Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny absolvent práva prijme lukratívne miesto v renomovanej advokátskej firme. Čoskoro však zistí, že za jej honosnou fasádou sa skrýva organizovaný zločin. Kto sa mu vzoprie, je nemilosrdne odstránený a to platí aj pre samotných zamestnancov. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (295)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Moja snáď najväčšia trilerová klasika 90 rokov spoločne s Utečencom. A asi aj najlepšia Grishamovka, ktoré v tom desaťročí tiež leteli a kvalitatívne boli vysoko nad priemerom. Príbeh je vysoko nepravdepodobný, ale o to pútavejší a napínavejšie scény sa hladajú inde iba velmi ťažko. Cruise neprehráva, ale je samozrejme v tieni Hackmana. Toto som už videl asi 5 krát a do 10 to určite ešte potiahnem. Za zmienku stojí netradičná hudba. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Výborný film z díly Sydneyho Pollacka.Pro Toma Cruise byly tyto roky pořád jeho začátkem filmové kariéry,ale jako by se s hereckým talentem už narodil.Film má skvělou atmosféru.Ze začátku si říkáte,že film možná bude nuda,ale postupně se zvyšují obrátky a vás už film pohltí.Myslím si,že nejlepší roli zde měl Gene Hackman,který na mě působil jako člověk,který zatajuje hodně podstatných věcí.Ed Harris zde zahrál dobrou roli detektiva FBI.Film skončil překvapeně,čekal jsem lepší rozuzlení.I přesto filmu dávám 80% ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Film má kvalitne obsadenie... + zápletku, skúsenú - zručnú réžiu, scenár pod záštitou - Boba Towna, ktorý napísal jeden z najlepších scenárov všetkých čias - Chinatown, ...mladého a energického - Toma Cruisa, či veterána z Francúzskej spojky - Gena Hackmana, ale i NAPRIEK TOMU, mi film vadil najviac - v prepálenej dĺžke + po čase som začínal mať z filmu guláš, mišung, že som sa nevedel dočkať konca - záverečných tituliek, pričom vidieť to RAZ, neuškodí nijako zdraviu, tak skrátiť to o 30. minút + zmeniť a upraviť scenár, by prospelo, lebo má niekoľko KAZOV. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nie je firma ako firma. Firemné sprisahanecké filmy nemajú veľa konkurentov, takže z mnou videných možných súperov môžem 'The Firm' porovnať s filmom 'Boiler Room'. Pollackov snímok mal trošku ťažkotonážnejší úvod a kým ma film vtiahol do seba, trošku to trvalo. No po poriadnom zoznámení sa s faktami a s postavami dokáže poriadne zaujať. Zaujímavo kvalitné boli aj výkony, proti Cruisovi som nemal nejmenšie námietky a Hackman potvrdil doménu. Ale obsadenie Jeanne Tripplehorn bolo pre mňa fiaskom. A s hudbou sa tiež veľmi nepohrali. 80%. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Tom Cruise vo svojich najlepších rokoch a vo filme, v ktorom bola radosť sa naňho pozerať. Prešpekulovaná právnická agitka so skvelými hereckými výkonmi trojice Cruise/Tripplehorn/Hackman. Keďže mám prelúskanú knižnú verziu od Grishama, mnoho inak prekvapivých zvratov ma nemohlo až tak zmraziť, ale odmysliac si túto diskutabilnú chybičku krásy, vďaka ktorej sa nedostavili šokové manévre, bola som nadšená od úvodných titulkov až po úplný koniec. A Grisham je génius. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (13)

  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (viac)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (viac)

Reklama

Reklama