Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (408)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Náboženstvo a násilie majú v Amerike, pardon na celom svete, tradíciu. Väčšiu než čokoľvek iné. Pri sledovaní vám bude jasné, že ide o adaptáciu náročnejšej predlohy a ak vás jednotlivé príbehy nechytia ihneď stopercentne za srdce, tak si asi budete uvedomovať, že tvorcovia bojujú predovšetkým s tým, akým spôsobom dramaturgicky všetky dejové a časové línie spojiť do uceleného celovečeráku. Osobne som nadobudol dojem, že tu nie je ani hlavná postava a každý má skrátka ten svoj vlastný part a chvíľku. Čo je problematické hlavne z toho dôvodu, že je zrejmé, kto hlavnou postavou je. Možno mali radšej nechať napísať scenár Guillermovi Arriagovi. 70% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Mám rád takýto druh filmov. Tá nejednoznačnosť medzi tým, čo je dobré a tým čo nie, je tu veľmi tenká. Motivácie fungujú na výbornú a rovnako aj prepletanec osudov. Každej postave film venuje samostatný priestor a snaží sa o charakterový prienik, ktorý v zásade udáva tempo celému filmu a zároveň ho poľudštuje aj keď charaktermi, ktoré väčšinu času nie sú príjemné. Holland v pohode. Pattinson a zvyšok tiež. Campos mal asi veľmi jasnú víziu ako film spraviť a myslím si, že trafil klinec po hlavičke. Film začína ako bezútešný príbeh plný bolesti a smútku. Končí navlas rovnako. Ale nedá sa mi nedodať, že možno ku koncu bolo toho zla na tom svete o trošku menej. Každopádne milé prekvapenie, ktoré podľa traileru nevyzeralo na veľa a v konečnom dôsledku potešilo viac ako posledný film od Coenovcov. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Poněkud utahaná rodinná kronika v čase po druhé světové válce do války ve Vietnamu. Solidní herecké výkony, výborná kamera i hudba, autentická atmosféra té doby. Adrenalinový náboj mají násilné scény, milostné se kupodivu téměř nevyskytují. A mrtvých není málo....takže dojde i na kapky krve. Jako celek má ale Ďábel podobu rozbitého zrcadla, jehož střípky se k sobě jen zvolna přibližují zpět a mnohé chybí. Postrádal jsem souvislé napětí držící příběh pohromadě. Účtování se šikanou, farářem i úchylnou dvojkou mělo drajv, převažují však nemastné scény, kterým by slušel sestřih. Proč ale jde o gotický příběh (dle obsahu), se mi odhalit nepodařilo. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Devil All The Time" bol skutočne ťažký film na pozeranie. A miestami mi bolo aj trošku nepríjemne. Film je plný nepríjemných postáv a nepríjemných momentiek, ktoré však majú obrovskú silu. A okrem toho je tu aj celkom slušná dávka smrti. Miestami mi to silne pripomínalo "Fargo". A tá atmosféra pôsobila doslova ako obrovská ruka, ktorá na mňa tlačila. Okrem toho je treba povedať, že Tom Holland je vynikajúci. Do svojej role dal absolútne maximum. Veril som mu úplne všetky scénky. Film možno ide trošku z miesta na miesto a keby to bolo spracované ako seriál, dokázali by sme to možno lepšie prežiť, no film si aj dáva čas na to, aby sme postavy spoznali, aby sme s nimi strávili dostatok času a mohli nechať potom niektoré momentky vyznieť. Herecké výkony väčšinou fungujú, no je tu jedna výnimka. A tou je Robert Pattinson. Nemám šajnu čo sa tu snaží robiť. Znie počas celého filmu viac ako animovaná postavička než ako normálny človek. Jeho hlas je otravný, jeho teatrálnosť je otravná a doslova je pre ma ubíja. Okrem toho vie byť občas film dosť únavný. Trvá to viac ako dve hodiny a tempo je dosť pomalé a ponuré. Síce to vie lepšie film vybudovať, ale občas som sa trochu nudil. Najmä keď som si uvedomil, že niektoré momentky boli celkom predvídateľné a vedel som ako dopadnú. Znie to asi ako keby som film kritizoval, no stále si myslím, že ide o veľmi dobrý film. Úvod s Billom Skarsgardom je výborný a rovnako aj v závere máme niekoľko skvelých momentiek. No počas stredu sa film občas motá v kruhoch a trošku hľadá svoju cestu. Ale na druhú stranu odhľaduje dobré všetko kresťanské pokrytectvo a faloš a súčasne ukazuje, že dobrý človek občas robí aj zlé veci, keď chce chrániť svojich blízkych. Alebo potrestať niekoho, kto si to reálne aj zaslúži. Som rád, že som film videl a odporúčam vidieť, no neviem či by som to odporúčal na viac ako jedno videnie. Vnútorne nemám pocit, že by som sa k filmu chcel vrátiť. Na to je vysoko silný a nepríjemný. Hodnotenie: B+ ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Po několika nemastných a neslaných projektech se do toho Netflix konečně pořádně opřel a naservíroval nám hutné drama, v němž se to pohnutými osudy a zajímavými postavami jen hemží. The Devil All the Time je primárně depresivní lidskou mozaikou odehrávající se ve světě, ve kterém skoro nikdo nenásleduje slova Bible. Režisér Antonio Campos s tímto atributem pracuje více než skvěle, pročež se před Vámi rozestře nekompromisně střižená podívaná, od níž se vážně nedokážete odtrhnout. Musím zde samozřejmě zmínit herecké výkony (Tom Holland a Robert Pattinson!), jež jsou páteří celého počinu, skrze něhož nás provází zádumčivý hlas vypravěče. Samostatnou kapitolou je pak scénář, který zprvu nesouvisející osudy a příběhy spojuje neočekávaným a mnohdy i brutálním způsobem. Jediným nedostatkem tedy zůstává finále celého snímku, které mi k celkovému vyznění zkrátka moc nesedlo. Ovšem až na tento detail se ale jedná o výborně zpracované drama, které byste si za žádnou cenu neměli nechat ujít. Skvělá práce! (Netflix) „Some people were born just so they could be buried.“ ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (20)

  • Robert Pattinson (Rev. Preston Teagardin) jako jediný z herců pracoval na svém jižanském akcentu bez pomoci dialektového trenéra. Všichni ostatní herci museli režisérovi poslat své hlasové nahrávky, avšak hlas reverenda byl pro všechny – včetně režiséra Antonia Campose – utajen až do prvního dne natáčení. Režisér Campos Pattisonův výkon okomentoval slovy, že je to „šílený génius, který je schopný všeho“. (cihlenka)
  • Robert Pattinson mal hrať inú, dôležitejšiu postavu, no zaujímavejšia sa mu zdala postava Prestona Teagardina. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama