Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna jediná chybička znamená konec. V jediném okamžiku, v jediném záblesku se může závod Formule 1 změnit v tanec se smrtí. Al Pacino jako odvážný závodník ve filmu Sydneyho Pollacka zapomíná na svou minulost a své city. Avšak jen do té doby, než se setká s vášnivou ženou žijící taktéž ve stínu smrti, která mu teprve ukáže, jak plně a skutečně je možné život prožít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

Ducharme 

všetky recenzie používateľa

Zklamání - velké! Co to jako je? Ukázka toho, jak z úžasného námětu servat všechno to zajímavé a udělat z toho nudný, nic neříkající "doják"? Kam se poděla ta Lillian z knihy? Ta neuvěřitelně poetická a famózní postava, ze které sálá světlo na všechny strany a která okouzluje muže svým neodolatelným šarmem? Marthe Keller nejen že není nijak hezká, ona snad má jen jeden výraz v tom svém (nemůžu jinak) ksichtu! Tupé překvapení - nebo co to na diváka bez přestání zkouší. Proč vlastně umřela? Kdo ví. To režisérovi asi nepřišlo podstatné! Hlavně že ji Pacino mohl na smrtelné posteli držet 10 minut za ruku. Co se Pacina týče, je tím jediným dobrým na celém filmu (i když i on si mohl ušetřit místy až trapné pěvecké výstupy). Prostě nuda! Remarque se musí obracet v hrobě. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Bobbyho Deerfielda, veľmi úspešného jazdca F1, nezaujíma nič okrem závodov, momentálne čo mohlo spôsobiť nehodu na posledných pretekoch a za týmto účelom navštívi zraneného kolegu. V liečebni ho zaplaví prívalom otázok krásna Lillian a svojím prchkým správaním upúta jeho pozornosť. Keď sa mu však nanúti do jeho auta aby ju cestou zobral domov až vtedy sa v ňom prebudí záujem o ňu. Postupne sa však dozvedá smutnú pravdu. Jeden z najkrajších filmov aký som mal možnosť vidieť, kde Al Pacino hrá tak civilne perfektne, že každý jeho pohyb či výraz v tvári vystihuje tú ľahostajnosť, prekvapenie, údiv, záujem, naštvanosť, bezradnosť proste hocičo a spolu s Marthe Keller a jej nespútanou Lillian tvoria dokonalé TO čo má správny romantický film mať ;-) ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som, že Bobby Deerfield, je jediný film v 70. rokoch s hercom Al Pacinom, ktorý už NIKDY viac v živote nechcem vidieť, lebo je to strašná a úmorná NUDA !!! Je to aj cestopisný snímok, s celkom dobrou výpravou o profesionálnom pilotovi Formuly 1, ktorý pôjde navštíviť zraneného kolegu do Švajčiarska, kde spoznáva smrteľne chorú a krásnu ženu, pričom sprvoti o tom nemá ani tušenia, čo sa s ňou deje... Snímok vyniká, ako spomínam na začiatku, výpravou, európskou, po rôznych destináciach, no popri tom, je zanedbaná scenáristická a herecká účasť MEGAHVIEZDY MENOM - AL PACINO, ktorý si nevie dať rady sám so sebou, lebo plytký a hlúpy scenár, mu to ani neumožňuje !!! Režiséra Pollacka extra nemusím, ale videl som niekoľko jeho výnimočných filmov... Týmto filmom môže človek dokonalo zabiť čas, áno, podarilo sa to na celej čiare ! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mojich najobľúbenejších románov Remarqua. Keď porovnám knižnú predlohu a čo nám poskytol Sydney Pollack, tak musím povedať, že nebolo to vôbec zlé. Len ten príbeh nie je tak silný ako v tej knihe. Tá choroba, láska, smrť, všetko je silnejšie. Ale to v knihách býva. A určite som si tie postavy nepredstavoval ako Al Pacina, ani Marthe Keller. Inak v jej prípade to bol za dva roky druhý film, kde mala nižšieho partnera, predtým to bol Dustin HoffmanMaratóncovi. Čo dodať, film nemusí sadnúť každému, pretože je takou červenou knižnicou. Ale to silné posolstvo o krehkosti života tu pretavené bolo. Páčilo sa mi. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Na hodnocení Bobbyho Deerfielda jsem si vzala nějaký čas, během kterého jsem se zvažovala, zda mu dát čtyři, nebo pět hvězdiček. Nakonec to vyšlo na to nižší číslo, ale i tak mě Bobby dostal. Al Pacino je tu tak... neobvyklý. Už jsem si zvykla, že každý jeho výkon by se dal zařadit do síně slávy, už jsem ho viděla v rolích choleriků, zdrogovaných zabijáků, slepých vojáků, ztělesněného zla i mužů hledajících druhou šanci. Jenže Bobby Deerfield je úplně jiný. Klidný, vyrovnaný, zdálo by se, že nevýrazný, ale přesně tím také krásně lidský. Žádné velké proslovy nečekejte, stejně tak by se od této Remarqueovy adaptace měli vzdát všichni, co touží o příběhu o automobilech. Bobby Deerfield vám je až na několik záběrů nenabídne a narozdíl od knihy (narážím na konec) tu nehrají téměř žádnou roli. A to na jednu stranu vnímám jako velké plus, na té druhé musím uznat, že závěr Remarqueovy předlohy je přece jen o něco působivější. Proto také ta chybějící hvězdička do plného počtu. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (22)

  • Na filme sa podieľal i preslávený boss F1 Bernie Ecclestone, ktorý filmárom „vnútil" svoj tým Brabham a zvolil nakrúcanie pri Grand Prix Španielska a Belgicka. Niektorí skutoční piloti, napr. Niki Lauda, sa na prítomnosť filmárov sťažoval. (classic)
  • Při jednom záběru na závodním okruhu je vidět i česká vlajka. (ČSFD)
  • K realizácii filmu sa spojili dvaja filmoví giganti Columbia Pictures a Warner Brothers, ktorí mali vyhliadnutého režiséra Francoisa Truffauta, ale ten mal svoje plány a odmietol. (classic)

Reklama

Reklama