Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajný detektív Dutch Van Den Broeck (Harrison Ford) sa stretne s emancipovanou senátorkou Kay Chandlerovou (Kristin Scott Thomasová) pri leteckom nešťastí, kde tragicky zahynuli ich životní partneri. Obaja sa vybrali na tajný výlet, pričom namiesto na Floride skončili v ľadových vodách oceánu neďaleko Washingtonu. Dutch a Kay sú zúfalí nielen od žiaľu, ale aj zo zistenia, že obaja boli rafinovane podvádzaní. Detektív sa ako posadnutý snaží vypátrať všetky detaily o tajnom živote svojej manželky a zdrvená senátorka, ktorá vždy pôsobila ako silná žena,  sa všemožne snaží nedať svetu najavo svoju bolesť. Spoločné nešťastie je spoľahlivým základom ich vzájomnej sympatie a vrúcnej náklonnosti. Obstojí však citový vzťah, ktorý vzišiel z krutého náhodného stretnutia, v tvrdej skúške rozumu? Senátorka Chandlerová chce totiž znovu kandidovať a aféra s Dutchom jej preferencie určite nezlepší... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (95)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Napriek tunajšiemu hodnoteniu sa odvážim tento film, aspoň hodnotením a komentárom, trochu vyzdvihnúť. Ide o snímku skôr pre tých, ktorí už majú toho veľa za sebou a sú minimálne vo veku hlavných protagonistov. Tomu zodpovedá aj pomalé tempo a v podstate absencia nejakej hutnejšej zápletky. Tú tu trochu nasilu alternuje prípad, na ktorom Ford pracuje a ktorý funguje ako katalyzátor jeho vnútorného zmätku. Že tu ide aj o romantiku, pôsobí ale nakoniec v kontexte priebehu filmu prirodzene, už aj prvotné, veľmi nervózne zblíženie je sprevádzané komentárom ohľadom toho, že postavy si vlastne chceli len akýmkoľvek spôsobom uľaviť. Tých otázok ohľadom vyrovnávania sa s netradičnými a smutnými okolnosťami a budúcnosťou ďalšieho života je tu dosť a tak je aj nad čím premýšľať, i keď to občas šuští papierom a klišé, viď jediná akčná vsuvka. Random Hearts tak nutne musí sklamať priaznivcov Pollackových konšpiračných trilerov a špeciálne tých, ktorí ešte nedovŕšili vek cca 40-45 rokov. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Role pro H. Forda už nejsou. Tedy takové, pro něž ho někdo vyhledával. Já mezi ně nepatřil, protože mi ráz těchto filmů připadá velice prostý a přece splňuje tu část požadavků masového publika, aby se jim předkládaly filmy ala TOVÁRNA NA SNY dělá pro Vás a to, co VY chcete, co ještě pochopíte...***(4.10.2010). ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Melodráma pre skoro seniorov pri pohľade na Forda a postmaturálne páry pri pohľade na Scott Thomasovú, ale bavilo ma to v minulosti a baví to aj dnes, hoci je to dlhšie (no nenudí vôbec) a hoci je tam zbytočná kriminálna linka. Tá by už dnes neprešla, lebo tam sú aj zlí černosi a vôbec nie je ukázané, že je to následkom bielych privilégií do čerta. Fanúšikov podobného žánru nesklame, hoci ten Harrison nepôsobil veľmi ako don juan, ale výrazom a správaním skôr ako don chujan. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Bez Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasové by bylo Náhodné setkání poloviční. Sydney Pollack umí i lépe (Firma, Tlumočnice). A když se podívám do filmografie Harrisona Forda, tak musím napsat to samé co k režisérovi. Natočil už lepší filmy (Uprchlík, Idiana Jones). Navíc, jak už tady někteří zmiňují - Ford a Thomasová se k sobě moc nehodí. Viděl jsem už spousty lepších podobných filmů, a proto musí hodnocení mírně klesnout. Za 3. ()

Whiskas 

všetky recenzie používateľa

Scénáristika se nejeví jako těžké povolání, když stačí dát do každé scény větu typu "Bude to tak lepší " a máte film s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Mé hodnocení zřejmě není objektivní (Kristin Scott Thomas nepatří mezi mé favoritky), ale myslím, že jsem viděla mého kandidáta na nejhorší romantický film. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (12)

  • V poslednej scéne na letisku Harrison Ford (Dutch van den Boreck) dostane bozk na ľavé líce, kde mu ostane jasný odtlačok od červeného rúžu. Následne sa obráti a rúž okamžite zmizne. (Arsenal83)
  • Film mal osobný význam aj pre producenta a režiséra Sydneyho Pollacka. Pri havárii lietadla prišiel o vlastného syna šesť rokov predtým. (Arsenal83)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)

Reklama

Reklama