Reklama

Reklama

Afrika na Pionieri

  • Česko Afrikou na pionýru (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cesta napříč africkým kontinentem na legendárních a hodně starých motorkách Jawa Pionýr. Celovečerní road movie Afrikou na Pionýru přináší ještě bláznivější a odvážnější výpravu, než jaké známe díky žlutým trabantům Dana Přibáně. Právě jedné z kultovních expedic žlutých trabantů se vedoucí výpravy motorek do Afriky, dobrodruh a režisér Marek Slobodník sám na své Jawě 250 účastnil. Podobně, jako výrazné postavy filmových komiksových vesmírů dostávají vlastní filmy, tak i jeho samostatné dobrodružství Afrikou na Pionýru mohou brát diváci jako takzvaný „spin-off“.
Cestovatelský dokument Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice a které žene možnosti vlastního těla i svobodu ducha až do nejvyšších otáček. A zároveň přinese úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie. „Afrika nám dala úplně jiný pohled na život. Zažili jsme na cestě takovou volnost, jakou si v dnešním uspěchaném světě dokáže představit jen málokdo. Uvědomili jsme si, že právě svoboda je to největší bohatství, které máme,“ říká cestovatel a dobrodruh Marek Slobodník.
Z mnoha hodin natočeného materiálu sestavil tým dobrodruhů průřez toho nejzajímavějšího. Vedle opojného pocitu svobody zažili jezdci i řadu dramatických a nebezpečných situací. Kromě nádherných panenských pláží Mozambiku se museli vyrovnat s nekonečnou pouští Súdánu, v etiopském vězení se potkali s utečenci mířícími do Evropy, odvážili se do největšího městského slumu Kibera v Keni a dva z nich pak podstoupili vlastní boj s nebezpečnou a mnohdy smrtící malárií. (Bontonfilm)

(viac)

Diskusia

mattaaa

mattaaa (hodnotenie, recenzie)

Jawa 250 není žádný Pionýr! Pionýr jsou stroje Jawa 50. A uživatel Lod1 je dement, to jen mimochodem.

Lod1

Lod1 (hodnotenie, recenzie)

Tak a tie politicke videa o tom ako sa chce mlady dostat do nemecka, do toho monumentalne dramaticcka hudba.,.. toto a nic podobne nebolo v prvych trabantoch! politicke manipulovanie kvoli mladym ludom na sk/cz,, Tu vidno ako komentator namiesto toho co si myyslia dava svoje nuudne monotonne komentare a do toho zabery z dronu aby to bolo posobive.. mi az pripomina nejakeho mentora/kazatela,, co ma navigovat divakov ,, pripada mi to uz take odtrhnute z reality,  musim povedat ze pribanova parta a poliaci boli 100krat veselejsi a slobodnejsi v kometaroch..fakt bolo treba pockat co sa z kazdeho cestovatela stane.. 

ps: tento africky politicky motivovanyy pamflet nema z cestopisom nic spolocne,,,,, ani som to nedopozeral,,,,)

my sme cestoovali pred 20 rokmy , ano v jednej krajine ktorou prechadzali  som zil par rokov, tvrdy zivot a drina, nacierno lebo legalny sposob nebol mozny vtedy,, ,,, davno pred "cestovatelmy" my sme cetovali a pracovali v tych krajinach horucich )) a bez  medialnych filciek co teraz "stofuuju" mareka neslobodnika,,,,ma nejake tmave kruhy pod ocamy...

na mladych mozete robit propagandu ale my co sme cestovali a bez eu pomoci,, a bez mobilov a kamier, vtedy boli len take nokie) tak na nas to neposobi, a tak vas tu trosku odhalujem,,sak je demokracia,,,megarofl...

Lod1

Lod1 (hodnotenie, recenzie)

uz pod bontonom a medialnymi firmamy idu hlasat demokraciu'"    tak preto si ich media  vyberaju a ked marek neslobodnik zahlasi ze "sloboda cestovania a ine kecy v jednej tv relacii na sk,,,, tak som uz videl ze s nim nieje nieco v poriadku)) pamatam ako z prijebanom vrieskali na Chinanov ked ich kontrolovali vsade a na kamery na cestach,,uz vtedy som videl ze sa cellej cestovatelskej gprupy chytila zas nejaka "demokratiicka junta" a vypiplava icch cez medialne frimy na sk a cz.

1. najlepsi a najvacsia sranda bol cestopis z poliakmy a tam kde stracali pasy , poliaci mali aj najlepsie hlasky, este aj prijebana glosovali,,, vttedy marek neslobodnik  len tisko "priadol" a sem tam zahlasil notoricky nudnu hlask o banskej byystrici,,, A zrazu je medialna hviezda na sk (len chvalabohu) lebo je to strasnna nuda s nim,,, infantilne pesnicky gitaristu-probokatera..si vsimam ze provokuje okoolo ludi napriec religioznym spektrom,,to teda niieje dobre ood "cetovatela")) 2. komentator co to komentuje nenechava nazivo dialogy ako tomuu bolo v trabatoch a tak vidim ze to cenzuruju, si pozrite trabantov tam bola sranda z poliakmy, Ze pri sudanskych pyramidach zahraju hru z tienom a do toho text o rozkladajucej sa starej mame,,  toto kto akoze moze mat rad?  mozno nejaky fetak co uz je na schyzach ,,inak to som si uz vsimal v indiii kde ten cecch sledoval hovienko alebo tie ine nechutnosti,,, proste zdegenerovany demokratiickyy fekallisti,,,,,,,)))   

3, cela grupa slovakov naco cestuje po svete ked nemaju radi tycch ludi ..tam vsade,,, napriklad nikto z nich byy si nevzal cernosku za zenu alebo moslimku... maju tam tie biele a mimo kamery pekne rasisticky kecaju co som pocul.. to byy mali nahrat v denniku n )))megarofl,, mozno ich nakoniec niekto odhali ake su to svinky slovenske)))

dr.horrible

dr.horrible (hodnotenie, recenzie)

fr3ak

to ti nikto nebere. a práve preto sa pýtam, keď už ti nepríde dostatočne atraktívne zdolať kontinent bez poriadnych ciest na minimotorke, čo by ti asi atraktívne prišlo?

fr3ak

fr3ak (hodnotenie, recenzie)

Jawa69 , Lienka18

To je samozřejmě možné a nemám důvod vám nevěřit. Jen mě prostě aktuálně takové téma neláká a můj komentář byl prostě takovej menší povzdech, rozhodně žádná antikampaň :)

fr3ak

fr3ak (hodnotenie, recenzie)

dr.horrible

Já jsem jenom divák a ne producent, takže není na mě abych vymýšlel ony témata, ale jako "spotřebitel" mám právo se vyjádřit ve smyslu, že když je něčeho moc, tak je toho příliš :)

na príspevok reagoval dr.horrible

Lienka18

Lienka18 (hodnotenie, recenzie)

fr3ak

Absolutne nesuhlasim, ja idem na tento film uz druhykrat a presytena nie som :-) Nepoznam ziadny iny cestovatelsky film na motorkach a je to uplne ina kava! Videla som ich uz vela, ale tento je fakt extra trieda. Neviem vobec, ci sa uz niekomu podarilo zdokumentovat malariu tak ako timto chlapcom - doteraz mam zimomriavky a myslim na to.

na príspevok reagoval fr3ak

Jawa69

Jawa69 (hodnotenie, recenzie)

fr3ak

Ak uvidis tento film a porovnas si ho s inymi, zistis, ze je uplne iny. Nie je Afrika ako Afrika, Pioniere prechadza inymi krajinami ako presli trabanti alebo ladaci a ich film nesie uplne ine hodnoty a myslienky ako akykolvek iny cestovatelsky film...

na príspevok reagoval fr3ak

fr3ak

fr3ak (hodnotenie, recenzie)

To je teď nějakej Česko-Slovenskej úlet projíždět Afriku a jiný země Trabantem/Pionýrem/Embéčkem/Ladou a bůh ví čím vším? Jako přeju jim, že si plní životní sny a různé cíle. Ale tak nějak mi přijde, že po stránce dokumentární už je to teď hodně přesycený a chtělo by to asi zvolit atraktivnější téma.

na príspevok reagoval dr.horrible, Jawa69, Lienka18

Reklama

Reklama