Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Film si drží ponurú, tmavú atmosféru, až sa mi miestami zdá, že nad Francúzskom nikdy nevychádza slnko a ustavične tam prší .... Trošku prekombinované, ale tento film dokáže vtiahnuť diváka do deja tak,že sedí strnulo v kresle, respektíve napätý leží na gauči v obývačke .... Avšak toto sa deje len do dvoch tretín filmu. S pribúdajúcim koncom, presne naopak, ako by to malo byť, príbeh skĺzava do priemeru a ba až do podpriemeru. Nebyť môjho obľúbenca Jeana Rena, určite by som to hodnotil o 1/2 * menej ... ( ak by sa to dalo ..) )) ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Už úvodní rvačka s drogovým dealerem, za kterou by se mimochodem nemusel stydět žádný špičkový akční film, naznačí, že film má svižné tempo, dobrou kameru i nasvícení a profesionální režii. Co je to všechno platné, když scénář je blboučký, jako kdyby šlo o společnou práci chovanců ústavu pro slabomyslné v nejhorší možné kondici, navíc povzbuzených alkoholem. Vážně se to brát nedá, na druhou stranu, pokud si odmyslím absentující logiku děje, tak při jednotlivých scénách jsem se díky výše uvedené technické dokonalosti slušně bavil. O čem to je, přesně vypovědět neumím, neb jsem Bessona opravdu nepochopil (aspoň doufám), ale na pozdní večer při unavené mysli docela slušná relaxace, která vás nenutí přemýšlet. Navíc se člověk může v některých momentech i nasmát - to když se z německého vysoce postaveného úředníka vyklube šéf neonacistické organizace nebo když naši hrdinové bojují se zakukleným černým mnichem v samoobsluze. Celkový dojem: 35 %. ()

Reklama

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Luc Besson .. Nezáživné pokračování drsné francouzské náboženské kriminálky. Tohle musel Besson sepsat někde na koleně v letadle při cestě z dovolené do „práce“. Zápletka je opravdu hrozivá, mnoho ptákovin je nepřesvědčivě poslepovaných a (opět) to korunuje špatný konec. Tentokrát však nejsou první dvě třetiny tak poutavé a atmosferické jako minule. Za zmínku stojí jedině precizní kamera a vizuálně nápaditá režie (byť je toho temna až moc). ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čakal som atmosférickú blbosť v kláštore, dostal som akčnú blbosť v meste. Prvý diel považujem za sotva priemerný a z môjho uhľa pohľadu tak dvojka za svojim predchodcom nezaostáva. Ona je totiž zábavná svojou tuposťou a zbesilým tempom. No a záver samozrejme všetko iba priklincoval. Vo svojej podstate nechcená paródia, kedy sa napríklad pri naháňačke v supermarkete musíte chciať - nechciať nahlas smiať a "pobavíte sa aj vo finále, kopírujúce jednu scénu zo Smrtonosnej pasce 3 a pri prvej nekonečnej naháňačke, vykrádajúcej zase Bod zlomu, no a nezabúdajme na štýlové batérky v rukách drsných policajtov a farebný filter ukradnuté zo Sedem. Len som skutočne nepochopil, prečo si policajti nevyhľadali v nemocničných záznamoch všetkých Francúzov s gumennými kĺbmi a kolenami, okrem Reda ich tam asi veľa byť nemohlo a hneď by vedeli mená členov vražedného komanda. Vážne to nebola regulérna paródia? Už si nepamätám reklamnú kampaň z roku 2004. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama