň vo vani napustenej krvou svojich obetí, si prídu na svoje. Na prvé diely sa tento určite nechytá, ale je lepší ako tri predošlé. 60% - 3* ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po Saw IV, zhodou okolností taktiež od Bousmana, druhý najhorší prírastok do Saw série, ak nie až ten úplne najhorší. Základná premisa o vraždení skorumpovaných policajtov znie síce zaujímavo a samotná myšlienka neomielať námet s Jigsawom po deviaty krát neustále dookola, ale radšej urobiť z tejto námetovo už poriadne vyprchanej série detektívku na štýl Se7en by mohla byť lákavá ... keby v tom filme aspoň niečo fungovalo. Bohužiaľ nefunguje absolútne nič. Detektívna časť sa vo filme prakticky ani nedeje, reálne sa tu po ničom nepátra, neodhaľujú postupne stopy, ani v jednej minúte to ničím neprekvapí a ktorýkoľvek diel CSI: Miami má premyslenejší dej než celý Spiral. Namiesto toho sa rieši pre dej absolútne zbytočný vzťah hlavnej postavy s jeho otcom a ex-manželkou a do toho celého sú občas zasadené úplne náhodné scény gore mučenia pár postáv v tradičných Saw pasciach, ktoré nemajú s ostatným dianím takmer nič spoločné, ani neposúvajú dej nijako dopredu a pôsobia vyslovene našrúbované do filmu, aby mohol mať aspoň nejakú spojitosť so Saw sériou. K tomu to celé vyzerá fakt hnusne ako lacný televízny film s úplne vyblitými farbami a odpornou kamerou, a posledný klinec do rakvy tomu dáva najhoršia castingová voľba posledných rokov a to Chris Rock v hlavnej úlohe, ktorý postavu detektíva stvárňuje ako 15-ročného rádoby ganstera aj s náležite obmedzeným slovníkom. Nesympatickejšiu a horšie zahranú hlavnú postavu ťažko hľadať na poli filmov, ktoré sa dostali do kín. Posledný kopanec do už tak mŕtveho filmu bez štipky akejkoľvek atmosféry tomu následne zasadí prehnane dramatické finále ako zo zlej telenovely a extrémne narýchlo useknutý koniec, ktoré skutočne celý film posúvajú až do vôd nechcených paródií na Saw. A čo tu preboha robí Samual L. Jackson nepochopím asi nikdy! CELKOVO: 3/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

S atmosférou ani nápadom, ktoré sme mali možnosť vidieť v prvých častiach Saw sa film nemôže ani porovnávať. Už je to stokrát oprané tričko bez štipky niečoho nového. Scenáristické zúfalstvo sa prejavilo v nekonečných flashbackoch a chýbajúcim zvratom, ktoré mi tak veľmi na pôvodnej skladačke imponovali. Film je po prvej štvrťhodine predvídateľný, a to nie je niečo, čo by sme na Saw úrovni očakávali. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)

Súvisiace novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (viac)

Reklama

Reklama