Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Ja sa tak hanbím. Po dopozeraní som len sedel a hľadal tie správne slová. A tie neprichádzali. Ako kategória slovenský film je vo väčšine prípadov katastrofa, ale keď už východ niečo natočí, to fakt stojí za to. Preráža to dno viac jak jojkárske sitkomy a čo je najvác, 4-krát to vypredalo svidnícke kino. Nesvedčí to o kvalite filmu ale o demencií miestnych a prehnanom lokálpatriotizme. Ne, nebudem sa ďalej vyjadrovať. Super ODPAD! ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $760,383▐ Na naše pomery taký skoro oddychoví jarmočný film s rómskou tématikou sadol nadmieru dobre, pobavil, dokonca aj ponúkol dramatickú linku. Téma ponúkne rasové pomery a pohľad na vec, povedal by som že v takých dosť reálnych kritériách. No a na tých nehercov sa dá rýchlo zvyknúť, zaujmú, plus to ich hútoracké náračie tam teda sadne. Pre mňa asi najlepší Slovenský film za rok 2019. /80%/ ()

Reklama

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Deväťdesiat minút výučby východniarčiny. Prvá polovica bola hravejšia, zábavnejšia a vtipnejšia, druhá taká ťažkopádnejšia, aj keď záver ma prekvapil a dá sa povedať, že ho chválim pre jeho netradičnosť a autentičnosť. Celkovo je film veľmi autentický, resp. na jednej strane si trefne robí žarty zo stereotypov, na druhej strane sa ich dokonale drží. 6,9/10. ()

el.zapikano 

všetky recenzie používateľa

Nechcem velmi hodnotit kvalitu filmu, kedze ide o velmi atypicke nizkorozpoctove regionalne dielo a radsej by som vyzdvihol spolocensky presah, ktory tento film urcite ma. Romska komunita zije na Slovensku znacne izolovane od majority, maju v podstate svoj svet a interakcia s vacsinou je ozaj minimalna. Zrazu tieto stojate vody rozburi film, ktory dokaze obe komunity spojit. Napriklad: zamestnanci obce Varhanovce (50% romovia / 50% neromovia) si prave vdaka tomuto filmu spravili spolocny vylet do kina. Dalsi priklad: kino Mladost vo Vranove praska vo svikoch uz treti vikend po sebe. Romovia aj neromovia sa prisli spolu zabavit na "nas" film. Smeju sa spolu na vtipnych dialogoch, krutia spolu hlavami nad hlupymi xenofobnymi recami a odchadzaju spokojni domov. Pre niekoho samozrejmost, pre niekoho velka vec. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pozerať sa na to bez problémov dá, počúvať už menej, pokiaľ nie ste zrovna z regiónu. No mne ale určite viac prekážalo, že tu bolo menej humoru, než som očakával a čisto iba to, ako znejú dialógy v nárečí mi vtipné samo o sebe nepripadalo. Som ale rád, že sa tvorcovia nebáli ísť v závere smerom, aký som popravde nečakal, na druhú stranu film skončil akoby uťal, čo bol možno aj umelecký zámer. Treba to celé brať rozhodne s nadhľadom, nejde tu o žiadne osudové riešenie otázky vo sfére tolerancie na našom území prostredníctvom kinematografie, respektíve umenia. 50% ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Loli paradička je romský výraz a znamená červené rajčátko. V čase 1:02:40 ukazuje Verunka památku na bývalého milence Viktora – neumělé tetování, zobrazující červené rajčátko. (Tonula)
  • Štáb filmu se často potýkal s nedostatkem profesionálních filmařů, protože většina z nich tvoří v Bratislavě. Někteří lidé nikdy předtím film netočili, o to bylo vše těžší, ale zapojili se s nadšením. (Tonula)
  • Kamila Mitrášová je od 9 let podporovaná Občanským sdružením Divé maky (Divoké máky), které pomáhá talentovaným romským dětem ze sociálně slabého prostředí. Stejně jako do konkurzu na film ji tam přihlásila matka. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené