Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1937 a probíhá japonská invaze do Číny. Markantně lépe vyzbrojená a vycvičená japonská armáda decimuje čínské síly, složené převážně z rolníků a obsazuje jedno území za druhým. V Šanghaji se jejich postup na moment zastavuje, když se oddíl osmi set hrdinných obránců opevní v obřím obrněném skladišti na břehu řeky a s nasazením veškerých svých životů brání útočníkům v dobytí celé Šanghaje a postupu na hlavní město Nanking. Přesila je ovšem obrovská... (C0r0ner)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (57)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

I dnes jsem věnoval nějaký čas druhé čínsko- japonské válce, ale s tím, že byl včerejší zážitek mnohem mocnější než ten dnešní. Čínští tvůrci totiž tentokrát v oblasti emocionálního ždímání notně přitlačili na pilu, což je opravdu škoda, protože se jinak až překvapivě drželi skutečných událostí. Příběh obrany skladiště proti mnohonásobné japonské převaze byl už sám o sobě skvělým námětem na film, takže mi zbytečné bobtnání scénáře přišlo jako znevažování statečnosti těchto nesporných čínských hrdinů. Snímek také ukázal v pravém světle , že tehdejší obránci demokracie změnili svůj původní postoj z nevměšování se (Asie) v pozdější přímou zradu svých spojenců (Evropa). ()

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších vojenských filmov posledných rokov, Číňan prekvapil. Shanghai v roku 1937 bol rozdelený na koncesie v ktorých Čínania, Angličania , Nemci a Francúzy mali vlastné teritórium, zákony a ich nedotknuteľnosť ( koncesie boli ukončené dňom bombardovania Pearl Haurbou, t.j cca 7.12.1941). Toto zvláštne postavenie vytvorilo bizardnú situáciu, kedy si cudzinci mohli cez cca 10 m kanál pozrieť v priamom prenose bitku o Sihang Warehouse – poslednú budovu v ktorej odolávali posledné zbytky pozbierancov Čínskej armády proti Japnskej armáde. Tá bola zďaleka najagresívnejšia spomedzi aziatov po stáročia. Na začiatku 19 storočia zaútočili na Kóreu, Thaiwan, Čínu, na hlavu porazili Ruské námorníctvo. Stretávame sa na jednej strane s agresívnym, v bojoch zdokonaleným Japonským vojskom proti pár odhodlaným vojakom a zmesov kadečoho. Záver ukáže, prečo tento vopred prehraný boj mal vplyv na budúcu Čínsku armádu a odpor voči Japoncom- Čínsky roľník sa mení zo zbabelého ustráchanca na vojnového hrdinu. 5*+ ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $372,755Tržby Celosvetovo $461,219,921▐ Tak už nie je o čom, teraz sa už v Číne vedia dobre predviesť, už to nie je tak ducha prázdne ako iné predošlé vojenské zlátaniny (Wolf Warriors 2). Tu to má prevažne hlavu a pätu, herci moc neprehrávajú, dodajú tomu aj emociálny náboj, pompézne scény ktoré prinesú zimomriavky a technická stránka sa hravo vyrovná americkým produkciám. Moc sa mi páčila vizuálna stránka, žiadny veľký miš maš prevažne pekne prehľadné obrázky. Výzorom mi to asi najviac pripomenie asi Gibsonov Hacksaw Ridge, až na to že tu je to opačne Japonci dobýjajú zo všetkých strán budovu plnú Čínskych vojakov. Je to brutal masaker, kde sa nikto nešetrí a priblíži vtedajší úžasný svet, plný svetových humanistov, ktorých sa nič netýka, skoro ako dnes. Momentálne to vypadá na jeden z naj favoritov na film roka 2020. Rovnako tak aj v komerčnom merítku to je s tržbou na prvom mieste v celosvetových tržbách. /90%/ ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Pro milovníky nevkusných, propagandistických válečných filmů rozhodně povinnost! Zvláště těch z bojových konfliktu mezi roztahanou ťamanskou nudou a hloupoučkým rákosnickým bajkařstvím. Velkovýpravná a velmi draze natočená přiblblá čínská sračka, ve které se mongoloidně snoubí retardovaný patos s dementním kýčem a ukrutně překynutým pičopatriotismem, vratce postavená na skutečném týdenním incidentu Války o planetu opic, ovšem veskrze přepatlaném debilním hybridem Žluté karkulky, Bitvy u Šangopyl, Opičího krále a lživého superhrdinského zveličování. Nekriticky musím připustit, že těch pár bojových scén na počátku docela ujde, ty ale ve skoro tříhodinovém filmu zaberou ani ne třetinu, načež následuje sáhodlouhá, veskrze otravná telenovelizovaná pícnina pro demoralizované čínské pradleny, a jak to tady čtu, zjevně i pro pár qocientně strádajících Indoevropanů s rakovinou vkusu. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,KDYBY BYL KAŽDÝ ČÍŇAN STATEČNÝ JAKO ONI, JAPONCI BY SE SEM NEODVÁŽILI“… /// Válečný maso, hrdinství, zbabělost… a kus toho patosu… prostě válka. Hodně dobrejch okamžiků, ovšem ani tady se místy nevyhnuli nudě – když jde o takový to válečný vykecávání… ale to je všude. Prostě válka. Když Číňani zaplatěj za film takový prachy, můžete si bejt jistí, že to bude znát. Minimálně na technický stránce, akci a počtech komparsu. Asi nejlepší válečnej film za posledních… kurva nevím…no (EvilPhoEniX říká 10 let… no tak teda jo…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Je mi celkem u prdele, jestli film dokáže vyjádřit třídní útlak v řadách Kuomintangské armády. Chci se bavit! /// Thx za titule „panot“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (7)

  • Lehké kulomety, které ve filmu používají čínští vojáci, jsou pravděpodobně licenční Breny. Ve skutečnosti jimi byly kulomety ZB 26 české provenience. (Necrotongue)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Proti značně přibarvené filmové verzi ustupovalo ze skladiště do britské koncese 376 vojáků, přičemž jich na mostě pod japonskou palbou padlo asi deset. (Necrotongue)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama