Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hospodský Vočko ukradne Homerovi recept na ohnivý nápoj. Hospoda prosperuje, Homer má vztek, ale nakonec se kamarádi smíří. Pozor – mezi spoustou nových klientů rozhodně nepřehlédnete ani proslulou kapelu AEROSMITH!!! A počkejte si i na píseň pod závěrečnými titulky. (Česká televize)

Zaujímavosti (34)

  • Catherine O'Hara pôvodne súhlasila dabovať postavu Collette, servírky, a v štúdiu natočila jej časť. Podľa Mikea Reissa "niečo na nej nefungovalo správne. Hlas sa neosvedčil pre naše účely." Jo Ann Harris, pravidelná dabérka v seriáli, nahrávala dočasnú stopu použitím dojmu postavy Diane Chambers zo seriálu Na zdravie (od r. 1982), ktorú hrá Shelley Long. Producenti si mysleli, že táto stopa lepšie zapadá do role a použili ju namiesto O'Hary, aj keď je O'Hara stále uvedená v závere epizódy. (Pat.Ko)
  • Postava Collette má niekoľko paralelí s postavou Diane zo seriálu Na zdravie (od r. 1982). Vidíme ju, ako sa uchádza o prácu barmanky, podobne ako v pilotnej epizóde Na zdravie, kde Diane začala pracovať ako barmanka. Collette spí s Vočkom, rovnako ako Diane začala vzťah s jej šéfom, Samom. Nakoniec Collette opúšťa Vočka, aby sa venovala filmovej kariére, hoci Vočko si myslí, že by sa jej darilo lepšie s Vočkom. Shelley Long, ktorá hrala Diane, slávne opustila seriál Na zdravie, aby sa venovala kariére vo filme, no nikdy nedosiahla rovnaký úspech, aký zažila v seriáli Na zdravie. (Pat.Ko)
  • Keď je Bart "zakliaty" dievčatami na Lísinom pyžamovom večierku a nemôže hovoriť, snaží sa komunikovať s Homerom gestami a mimikou. Homer odpovedá: "Čo je, chlapče?" Je to odkaz na seriál Lassie (od r. 1954). (Pat.Ko)
  • Flaming Homer/Flaming Moe je pozoruhodne podobný vášnivému koktailu podávanému na Mameinej párty, nazývanému Flaming Mame z filmu Auntie Mame (1958). (Pat.Ko)
  • Keď ho Homer konfrontuje vo svojom bare, Vočko mu hovorí, že to nie je nič osobné, len biznis. Je to odkaz na film Krstný otec (1972). (Pat.Ko)
  • V pôvodnom scenári Vočko lákal Aerosmith, ponúkajúc im bezplatné pivo, ale členovia kapely požiadali, aby sa táto hláška zmenila - jedným z najväčších faktorov ich návratu v 80. rokoch bolo to, že sa vzdali drog a alkoholu. Scenáristi zmenili túto hlášku na "bezplatné nakladané vajíčka". (Pat.Ko)
  • Muž s dlhými vlasmi, hustou bradou a okuliarmi, ktorý sedí s Aerosmith, keď Moe prvýkrát upozorní na ich prítomnosť, je John Kalodner, hudobný producent, ktorý spolupracoval s mnohými rockovými kapelami vrátane Aerosmith. Jednou z podmienok kapely bolo jeho zahrnutie do epizódy. Kalodner tiež získal záverečné poďakovanie v závere epizódy. (Pat.Ko)
  • Al Jean povedal, že prvé dve minúty epizódy boli inšpirované jeho vlastným detstvom, kde: "Moja sestra mala pyžamový večierok a jej kamarátky sa ma vždy snažili pobozkať a podobne." (Pat.Ko)
  • Aerosmith boli prvou kapelou, ktorá vystúpila ako hosť v tomto seriáli. (Pat.Ko)
  • Pôvodne bola podzápletka s Vočkom a Collette rozsiahlejšia, ale bola vystrihnutá, pretože scenáristi cítili, že nefunguje. (Pat.Ko)
  • Aerosmith nahrávali v Bostone a Hank Azaria priletel, aby nahral svoju časť s nimi a pomohol im s textami. (Pat.Ko)
  • Skupina Aerosmith má na konci epizódy prehratú pieseň "Young Lust" z albumu "Pump". Podľa Ala Jeana kapela nahrávala špeciálnu skrátenú verziu piesne len pre túto epizódu. (Pat.Ko)
  • Sam Simon predtým mal na starosti scenáre pre seriál Na zdravie (od r. 1982) a prispel väčšinou dialógov pre postavu Collette, keďže bol zvyknutý písať dialógy pre postavu Diane. (Pat.Ko)
  • Scenáristi počuli, že Aerosmith chceli vystúpiť v jednej z epizód, preto napísali pre nich túto hosťujúcu rolu. Podľa Ala Jeana neskôr zistili, že čiastočným dôvodom, prečo kapela súhlasila s vystúpením, bol názov nápoja "Flaming Moe". (Pat.Ko)
  • Keď sa Sama Simona opýtali, či bol základ epizódy inšpirovaný tumultóznym vzťahom medzi ním a Mattom Groeningom, Simon uznał: "To môže byť pravda." (Pat.Ko)
  • Pôvodne bola v epizóde vtipná scéna, v ktorej do Flaming Moe's vošiel homosexuálny pár, predpokladajúc, že je to gay bar kvôli názvu. Matt Groening si myslí, že bolo dobré, že ten vtip bol vystrihnutý, pretože nepovažoval za vhodné, aby scenáristi upriamili pozornosť na ten názov. (Pat.Ko)
  • Pesničku "Flaming Moe's" spieval Kipp Lennon, ktorý predtým nahral spevácke časti pre postavu Michaela Jacksona v epizóde Stark Raving Dad (1991). (Pat.Ko)
  • Toto je prvýkrát, kedy sa jedno z Bartových telefónnych vtipov obrátilo proti nemu, keď zavolal pre Hugh Jass, len aby zistil, že v bare naozaj je osoba s týmto menom. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama