Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raz do roka sa americké ulice vždy na dvanásť nočných hodín premenia na peklo. Nepracuje ani jedna zo zložiek záchranného systému a všetky zločiny, vrátane tých najťažších, sú úplne legálne. Táto brutálna noc sa volá Očista. Vo chvíli, keď sa rozoznejú spásne sirény, všetky peklo razom končí, pozbierajú sa ranení a mŕtvi, opravia sa škody a ide sa ďalej. Pokiaľ sa však niekto nerozhodne pokračovať bez ohľadu na následky… Spojené štáty sa menia na peklo, v ktorom bojujú všetci proti všetkým, a kto chce prežiť, musí mať buď lepšie nabité, alebo využiť krátke okno, počas ktorého necháva dobrotivá mexická vláda otvorené hranice americkým utečencom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (169)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

V některých momentech film působil natolik angažovaně, že jsem si nebyl jistým, zda to režisér myslí vážně. Migrační tok naruby, Donaldova zeď, bláboly bohatého rančera o zemi ukradené indiánům či óda na multikulturní Ameriku v podání hlavní hrdinky, to všechno mě rozesmálo, ale upřímně řečeno nijak nepohoršilo. Tak nějak se to do daného konceptu hodilo. Nicméně díky podobným sekvencím kolísalo tempo, což bylo znát o to víc, že akce byla spíš průměrná. Našlo se tu pár solidních přestřelek a něco krve také vyteklo, ale na můj vkus kamera až příliš často bláznila, o rvačkách v blikajících světlech nemluvě. Dalo se to, ale podle mě je téma Očisty vytěžené do mrtě a další díl by byl jen házením hrachu na zeď. 60% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Tequila je alkohol čo z muža spraví dogu, pri pohľade do zrkadla vidím Mira Nogu...Tequila je alkohol čo z mužov robí Rambov,iba ja som od tequily Skrúcaný...V priebehu filmu bez toho, aby som si pozrel kto je režisérom tohto projektu mi (ale aj asi každému) bolo jasné že režisérom bude mechikánec. V dnešnej dobe si človek na rasistické filmy v ktorých sú všetci belosi zlí viac menej zvykol. Aj na to že ženská hlavná hrdinka bola členkou amazoniek ktoré bojovali proti drogovým kartelom a preto je Mechiko v dnešnej dobe feminizmu takmer bez kartelov a v pohraničí so Štátmi nacistickými neexistujú žiadne drogové kartely. Alfasamec Juan Pablito Montojita v pohode skrotí koňa, lepšie ako Alexander Veľký, kým biely kovboj to nedokáže. Korunou všetkého je nepochybne fakt že amerikánci utekajú pred vraždením do mechíka. Mňa osobne veľmi naštvalo že sa v priebehu filmu neobjavil žiaden homosexuálny pár, ale (predsa len rok narodenia a krajina pôvodu režiséra) v silne katolíckom Mechiku by to bolo aj pre neho cez čiaru. Najlepším momentom filmu je rozhovor Dylana s Juanom v ťahači, ťe každý by sa mal starať o svoje a že zmiešanie kultúr je iba mokrým snom. Je to už piata Očista, veľa nového už priniesť nemohla, ale keď si spomeniem na seriál Akty X a ako Fox Mulder v niektorých epizódach spolupracoval či už s pôvodnými obyvateľmi Štátov nacistických alebo práve Mechikánmi je jasné že snaha o zbláženie a priblíženie rôznych kultúr sa dá natočiť podstatne lepšie ako tým že do filmu umiestníme bieleho muža s hákovým krížom cez pol tváre a na záver filmu dáme na celú obrazovku vlajku Mechika...za rasistický podtext jedna hviezdička dole filmu, ktorý je oprávnene na hranici 60% a spokojnosť že sme sa nakoniec s najväčším filmovým fanúšikom na film nešli do kina, ušetrili sme spolu približne 30 eur, aj keď nachos by sa k tomuto filmu náramne hodilo... ()

Reklama

TKKMR 

všetky recenzie používateľa

Po trochu otravnej Prvej očiste z roku 2018, ktorá nám priniesla sondu do jednej bežnej očistnej noci z pohľadu černošskej komunity, tvorcovia The Purge ostali u "populárnych" amerických minorít a tentokrát nám ukázali ako sa s očistou vysporiadávajú Mexikánci a Indiáni. Opäť sú to prítomné tie otravné pokusy o brnkanie na citovú strunu diváka, na rozdiel od The First Purge to však aspoň má opäť gule. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Som veľkým fanúšikom očisty. Priemer troch častí je u mna na 4.3, čo nie je vobec zle. Ale táto časť ma už moc nebavila. Lebo chceli vymyslieť niečo nove, neopozerane, ale nebolo to ani zaujímavé a ani logicky aspoň trocha stráviteľné. Akčná jazda super, to som aj čakal, ale zato po obsahovej stránke, to je už i trocha prúser. Je tu veľa hlúpych náhod a tak mi je celkom jedno, či naši hrdinovia prežijú, keď vidím, že scenárista im umelo kope hrob a aj tak .... Takže očista navždy, dopadla u mna tak ako som aj čakal. A to, že žiadna slava sa nekonala. Samé klišé, fádnosť a gýčovitosť. Som z toho trocha rozladený, ale čim viac častí, tým väčšia nespokojnosť, aspoň u mna. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vlastný tieň sa dá prekročiť iba málokedy, najmä ak ho stále vrháte vy, v tomto prípade scenárista James DeMonaco. Každá Očista je ale trochu o niečom inom, respektíve využíva iné prostredie, prípadne prebiehajú voľby a tak podobne. Z tohto hľadiska je Očista navždy asi najlepšie premyslená časť série, len mala ísť do kín ešte v Trumpovej ére, ale to aj pokojne dnes mohla ísť, výsledky boli tesné. Nakrútené je to ale stále pre svoje nie až tak náročné publikum, čo je trochu škoda, na druhú stranu Blumhouse nie je megaštúdio a radšej nakrúti viac kúskov za menej peňazí, než by mal investovať do jedného. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)

Súvisiace novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Reklama

Reklama