Reklama

Reklama

Očista: Volebný rok

  • Česko Očista: Volební rok (viac)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má veľmi pádny dôvod očistu nenávidieť. Pred rokmi, počas vražednej noci, padla za obeť celá senátorkina rodina. Odvtedy je snaha o zrušenie očisty jej hlavným hnacím motorom na ceste do Bieleho domu. Ambiciózni súperi vedia, že poraziť môžu senátorku jedine "legálnym" zabitím počas očisty. Charlene má našťastie po boku šéfa svojej ochranky (Frank Grillo), hrdinu z druhého dielu Očisty. Aj jemu už toto každoročné besnenie poriadne lezie hore krkom. Teraz je ale najvyšší čas vytiahnuť oponu, krvavé predstavenie sa začína! Perfektne zabezpečený dom, početná a dokonale vybavená ochranka, čo také by sa muselo stať, aby senátorka túto noc neprežila? Asi by ste sa divili, ale ešte ani nedoznejú alarmy, ohlasujúce začiatok očisty a Roanová len so svojim strážcom musia unikať nočnými ulicami, aby si našli nejaké bezpečnejšie útočisko. Nasledujúce hodiny budú nielen veľmi dlhé, ale hlavne veľmi krvavé. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (388)

Zeck 

všetky recenzie používateľa

Tvůrci si bohužel neuvědomují potenciální sílu v námětu, takže vyprodukovali na pásu prefabrikovanou Očistu 3, která je vlastně úplně stejná jako dvojka, akorát o padesát procent nudnější, protože jste jí zkrátka už viděli před dvěma roky. Ani jednička nebyla žádný orgasmus, ale člověka bavilo to nezřízené beztrestné vraždění, tísnivá atmosféra domu obklopeného vrahy, kteří si mohou dělat co uznají za vhodné, protože žádná kavalerie na pomoc zkrátka nepřijede. Dokonce i celkem obstojný gore a mírná satira na neexistující, ale potenciálně vůbec ne vzdálenou společnost se vydařila. V trojce není napětí ani na vteřinu, v ulicích se potulují trapně přehrávající figurky, které mají být zřejmě děsně drsné a strašidelné a přitom jsou pouze směšné a dějová linie ohledně politiky je tak strašně stupidní a nudná, že se z původně skutečně originálního námětu stalo jakési politické drama mapující politickou scénu, která neexistuje, což mě má bavit konkrétně v čem? Dál bych se skutečně nerad opakoval, jelikož mohu označit dva roky starý text, zmáčknout CTRL+C, vhodit to Véčkem sem a nikdo by nepoznal, že vlastně píšu o úplně jiném filmu. 55% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Tak nie, už ani sympaťák Grillo trojke bohvieako nepomáha, bol to len chvíľkový svieži závan v dvojke, ktorý sa v trojke premenil na tichý šum. Trojke ubližuje ako nechcená smiešnosť(„Nebudem sa pred Očistou schovávať. Ľudia by ma pokladali za zazobanú kravu,“ prehlási sebavedomo senátorka a obkolesí sa desiatimi po zuby ozbrojenými zabijakmi, snajpermi a ochrankármi v špičkovo zabezpečenom dome), tak práve sklamanie, ktoré mi po zábavnej dvojke poskytol Grillo. Chcelo by to zasa hereckú výmenu. Stvárnenie „šialenej, nekoordinovanej a anarchistickej“ Očisty uveriteľné a vcelku intenzívne. ()

Reklama

Pítrs85 odpad!

všetky recenzie používateľa

Znáte ten pocit, kdy řeknete nějakej vtip a všichni se smějou... Pak ho řeknete podruhý, lidi už se moc nesmějou, spíš tak po sobě rozpačitě koukaj, ale ti méně chápaví se nakonec přeci jen zasmějou. Pak ho řeknete ještě potřetí, ale to už se nesměje ani poslední dement támhle v rohu a spíš by vám každej radši jednu fláknul... Tak to je přesně případ téhle série. "Joe by byl rád." ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Politická "Očista"??? - fantastický nápad! Takýto deň by sa kľudne mohol zaviesť aj u nás "doma". Len si to predstavte: šašo Mato"Witch" Vs moralista Dan"K.O." či Róbert "Mečiar ml." Vs Scientológ z prezidentského paláca. Veľmi rýchlo by sme spoznali pravú tvár zarytého pánbožkára ex-predsedu KDH-ákov či premúdreného zástancu fetu na uliciach v rukách mládeže pána Szulyíka. Prolhaného zapredanca "Kroch"Ázsku či zaskočeného nič netušiaceho milionára z radov bežných žandárov zrejme neradno ani spomínať. Verte, ľudia by fandili krvavým jatkám ako "nikdy". Poprípade by sa podieľali na anarchii, ktorá tak či onak bez trestne vládne v našom parlamente. Rovní a rovnejší by si boli konečne rovní. Život by mal všetku no zároveň žiadnu "hodnotu". Už by žiadny cyklista z východu bilboardy s oznamom navýšenia platov o 300% po Slovensku nevešal. No a čo sa týka filmu ako takého? Tuctovka žalostne bohapustého priemeru bez nápadu - originálne niekoho zarezať. Pár scén v doprovode solídneho soundtracku príjemne navnadilo, akurát že takmer okamžite po prebratí dostala priestor 15 minútová nuda v priamom prenose, po ktorej si divák musel akurát zmývať karpiny. Kým nadšencom tejto doposiaľ nezmyselne preceňovanej trilógie stačia v rukách pištole a guľomety, Ja ako fanúšik hororu kukám ako puk, čo všetko sa dá zaradiť do tohto žánru, len aby z toho kápla nejaká tá korunka navyše. Oproti tomuto snímku je väčším hororom aj "Zoolander". Ešte že ide na Prime ten Votrelec, lebo by z dnešného plánovaného "strašidelného" večera nebolo nič - 55% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Asi je už načase sa zmieriť, že lepšie to už nebude. Nápad s očistou sa mi už od prvej zmienky o prvom filme začal veľmi pozdávať, ponúka potenciál na prvotriedne zábavné akčno-hororové béčko plné psychopatov a nápaditých drsných vrážd, ale ani po tretíkrát som nedostal to, čo som chcel. A pritom práve teraz som tomu veril najviac, prvý diel kvôli obmedzenému rozpočtu radšej zvolil subžáner home invasion, takže som to ešte bral, druhý diel mi už vyhovoval viac, konečne sa začal uberať tým správnym smerom, no stále ešte potreboval doladiť, pričom som čakal, že tentoraz to už vyjde a vznikne tá správna žánrová zábava. A miesto toho som sa dočkal jasne najslabšieho a najnudnejšieho dielu. Ešte prvú tretinu mi to celkom vyhovovalo, väčší priestor pre politiku sa paradoxne ukázal ako plus, táto línia ma bavila, vrátil sa hlavný klad predchádzajúceho dielu, Frank Grillo v hlavnej úlohe, ktorý má navyše chrániť charizmatickú Elizabeth Mitchell a aj tie začiatky očisty majú stále tú správnu atmosféru a pár zaujímavých nápadov. Ale potom to už veľmi rýchlo upadne, od doslova trápneho pársekundového vystrieľania skupiny psychopatov v zábavných kostýmoch, ktorí pritom mohli kľudne robiť priebežne problémy po celý čas mi už bolo jasné, že z tohto nič nebude. Všetky zvyšné postavy ma absolútne nezaujímali, pričom tých súperiacich strán s výraznejšími postavami je tu celkom dosť a stane sa z toho len taká stereotypná strieľačka, kde ma už ale nič výraznejšie nebavilo. Ale aspoň sa stále niečo deje, Frank Grillo je nekompromisný a vizuál je predsa len tiež solídny, takže sa to aspoň dá bez väčších problémov dopozerať. Takže po akčnej stránke je to tiež sklamanie, za niečo stojí jedine tých pár tichých likvidácií hlavného hrdinu a efektné zneškodnenie skupiny vrahýň bývalou gangsterkou, inak nič, skutočne som nečakal, že ešte aj v akcii sa tu dokážem nudiť. Takže pre mňa je táto tretia Očista jednoznačne sklamanie a ak to James DeMonaco, ktorý sa už viditeľne vyčerpal neprenechá niekomu inému, kto by priniesol nové nápady, už ani viac nečakám. 54% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (21)

  • Třetí film série měl být původně prequelem, který by vyprávěl příběh první očisty. Z tohoto nápadu sešlo, když Frank Grillo přijal nabídku režiséra Jamese DeMonaca, aby si znovu zahrál postavu seržanta Lea Barnese. Myšlenka prequelu byla nicméně použita pro film První očista (2018). (Dr Lizal)
  • Jediným hercom, ktorý sa objavil vo všetkých prvých troch častiach, je Edwin Hodge (Dante Bishop). (beso74)

Súvisiace novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Reklama

Reklama