Reklama

Reklama

Prvá očista

  • Česko První očista (viac)
Trailer 1

Prežiť dvanásť hodín, počas ktorých pre vás nepohnú prstom ani policajti ani záchranári. To je cieľ potenciálnych obetí Očisty. Tí ostatní túto noc chcú využiť k beztrestnému vybitiu agresie a vyriadenie si účtov. Dnes večer to bude po prvýkrát. Čo sa stane, nikto nevie, ale pekný pohľad to asi nebude. Úspešná hororová séria od majstra hrôzy zo štúdia Blumhouse prichádza po troch dieloch so svojou prvou kapitolou. Vláda pôvodne naplánovala Očistu ako svojrázny sociologický experiment. Aby na zvyšok roka znížila úroveň kriminality pod jedno percento, vytipovala si jednu veľkú mestskú štvrť, ktorá by sa kvôli miere zločinnosti mohla bez problémov premenovať na „Peklo“, a v nej povolila legálnosť zločinu. Celá oblasť je samozrejme prešpikovaná kamerami a národ dostáva zadarmo zvrátenú reality show, ktorá však divákov veľmi nebaví, aspoň na začiatku. Síce je oblasť plná nebezpečných gangstrov a zvrátených ľudí, nič moc sa nedeje, potenciálny zabijáci zatiaľ vyčkávajú. Organizátori projektu „našťastie“ počítali i s tým a majú metódy, ako vlnu násilia zvýšiť. Stačí sem tam zvonku poslať pár ozbrojených propagátorov Očisty. Je jasné, že kto túto noc prežije, bude iný, než bol pred ňou. Ako napr. bezohľadný vodca gangu, ktorý dá pred ochranou svojho biznisu prednosť svojim susedom, alebo dievča, hľadajúce v nočných uliciach svojho brata, ktorý se chcel tiež „zapojiť do očisty“. (CinemArt)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (229)

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Řekl bych že jste to celé dost posrali, poprvé mělo být úplně jinak vymyšlené a ne kamery a pojeb oči a hlavně vše se odehrávalo kvůli pěnězum, ztratilo to kouzlo posledních dílu které měli aspoň trochu do sebe a měli co nabídnout. Krve se nešetří ale je to jednoduchá zabijácká černošská akce no pro mě velké zklamání čekal jsem jiný námět na úvod. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(72%) Viděno v kině. Čtvrtý, natočený film Očisty, tentokrát jako prequel, proč ne ? Celá tahle série mě baví. Sice to nevyniká nijak světoborně, abych si to každý den pouštěl, ale je to oddychovka, která se nedá nijak hluboce kritizovat. To samé platí i o tomto novém přírůstku. Dal jsem opět 4*, sice trochu slabší, ale co už. Ta tématika už je samozřejmě trochu ohraná, nápadů moc nepřibylo, ale i tak dobrý. Akce je slušná, začíná to dost pozvolně, sem tam nějaké podřezávání, pak započnou přestřelky a ke konci i nějaký ten výbuch. Celé to bylo takové realistické. Sice se už trochu vytratila ta pravá atmosféra očisty, ale to bylo možná způsobené tím, že tohle byla první. Někteří lidé ani nevěřili, že to bude taková mela. Hereckou sestavu tvoří sympatičtí a mnohdy i hustí černoši. Hlavně ten maniak Skeletor byl k nezaplacení (škoda, že neměl víc prostoru). Takže já se vůbec nenudil a ani mi nepřišlo, že by se začátek tak táhl. Mohlo tu být více nápadů a pro příště bych třeba zvolil ještě ujetější a šílenější přístup. No uvidíme, zda-li tu v budoucnu budeme mít ještě nějaké pokračování. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Očista už v rámci svojho námetu nemá prakticky čo ponúknuť, i keď si viem predstaviť verziu, ktorá by bola zábavná a sledovateľná. The First Purge nie je ani tak filmom o prvom experimente, ale skôr o akčnej exhibícii Y'lan Noela, ktorú by som mohol prirovnať k Ice Cubovi v xXX: State of the Union. Inak povedané, jeho predvádzanie som mu vôbec nežral. ()

IceQueen 

všetky recenzie používateľa

Prvá polhodina sa dokonca snaží hrať na nejakú rasovú, sociálnu drámu o utlačovaných a týraných menšinách. Dialógy sú často na smiech, soundtrack nepočúvateľný a toľko "nigga" za minútu som snáď ešte nikdy nepočula. Z filmu je veľmi cítiť obrátený rasizmus. Skúsili by ste vymeniť farby a Prvá očista by určite neuzrela svetlo sveta. ()

666teen odpad!

všetky recenzie používateľa

Já to tušil. Celou Očistu vymysleli dva pošahaní bělouši. Samozřejmě politik a doktorka. Úkol zněl jasně. Eliminace obyvatelstva v sociálně vyloučené lokalitě. Jenže ouha. Vyloučení si místo vraždění uspořádají pouliční multidrogovou párty a tak je musí pár bílých žoldáků (a jeden černý sociopat) k zabíjení maličko popostrčit, což samozřejmě komunitu asociálů stmelí a posílí. A tak se J, Zed a D spojí, zapomenou na svá bývalá drogová teritoria a ošklivým Vápnům pořádně natrhnou prdel. Kdyby tohle někdo natočil loni v Americe a popletl si barvy (vyměnil černou za bílou), tak dneska visí. Díky a nasrat. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (11)

  • Zbraně použité ve filmu byly AK-47, AKU, M-16, M-4, MP-5, MP-7 a G-36. (K98)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Herec Rotimi Paul (Skeletor) jel na casting na svoji roli newyorským metrem v kompletním kostýmu včetně nalíčení. (DJMaroko)

Súvisiace novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama