Reklama

Reklama

Show Billa Cosbyho

(seriál)
Komédia / Rodinný
USA, (1984–1992), 80 h 47 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrajú:

Bill Cosby, Phylicia Rashad, Keshia Knight Pulliam, Malcolm-Jamal Warner, Tempestt Bledsoe, Lisa Bonet, Chandra Wilson, Deon Richmond, Erika Alexander (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(197)

Obsahy(1)

Pre manželov Cosbyovcov nastal veľký deň D. Začal sa školský rok a prišiel čas, kedy ich dve z detí odchádzajú na internát a oni si konečne budú môcť vychutnať chvíle pokoja. Ale tie netrvajú dlho, pretože Theo (Malcolm Jamal Warner) zabudol zaplatiť ubytovací šek na internáte a škola ho nemá kde prichýliť. Zlatým klincom programu je Denise (Lisa Bonetová), ktorá sa rozhodla prerušiť štúdium na vysokej škole. Už ju unavuje neustále naháňanie sa za vzdelaním, zistila, že pre tento spôsob života nie je stvorená. Svoju budúcnosť si predstavuje celkom inak a bez zbytočných stresov. Na návštevu prichádza Sondra (Sabrina Le Beaufová) s manželom Elvinom (Geoffrey Owens). Dozvedeli sa o bojovej atmosfére v domácnosti a po dôkladnom zvážení predkladajú Denise neodolateľnú pracovnú ponuku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (113)

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Musím podotknúť, že nie som žiadny veľký priaznivec seriálov. Mám rád napätie, akciu, zlé konce. A napriek tomu som videl každú časť Cosby show. Tá rodina ma načisto dostala a nedbal by som stať sa jej členom aspoň na týždeň.Pri poslednom dieli som mal slzy na krajíčku. Moja druhá rodina odišla do nenávratna.. ()

Mr.Floyd 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál pozerávala celá naša rodina. Dokázal splniť všetko čo bolo potrebné: ľahko pobaviť, odreagovať sa, užiť si pohodovú chvíľku s rodinou a vzbudiť záujem o sledovanie ďaľších a ďaľších dielov. Pozorovať ako sa vyvíjajú životné dráhy členov Huxtablovskej rodiny nebola v žiadnom prípade nuda. Seriál nepôsobil ani trochu umelo a situácie boli vcelku uveriteľné. Mal som Šou Billa Cosbyho rád a určite si ešte niekedy nájdem čas, pozriem si ju a pripomeniem si tak svoje detstvo. Bill Cosby je úžasný a vidieť, že sa v seriáli cítil ako doma. ()

Reklama

rador 

všetky recenzie používateľa

V rámci sitcomov si jednoznačne zaslúži nálepku - Must see-Zaujímavosti: Skutočná rodina Billa Cosbyho bola predlohou tej seriálovej *** Denisin obľúbený kvet je tulipán. *** Clairino meno za slobodna bolo Hanksová, tak ako aj Cosbyho skutočnej ženy Cammily. *** V Taliansku bolo priezvisko rodiny zmenené z Huxtable na Robinson. *** Joseph C. Phillips, ktorý hrá Denisinho manžela sa v skorších epizódach objavil ako priateľ Sandry. *** Phylicia Rashad bola počas natáčania tretej série tehotná. Vyskytovala sa pomenej a svoje tehotenstvo musela zakrývať. *** V skutočnosti je Earle Hyman (otec Cliffa v seriály) iba o 11 rokov starší ako Bill Cosby. *** Clarice Taylor, ktorá hrá Cliffovu mamu je tiež iba o 10 rokov staršia ako Bill Cosby. *** Phylicia Rashad je iba o 10 rokov staršia ako Sabrina Le Beauf. *** V prvých epizódach mal Cliffov syn Theodor prezývku Teddy. Neskôr sa ale zaužívala len prezývka Theo. *** Cliff Huxtable je víťaz ankety 50 Greatest TV Dads of All Time *** Carl Anthony Payne II, kamarát Thea, bol vyhodený zo seriálu, pretože si odmietol ostrihať vlasy. *** Bill Cosby trval na tom aby sa natáčalo v New Yorku. *** Show bola odmietnutá stanicou ABC, neskôr sa na stanici NBC stala trhákom. ()

-soch- 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál by som nazval akýmsi "rodinným sitcomom". Nevnucuje nám vtipy každú chvíľu ale počas niekoľko sérií prežívame príbehy celej rodiny Huxtableovcov popri príjemnom humore, ktorý pochopí skoro každý. V slovenskom znení: IVO GOGÁL, KAMILA MAGÁLOVÁ, ROMAN FERIENČÍK, BARBORA CHLEBCOVÁ, JÁN GORDULIČ, BARBORKA KREMPASKÁ. Réžia slovenských dialógov: ŠTEFÁNIA GORDULIČOVÁ ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Celkom dobrý sitcom (tak na 70%), ktorý však často a zbytočne moralizuje. No navždy si zapamätám úryvok, kde Cosby opäť raz poúča svojho syna. Stoja pri umývačke riadu a Bill povie nezabudnuteľnú vetu: "Keď ja som bol mladý, úmývali sme riad ručne." A Theo na neho vypleští oči, akoby si z neho otec robil srandu. A to bola polovica 80 rokov. No o 100 rokov možno budú naše pravnúčatá môcť povedať niečo podobné a ich deti tomu tiež nebudú veriť. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (32)

  • Prvý z Cosbyho svetrov sa pred kamery dostal náhodou. Speváčka a herečka Josephine Premice poprosila Koosa van den Akkera, či by mohol jeden vytvoriť pre jej priateľa Billa Cosbyho. Darček sa mu tak zapáčil, že si ho obliekol na nakrúcanie. Potom si objednal aj ďalšie svetre, dnes ich má asi 14 a považuje ich za umelecké diela. Spolu s manželkou navždy ostali zákazníkmi spomínaného návrhára. Dnes sa dajú tieto svetre zohnať len vo vintage obchodoch a na internetových aukciách, kde sa ich ceny začínajú na 350 eurách. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)
  • Joseph C. Phillips, ktorý hrá Denisinho manžela, sa v skorších epizódach objavil ako priateľ Sandry. (rador)
  • Clairino meno za slobodna bolo Hanksová, tak ako aj Cosbyho skutočnej ženy Cammily. (rador)

Reklama

Reklama