Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raz do roka sa americké ulice vždy na dvanásť nočných hodín premenia na peklo. Nepracuje ani jedna zo zložiek záchranného systému a všetky zločiny, vrátane tých najťažších, sú úplne legálne. Táto brutálna noc sa volá Očista. Vo chvíli, keď sa rozoznejú spásne sirény, všetky peklo razom končí, pozbierajú sa ranení a mŕtvi, opravia sa škody a ide sa ďalej. Pokiaľ sa však niekto nerozhodne pokračovať bez ohľadu na následky… Spojené štáty sa menia na peklo, v ktorom bojujú všetci proti všetkým, a kto chce prežiť, musí mať buď lepšie nabité, alebo využiť krátke okno, počas ktorého necháva dobrotivá mexická vláda otvorené hranice americkým utečencom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (170)

Makky 

všetky recenzie používateľa

Práve zisťujem, že Prvú očistu som nevidel, a to som sa považoval za znalca tejto série, nie že by to bolo dôležité. Očista navždy je na moje prekvapenie príjemne pozerateľný snímok. Hororový žáner je už dávno minulosťou, ak v tejto sérii niekedy vôbec existoval. Ide o rýdzu akciu z ulíc plných anarchie a bláznovstva. Samotná očistná noc nám končí už na začiatku filmu a ešte len vtedy začína to zaujímavé... Nikdy by som si nepomyslel, že Očista ponúkne natoľko sociálno-politický presah, akého sme dostali v tomto snímku. Dobré! Neurazí, nepobúri, okay. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Navždy očista” , je v prvom rade - mimoriadne brutálnym a krutým snímkom, aký nemá v tejto sérii žiadnej obdoby, a to je vôbec úvodné varovanie pre každého jedného potenciálneho diváka, aby už bol skrátka dopredu informovaný, na čo sa má vlastne pripraviť... ? V podstate nás režisér absolútne  nešetrí, že si nikdy nemôžeme byť úplne ničím istí, a pritom tak trošku predsa tušíme, o čom by mal daný príbeh pojednávať, i keď zase na druhej strane sa ponúka i ďalšia alternatívna otázka: „Je možné, aby "Očista" pokračovala aj po uplynutí 12 hodinovej, už typicky stanovenej, časovej lehoty, keď na druhý deň ráno by všetci preživší snáď najradšej pozbierali všetky mŕtvoly z chodníkov a ciest, ktoré po sebe doslova zanechali samé potoky krvi, a opäť sa vrátili do starého normálu, že o rok sa znovu stretneme” ? Naše postavy sú v presne takomto rozpoložení, že sa nestačia diviť, ako sa situácia extrémne a neustále vyhrocuje, kde ani po dvanástich hodinách, zdá sa, nič nie je v naprostom poriadku, ba práve naopak, dianie potom bude oveľa brutálnejšie, ako sme boli doposiaľ zvyknutí... Záleží iba na tom, či príjmete takúto hru. Buď sa kráľovsky pobavíte, alebo budete pociťovať neuveriteľný odpor, kedy recenzent sa nachádza zhruba niekde v strede. Sledovanie filmu, vskutku najviac odporúčam pre jedincov s obzvlášť silnými žalúdkami, pretože aj mne robili niektoré typizované zábery veľké komplikácie, a to už je čo povedať (smiech) ! Jednoducho povedané, že tvorcovia si asi príliš nekládli servítky pred ústa. PS: Dosť ma desí myšlienka naplnenia scenáristovej mysle i do podoby reálneho sveta, najmä Ameriky, kde už pomaly hádam každý pako vlastní strelnú zbraň !? ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[70%] Viděno v kině. A sakra poprvé v životě se mi stalo, že jsem byl v sále sám. Ale co, aspoň jsem měl velké plátno sám pro sebe! :P Nicméně, nyní k filmu. Máme tu pátou očistu a tentokrát v mexickém stylu. Úvod mě trochu zarazil, respektive cca 1/3 kdy to vypadalo, že se rozjíždí noc očisty, párkrát se zastřílelo v dáli, trochu se to vleklo a pak byl konec a až poté započala takzvaná after očista. A až pak mě to začalo až bavit. Postavy byly celkem průměrné. Bavily mě asi tak jenom dvě, ale to tempo snímku, hromada akce – to už bylo lepší. Nebylo to ale točeno nijak profesionálně. Často to bylo takové zmatené, ale nikoliv rozklepaná kamera. Přesto jsem se bavil a finální akce byla solidní. Hudba ok. Určitý pokles od předchozích dílů tu je, ale ne moc výrazný. Tu 4* dávám s odř. ušima, ale celkově jsem se bavil. Další díl jedině uvítám. A doufám, že naváže tam kde to ke konci skončilo. Nemyslím tím pokračování s těmito postavami, ale tou situací s vyhrocením očisty. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

!! VIVA MEXICO !! Po otřesný, černošský, odpadní čtyrce, jsem ani nedoufal, že by se tahle série mohla opět přiblížit k vrcholu - druhý díl pětihvězda a stále nejlepší. Jsem rád, že to po černochovi převzal mexikánec, který nedělal takový rozdíly a nevznikl z toho natolik protibělošský, rasistický, amatérský díl, jako byla právě čtyrka. Jsem mile překvapený, z tohoto asi posledního dílu, ale za případnou šestku se zlobit nebudu, pokud to dostane na starost, někdo schopný. Škoda jen toho závěru - útěk do Mexika, kde už to ztrácelo dech i skvělou atmosféru z první poloviny, která byla vyborná, ale i přes to, slušná podívaná a druhý nejlepší díl. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia prekvapili nielen novým prostredím (mexické pohraničie) a čerstvými ingredienciami (Indiáni), ale tiež inováciou zápletky („po Očiste“). Výprava je super (hlavne ranč), obete sympatické a záporáci šťavnatí (aj keď v tejto sérii sa často z obete stáva predátor a naopak). Opäť nechýbajú drsné, nekompromisné akčné sekvencie a fajn kasting (Will Patton, Zahn McClarnon). ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené