Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Centrom príbehu je rodina Lyonsových z anglického Manchestru. Tvoria ju štyria dospelí súrodenci. Najstaršia Edith je politickou aktivistkou, ktorá pôsobí po celom svete. Mladší Steven, je finančný poradca a žije usporiadaný život so svojou ženou a dvomi dcérami. Danny je stavebným inžinierom a najmladšia Rosie slobodnou matkou, ktorá berie život tak ako príde. Ich stará mama, Muriel, je osobou, ktorá ich spája a jej priestranný dom je styčným bodom, v ktorom sa všetci stretávajú. Niektorí viac, niektorí menej, ale zídu sa tam aspoň raz za rok, osláviť Murieline narodeniny. Dej sa začína v roku 2019, narodením Rosieho syna Lincolna a od tej chvíle sa rozbieha veľmi rýchlym tempom až do roku 2034, kedy končí. Za ten čas sledujeme, ako sa rodina v priebehu pätnástich rokov mení. Vidíme najmä, aký dopad má na nich spoločenský, politický i ekonomický vývoj vo svete a tiež neúprosne rýchla technologická evolúcia, aj globálna ekologická kríza. Napriek značným zvratom, ktorými svet prechádza, rodine neostáva nič iné, len sa neustále prispôsobovať zmenám, ktoré ich ovplyvňujú. Komfort a hlavné útočisko nachádzajú u Muriel, kde aj napriek turbulentným časom, rodinným rozkolom i svetonázorovým nezhodám, dokážu držať spolu. Učia sa navzájom sa tolerovať a pomáhajú si prežívať dobré, horšie, aj tie najhoršie časy.  Na prvý pohľad sa zdá, že nie je v silách obyčajnej rodiny Lyonsových prispieť k tomu, aby zvrátili zlý vývin udalostí, avšak možno opak bude pravdou ... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa marhoul k tomuto seriálu (1)

Roky a roky (2019) 

Tady se sedělo na osmnácti židlích zároveň, kdy ústřední linie mizí hned záhy a více už k nalezení nebude. Paradoxně přehnaně korektní, první dva díly moc dobré, pak se už jen plácáme v galimatyáši všehochuti, sci-fi nových technologiích, v destabilizaci světa, dále umělá strava, pády bank, rozpuštění pólů, také rozpuštění a vypuštění nebožtíka místo zpopelnění, samozřejmě všelijaká pohlaví všech možných barev pleti, pochopitelně všichni jsou ultraprudce tolerantní na max., do toho populismus, uprchlíci, koncentráky a jedna bohatá rodina, která navzdory svému dobrému ekonomickému a rodinnému zázemí neví pořádně co se sebou. V seriálu je bezpochyby řada výborných myšlenek a nápadů, některé linky mě zajímaly velmi, jiné byly k smíchu, ale vše výborně sestříháno, dobrá hudba, Emma Thompson výborná, ale celkově hodnotím obsah příběhu průměrně. Navzdory originalitě bylo citelně znát, že to scénáristé nezvládali ukočírovat. Šokující, provokativní memento na téma hrozeb všehomíra je to bez debaty záslužné, však mohli trochu přitlačit, aby tato děsivá vize blízké budoucnosti měla výraznější hlavu i patu a hlavně směr. ()

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama