Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprávkový príbeh Popolušky (Camila Cabello), ktorá túži po tom, aby sa mohla slobodne rozhodovať a hlavne mať svoj obchod s vlastnoručne ušitými šatami. V tom jej však bráni jej macocha Vivian (Idina Menzel), ktorá jej sny likviduje hneď v zárodku, pretože sa podľa nej vôbec nehodí, aby dievča o niečom snívalo alebo aby svoje sny naplnilo. Popoluška si v pivnici šije šaty a chce ísť na ples, ktorý vyhlásil kráľ Rowan (Pierce Brosnan), pretože by tam mohla získať kontakt na niekoho, kto jej pomôže jej sen uskutočniť. Na plese však stretne princa Roberta (Nicholas Galitzine) a jej život sa dramaticky zmení... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (76)

Trixinka 

všetky recenzie používateľa

Snaha se tvůrcům upřít nedá. Nápad vytvořit poněkud odvážnější, vtipnější a modernější Popelku v dobových kostýmech se současným stylem hudby a tance a dost netradičním koncem, no proč ne. Škoda, že to zůstalo tak nějak na půl cesty. Pohádka mě bavila, ovšem k naprosté dokonalosti tomu přeci jen něco chybělo. Možná to byla ona snaha být korektní a mít ve filmu ono multikulti obsazení, možná místy až moc moderna (bruska v úvodní scéně, dle mého názoru ne příliš vhodné závěrečné šaty Popelky - v porovnání s ostatními), možná dost nevýrazný padouch v podobě macechy a jejích dcer, a možná i dost netradiční pojetí víly kmotřičky (nevím, na mě to bylo trochu moc). Takže co napsat závěrem - pokus o netradiční zpracování Popelky si myslím, že vyšel, ale....... Za naprosto dokonalého krále Rowana musím jednu hvězdu přidat :) Byl to miláček :) ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Nepochopim tunajsie hodnotenie na CSFD,ze je tak nizke,ale ja sa nepridam k tym,ktorym sa to nepacilo,prave naopak,uzasny muzikal,moderne podana rozpravka o Popoluske,ktora bola nadherna,herecka Camila Cabello ma prekrasne tmave oci,brutalne rozkosna zienka,princ bol sympatak,hrozne sa mi pacila hudobna i tanecna stranka,taktiez kostymy boli krasne,no jednoducho to bol pre mna fakt zazitok,este aj tie tri mysky boli zlate,takze bezpodmienecne davam plnu palbu a ak by sa dalo,udelil by som aj desat hviezd...:-) ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že Váš názor na film "Cinderella" bude závisieť od viacerých faktorov. Pravdou je, že táto verzia je skutočne veľmi "iná" oproti tomu, čo sme mali možnosť v tomto príbehu vidieť. Nebudem to nejako veľmi rozoberať, no povedzme si minimálne, že sú určité dôvody, pre ktoré sa nájdu ľudia, pre ktorých bude toto absolútna rozprávková nočná mora. A ak ste jedným z tých divákov, odporúčam sa tomuto radšej vyhnúť. Všetko vám dobre vysvetlí komentár užívateľa M.i.k.e. Mňa osobne toto spracovanie nejako výrazne neotravovalo. Je pravda, že sú tu fóry, ktoré padnú trošku mimo a podľa mňa sú tu aj postavy, ktoré sú pre príbeh vysoko nepodstatné a rovnako sú tu občas aj celkom zaujímavé narážky na iné produkty (nie som si istý, či bolo cieľom tejto rozprávky adresovať seriál "The Handmaids Taleale pôsobilo to tak). Myši tentokrát pôsobia, že potrebujú len ponožky Dedoles a atmosféra rozprávky je úplne iná, než by sme čakali. Tentokrát z toho úplne vypadáva emocionálna rovina, kde by sme Popoluške nejako výraznejšie fandili, lebo sa nachádza v hroznej situácii. A film sa to reálne ani nepokúšal spracovať, lebo sa rozhodol, že tu musia byť iné názory, s ktorými by to úplne nekorešpondovalo. Je to jeden zvláštny film, ktorému musím uznať, že sa to rozhodol poňať inak, no miestami to pôsobí viac divne ako úprimne. Osobne by som radšej povedal, aby ste si pozreli iný film s modernou Popoluškou. "Ella Enchanted". Nemyslím si, že som úplne zabil svoj čas a myslím si, že je zaujímavé trošku upravovať látku, ktorú už poznáme, no miestami to bolo na mňa trošku moc. Hodnotenie: C+ ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Extra moderné spracovanie klasického príbehu vo forme muzikálu pre dnešnú (ladú) generáciu, v šatách dnešného sveta, reflektujúci „moderné“ problémy. Nie vždy fungujúca adaptácia (dnes už) klasických piesní (príkladom je klasika od skupiny Queen), ku ktorej sa ešte pridávajú nie vždy presvedčivé herecké výkony. Camila Cabello je sympatická, vo vedľajších rolách poteší hlavne dvojica Pierce Brosnan / Minnie Driver, ale to je všetko. Filmovo ešte menej vydarenejší pokus ako (nedávny) Cats. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Klasický príbeh trochu inak, v modernom šate a s odkazmi na aktuálne genderové záležitosti,  ako gay, trans, feminizmus a podobne. Veci, ktoré ma až tak nepúšťali boli šaty hlavnej hrdinky, ktoré boli podľa mňa v porovnaní s ostatnými šatami najslabšie,  a niekedy až príliš snaha pôsobiť cool a moderne. Ta snaha o cool a modernosť mi ale nevadila nejako výrazne ako v iných filmoch, a to predovšetkým preto, ze film sám pôsobil moderno a jeho zámer bol jasný od začiatku. Nebola to iba akože moderná verzia klasickej rozprávky, ktorú pozná takmer každý,  ale moderný film, ktorý bral v Popoluška inšpiráciu. Pesničky boli skvelé,  výborne zaspievané a niekedy aj ich výber pobavil. Nie je to veľdielo, ale podľa mňa je to vydarená moderná hudobná komédia, pretože tento film sa neberie vážne,  ale rieši aj dôležitejšie témy. 7/10. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (8)

  • První film od Columbia Pictures exkluzivně pro Amazon Studios. (Vitox)
  • Po filmu Zakletá Ella (2004) se jedná o další variaci příběhu o Popelce, kde zazní skladba „Somebody To Love“ od skupiny The Queen. Zatímco v Zakleté Elle ji zpívá Ella (Anne Hathaway), v Příběhu Popelky tato skladba zazní v podání prince Roberta (Nicholas Galitzine). (Joe16210)

Reklama

Reklama