Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevadský detektiv Jerry Black (Jack Nicholson) je v práci naposled. Za několik hodin opustí svou kancelář v oddělení vražd a po večírku na rozloučenou odejde do výslužby. Nečekaný nález mrtvého těla osmileté holčičky dramaticky změní běh událostí. Black se naposledy vydává na místo činu a vezme na sebe i nepříjemný úkol oznámit pravdu rodičům oběti. Tváří v tvář zdrcujícímu žalu dívčiny matky pak učiní slib, který vyřeší jeho nejistotu ohledně další existence mimo policejní svět a navždy změní jeho život. Přísahá na svou duši, že vraha najde. Mladý ambiciózní detektiv zanedlouho zatkne prostoduchého muže, který byl spatřen na místě činu. Vynucené přiznání ovšem Jerryho neuspokojí a navzdory tomu, že je případ oficiálně uzavřen, pokračuje s posedlou vytrvalostí v pátrání. Jak daleko bude ochoten pro splnění svého slibu zajít? A jakou cenu za to zaplatí? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Neočakávajte od tejto komornej drámy napínavý krimi thriller o pátraní detektíva po vrahovi. Sean Penn nič také nemal v úmysle. The Pledge je smutnou drámou o samotárovi, ktorý sa neoblomnou snahou dosiahnuť spravodlivosť a zachovať si česť pripraví o poslednú možnosť naplniť svoj osobný život šťastím. Thrillerová zápletka o pátraní po vrahovi je pre Penna akurát divácky najprijateľnejšou formou podania osobnej autorskej výpovede. Nebyť zbytočného naťahovania stopáže, film by sa bez náznaku nudy vyšplhal na výborné 4*. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Využil som príležitosť pripomenúť si remake Dürremantovho Sľubu, keď už sa mi nedarí dostať sa k opätovnému zhliadnutiu Vajdovho pamätného "originálu". Pennov pokus je pravdepodobne bližší autorovmu poňatiu, ale platí za to menšou atraktívnosťou pre diváka, ktorú zachraňuje iba ústredná postava v podaní Jacka Nicholsona. Film je pomerne rozvláčny, nevýrazný a striedajú sa v ňom vydarené okamžiky s priemernými. Hodnotenie ponechávam na pôvodných troch hviezdičkách, pretože nevidím dôvod dlhodobo si uchovávať tento film v pamäti. ()

Reklama

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Sean Penn je výborný režisér, ale "Přísaha" jde trošku pod jeho standart. Možná se autoři příliš snažili odlišit od švýcarského snímku, podle kterého svůj film natočili, ale "Stalo se za bílého dne" mělo proti remaku několik předností: uvěřitelné chování postav, vhled do psychologie a jednání pachatele a především konec, který divákovi nabízí nejen určitou katarzi, ale celý příběh logicky uzavírá. Největším přínosem "Přísahy" tak zůstává tradičně skvělý výkon Jacka Nicholsona. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pledge nie je thriller alebo kriminalka, ta je iba zasterkou filmu. V prvom rade je to drama a psychologicky pohlad do duse starsieho policajta, vyborne natoceny Seanom Pennom /aj ked ho osobne nemam rad/. A tento psychologicky uhol pohladu do vnutra starsieho policajta funguje u mna naplno, hlavne v podani vyborneho Nicholsona : 88 % ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

nenechajte sa pomýliť a nesledujte tento film ako nejaký thriller alebo nebodaj krimifilm, pretože to vôbec nie je, penn je príliš rozmýšľajúci umelec, aby natočil nejakú otrepanú žánrovú záležitosť, a Nicholson príliš dobrý a vyzretý Pán Herec, aby na staré kolená hral len tak v nejakom mainstreamovom pátraní po sériovom vrahovi. a kto si aj tak sadne pred toto dielko s pocitom, že uvidí napínavý thriller plný dejových zvratov, sledovania a vyšetrovania, skladania skladačky a odhaľovania profilu nejakého maniaka, tak hádam po prvých sekundách filmu, keď nesmierne lyrické obrazy podfarbujú titulky, v ktorých sa nám ako zdroj predlohy zjaví meno Friedrich Durrenmat, musí pochopiť, že nasledujúce dve hodiny budú o niečom inom. O snahe splniť sľub, na ktorého splnenie už nemáme fytické ani psychické predpoklady, o posadnutosti, o vyrovnávaní sa so starobou, o honbe za duchom, o honbe za svojim vlastným pokojom a o mnohom inom. jemne vykreslený psychologický film so skvelou kamerou, hudbou a veľmi dobrými vedľajšími roličkami (za všetky minimálne Del Toro a Rourke). ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (11)

  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)
  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)

Reklama

Reklama