Reklama

Reklama

Elektrický jazdec

  • Česko Elektrický jezdec (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Sonny je päťnásobným šampiónom rodea na odpočinku, ktorý dal pred prachom arény prednosť biznisu a nechal sa angažovať firmou na výrobu cereálií. Sonny vystupuje v kostýme s neónovými svetlami aby propagoval cereálne výrobky a väčšinu času trávi s fľaškou nejakého alkoholu. Keď má v Las Vegas vystúpiť na prestížnej akcii v sedle miliónového dostihového šampióna, dozvedá sa, že kôň je pod vplyvom narkotík, aby ho nezhodil. Vtedy sa Sonny rozhodne pozbierať posledné zvyšky svojej hrdosti a cti a priamo z pódia odcvála na žrebcovi kamsi do nevadskej púšte. Ale čoskoro mu je na stope šarmantná televízna reportérka... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (62)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Moje prehodnocovanie trojhviezdičkových neokomentovaných filmov sa Elektrického jazdca nedotklo. Narazilo na päťhviezdičkový systém, v ktorom tri sú málo a štyri veľa. Filmy Sydneyho Pollacka mám rád a aj v tomto som našiel mnoho zaujímavých momentov. Ale aj momentov, kde som mal pocit nedotiahnutého scenára, nevybrúsených dialógov a pri ktorých som dvíhal obočie. Vyložene ma pobúrila policajná naháňačka a nie celkom som bol spokojný s prejavmi oboch predstaviteľov. Ale je možné, že čiastočne za to môže dabing. Koniec dobrý, všetko dobré. Je to film, ktorý sa oplatí vidieť. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Áno, film som si pozrel, pretože ma upútal kostýmik Jane Fondy, aj tu v miestnej galérií. Filmov, kde spolu hrajú Robert Redford a Jane Fonda je veľa, tento patrí k tým najhorším. Áno, ženskému publiku poskočí srdce nad veľkou romantikou a iskrením medzi vyššie spomínanými, ale inak to nestojí pomaly ani za komentár. Natiahnuté je to teda slušne, hluché miesta každú chvíľu, film o ničom iba o kecoch. Dávam hviezdičku za rajcovnú Jane a jej kostým a za jednu ako tak zaujímavú naháňačku s policajnými autami a jedným saltom mortale. Inak snímka nedosahuje ani uspokojivého priemeru. Škoda, mať také esá vo filme, to je poriadne nevyužitý potenciál a režisér tiež nepatrí k tým najhorším. ()

Reklama

prezdivaka 

všetky recenzie používateľa

Je trochu smutné, když zdejší recenzenti nevědí, co maj pod nosem a píší o něčem, co necítí. Tohle rozhodně není romantický film, jak stojí pod názvem. Jediná romantika byla asi ve spojení člověk - kůň. Pollack ani romantické filmy netočí. Tím je mi sympatičtější. Je to tak, že na co tenhle člověk sáhne, je vysoce nadprůměrné, jak už zde poznamenal Rocky62. Podle té číslovky usuzuji, že už pár filmů zhlídnul. V tomhle filmu je vše, hrdost člověka, zklamání nad stavem společnosti, smyslu života a možná i o souladu vstahu mezi mužem a ženou. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To je vedľajšie.“ – „Pre koho?“ ELEKTRICKÝ JAZDEC je po ZAKÁZANOM MAJETKU, JEREMIAHOVI JOHNSONOVI, TAKÝCH SME BOLI, TROCH DŇOCH KONDORA a pred SPOMIENKAMI NA AFRIKU a HAVANOU, ďalšou spoluprácou Sydneyho Pollacka a Roberta Redforda. Hoci by sa zdalo, že je „len“ nadpriemerným filmom, čoskoro zistíte, že v sebe má „niečo viac“. Ibaže sa ťažko hovorí o tom, čo. Starý kocúr George Clooney, spomínajúc na v roku 2008 zosnulého Pollacka, povedal peknú vec, ktorá odpovedá na túto otázku. „Sydneyho filmy boli lepšie... dočerta, aj jeho jedlo bolo lepšie“. ELEKTRICKÝ JAZDEC je príbeh starnúceho kovboja, robiaceho reklamu na ovsené vločky. Životom sa pretĺka predovšetkým s výdatnou pomocou rumu, no keď sa pri jednej z ďalších hrozných akcií stretne s plemenným žrebcom, ktorý v skutočnosti nie je až taký plemenný, vráti sa mu chuť do života. Unesie koňa a spolu s otravnou novinárkou (s výbornou Jane Fondovou sa Redford stretol už v pôvabnej romantickej komédii BOSÉ NOHY V PARKU) putujú krajinou, aby žrebca vrátili tam, kam patrí. Do divočiny. Redfordov Sonny sa následne musí vydať cestou, po ktorej kráčalo už toľko jeho ubolených (anti)hrdinov. Cestou tichou, lemovanou prácou, alkoholom, spomienkami a nerealizovanými snami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já jsem dával dýchání z úst do úst flašce Tequily. A stejně jsme ji ztratili." Žárovkami osvícený ex-šampión Sonny Steele mě na své cestě za vykonáním dobrého skutku bavil. Vycházející hvězda, kůň inhalující eukalyptus, měl taky něco do sebe. A nakonec ani reportérka Hallie, která jako jediná na světě viděla značkování chřestýšů, toho moc nepokazila. Jen to celé bylo takové černobílé. Bohatí byznysmeni byli zmetci, návrat k přírodě byl splněním amerického snu a krádež jedné koňské síly v hodnotě dvacet mega se snad ani nemusela řešit. Mě to tedy celkem zaujalo a lichokopytníkovi jsem k jeho návratu do přírody blahopřál, ale přesto jsem doufal, že mě záchrana zfetovaného zvířete chytne o trošku víc. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)
  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)
  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)

Reklama

Reklama