Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zbytočné a hlavne dosť nepodarené pokračovanie úspešného francúzskeho thrilleru. Pôvodný film z roku 2000 je kvalitná kriminálka so silnou atmosférou, ktorú trocha kazí odfláknuté rozulenie. "Anjeli apokalypsy" sú na tom o pozanie horšie. Luc Besson tento krát znova prestrelil. Scenár, ktorý sa chce tváriť ako napínavý mysteriózny príbeh je len smiešna predvídateľná fraška. Nebol som spokojný ani s hereckými výkonmi. Jean Reno na mňa posôbil dojmom, ako keby sa natáčania zúčastňoval po divokých nočných žúroch. A neviem či na ne nechodil spolu s Christopherom Lee, pretože ani ten tu veru nezahviezdil. Filmárska práca je na uspokojivej úrovni, hlavne čo sa týka kamery. Tiež ma potešili aj dve skladby od prvej kapely Iggy Popa - Stoogies, ktoré sú použité v tomto filme. Ale tri hviezdičky nedám! ** ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Těžko, velmi těžko hodnotitelný film. Na jedné straně výtečná atmosféra (minimálně v první půlce) a excelentní práce kamery, na té druhé opravdu podivný scénář a Reno zatažený do pozadí. Výsledek pak není ani tak detektivkou ve stylu Sedmičky s občasnou akční vsuvkou, jak tomu bylu u jedničky, ale mysteriózní akční thriller, což je změna celkem podstatná a trošičku obtížně stravitelná. Veliká škoda, že tvůrci uvěřili tomu, že Reno utáhne postavu, která se akorát tváří zamyšlěně a ptá se na důkazní materiál, zatímco hlášek má pomálu. Reno má charizma, ale kde nic není... ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Proč se točí dvojky, když chybí pořádný nápad, jak zastínit jedničku nebo dojem z ní úplně nezprasit?! A to téma, kdy se likviduje podle náboženských manuálů, to už je taky tak omleté a předvídatelné ..... Neprůstřelní mniši, nemožní policajti, vlastně jediné plus vidim v Jean Renovi, i když na druhé straně si řikám "hochu, z Hlubiny do takové povrchnosti, máš to zapotřebí?" ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Je to hodně Bessonovské a myslím si, že ne úplně nejšťastnější sestříhané. Evidentně totiž nejsem jediný divák, který měl každou chvíli pocit, že mu něco uniká. Mystická atmosféra a podmanivý vizuál zde skvěle fungují. Bohužel se neubráním pocitu, že obal na plné čáře převálcoval obsah. Z počátku je to celkem epicky roztočené divadlo se spoustou vražd s biblickým nádechem a vy tedy očekáváte stejně epický finiš a ono to celé sklouzne k vysvětlení, které nedává z žádné části pořádný smysl. Od nadlidské síly a nesmrtelnosti mnichů po metamfetaminu, který v tomto filmu účinkuje mimochodem po vypití, a to okamžitě a k tomu je v krvi nevystopovatelný . A bohužel to není jediný logický nesmysl, na který v průběhu narazíte. Snímek si ohýbá pravidla a hledá zkratky na každém kroku, aby mohl na oko působit co nejvíc cool dojmem, bohužel je to zcela na úkor uvěřitelnosti, takže ve finále nemáte pocit nějakého výjimečného zážitku, ale spíše jej berete jako příjemnou jednohubku, na kterou za chvíli zapomenete. [70 %] ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čakal som atmosférickú blbosť v kláštore, dostal som akčnú blbosť v meste. Prvý diel považujem za sotva priemerný a z môjho uhľa pohľadu tak dvojka za svojim predchodcom nezaostáva. Ona je totiž zábavná svojou tuposťou a zbesilým tempom. No a záver samozrejme všetko iba priklincoval. Vo svojej podstate nechcená paródia, kedy sa napríklad pri naháňačke v supermarkete musíte chciať - nechciať nahlas smiať a "pobavíte sa aj vo finále, kopírujúce jednu scénu zo Smrtonosnej pasce 3 a pri prvej nekonečnej naháňačke, vykrádajúcej zase Bod zlomu, no a nezabúdajme na štýlové batérky v rukách drsných policajtov a farebný filter ukradnuté zo Sedem. Len som skutočne nepochopil, prečo si policajti nevyhľadali v nemocničných záznamoch všetkých Francúzov s gumennými kĺbmi a kolenami, okrem Reda ich tam asi veľa byť nemohlo a hneď by vedeli mená členov vražedného komanda. Vážne to nebola regulérna paródia? Už si nepamätám reklamnú kampaň z roku 2004. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama