Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska Michonne a Ricka bude pohánět oba, aby se dostali pryč z karanténní zóny. V cestě jim stojí nejen celá Občanská republika, ale i Jadis – Rickova stará známá. (DragonnCZ)

Recenzie (9)

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Že by zatím nejlepší epizoda? Super podívaná, kdy mě překvapilo v jakém napětí jsem byl u pár scén. The Ones Who Live mají povedenou atmosféru, a baví mě celkově styl celého seriálu. Rick a Michonne je dvojice, která neomrzí a pasáž v lese s bombou je hodně povedená. Poslední scéna je možná trochu přehnaná, ale proč ne...zíral jsem s otevřenou pusou. Jsem hodně zvědavej kam se to posune. :-) ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oceňuji snahu propojit 3 seriály světa TWD jednou postavou. Jediné co je škoda, že za ty roky už nejsou jasné vztahy mezi postavami (proč “helmet-haircut-ropuchu” Michonne nesnáší si fakt už nepamatuju). Epizoda mi (až na super retardovaný závěr) přišla nejméně otravná. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skoda toho predvidatelneho patosu a takmer totozneho spravania sa oboch "svojraznych/narusenych" veliteliek. Nocny plan vsak mal atmosferu a i akusticky posobil napinavo. Asi jediny highlight scenara epizody. Vsetci uz tusime, co to znamena, ze "cele vedenie" bude niekde koncentrovane. Snad to nespackaju tuctovym prevedenim. Slabsi priemer. ()

Daiker 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zklamání.... Nic se tam moc neděje, pořád jen Rick versus Michonne.... Chci abys odešla, zůstaň, ne jdi pryč.... Blablabla.... A ten konec byl divný, opět se dohadují a pak najednou záběr jak letí ve vrtulníku a vyskočí ... No fakt o ničem.... Finále asi bude, že utečou z republiky a určitě bude další série... ()

jim_clark65 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Produkčná hodnota resp. jej level sa určite zlepšil, i keď, čo sa týka filmárčiny (réžia, scenérie, dialógy), stále to pre mňa zaostáva za DD – DD malo režiséra z The Man in the High castle a bolo to očividné, tu pri TOWL je také „meh“, akoby pokračovali v latke nastavenej v pôvodnej šou (TWD). Flashback pekne dokresľuje vzťah Ricka s Jadis, dosť dobré plus. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že Lincoln miestami skĺza do takej jednotvárnosti jeho hereckého výkonu a herečka Jadis ho v každej spoločnej scéne dokáže dosť zatieniť, ona hrá danú postavu dosť prirodzene, za to Lincoln na mňa pôsobí už pomaly od S7, akoby hral Ricka tak karikaturisticky, furt má tie isté manerizmy a divnú gestikuláciu, ktorá sa dá ľahko parodovať. Celé to pôsobí tak, akoby si našiel jeden level a väčšinu času na ňom ostal, a len miestami vidíme dáke výkyvy lepšieho herectva. Daná silená linka, o tom, ako láska medzi Rickom a Michonne dokáže aj hory prenášať = mne to nikdy nesedelo, celé to pôsobí dosť umelo a emočne je to podľa mňa na bode mrazu. Väčšiu chémiu mali medzi sebou Glenn a Maggie, spojenie Ricka s Michonne mi nikdy nešlo dokopy, do teraz je pre mňa ich vzťahová dynamika stále nastavená, ako bola pôvodne, Rick je líder skupiny preživších a Michonne bola viac samotárska alebo pravá ruka Ricka a nie doslova jeho osudovou láskou. Snažili sa Michonne vsadiť do role Andrey z komiksu ale tam k tomu prišlo viac naturálne, v seriály sa mi to zdalo celkom proti srsti. Preto mi celá táto linka, o tom, ako je to vzťahovo vyhrotené = nesedí. Niekedy počas epizódy sú očividné logické lapsusy, čo sa týka Rickovho „stalkovania“ Michonne, akoby už ani nebolo viac očividné, že sa tí dvaja poznajú, potom Michonne vykecá týpkovi s obrazmi jej pravé meno a zistí, že Rick urobil v podstate to isté. Nemali byť obidvaja viac opatrní a naschvál tajiť svoju identitu alebo aspoň odkiaľ pochádzajú? jednoducho sa strániť, akéhokoľvek ľubovoľného rozširovania viac informácií o sebe. To mi prišlo, ako celkom „wtf-moment“. Aspoň, že sa trocha viac upustilo od gimplovských dialógov, táto epizóda je viac „kecačka“ ale aspoň to lepšie odsýpa, keď nie je „gimplov rukopis“ až tak očividný. Je to značné zlepšenie, a aj keď je táto epizóda kratšia, stála za to. Kameňom úrazu je pre mňa koniec, ktorý to dosť logicky zráža na zem, a to doslova. Michonne otvorí dvere vrtuľníka, ktorý letí v noci a to ešte nedajbože počas silnej búrky, vytiahne Ricka spolu s ňou doslova do neznáma. Divák by čakal, že dopadnú ako Travis vo Feare, ale zjavne to nejakým spôsobom prežijú, a na to som dosť zvedavý, ako sa z tohto Gimple scenáristicky vykopal, pretože táto jama je hlboká nelogickosť a sprostosť hodná debility na Ntú. Fakt som mal chuť tomuto počinu dať 3/5 možno so zažmúreným okom aj 4/5 ale to vykecávanie Michonne a Ricka, plus ten koniec – to riadne zrazili. ()

Reklama

Reklama