Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva bratři a každý je jiný. Jeden žije spořádaným životem, má ženu, syna a pracuje jako policista. Jeho problémový bratr se zrovna vrátil z Vietnamu a je naštvaný na celý svět (oficiálny text distribútora)

Recenzie (44)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film o dvou bratrech, z nichž každý je naprosto jiný, aniž se mudruje nad příčinami a logickými řetězci důvodů, proč. Prostě se to tak stalo. Přitom je příběh zcela uvěřitelný a logice života se nepříčící. Zajímavá je minirole starého Charlese Bronsona, která na minimální ploše podává mimořádně silný příběh, u kterého se tvůrci rovněž nepotřebují zabývat rozsáhlým vysvětlováním, proč se ubíral zrovna cestami, o kterých vyprávějí. ()

kosta73 

všetky recenzie používateľa

Pennovu režijní prvotinu zdobí velmi solidní herecké výkony Davida Morseho a Viggo Mortensena. Nevyhratelný boj s vlastními démony je díky Mortensenovi velmi uvěřitelný a vnímavý člověk vlastně ani neví, kterému z hlavních hrdinů má "fandit". Očividně to neví ani Penn ( zajímalo by mě , do jaké míry se při psaní scénáře inspiroval sám sebou ), což lze lehce vycítit ze závěru filmu. V malých roličkách přesvědčí především Hooper, jako slizský barman. ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Režijní debut Seana Penna se docela vyved, za což může zejména perfektní Viggo Mortensen, kterej je ve svý roli neskutečně přesvědčivej a když mu hrábne, tak z něj jde opravdu strach, k němu se ještě docela dobře řadí David Morse, nicméně celej film je hodně pozvolna odvyprávěnej a zbytečně dlouhej, takže působí utahaně, navíc tu není moc vysvětlený, jestli se Viggo chová jak šílenec, protože prostě takovej byl a je a nebo jestli ho změnila válka ve Vietnamu. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Indiánsky posol kričí: neskôr budú náznaky spoilerov! Joe je slušný policajt so ženou a dieťaťom. Jeho brat Frankie je ale čierna ovca rodiny, ktorá sa svojím chovaním vždy vie postarať o to, aby sa ostatní doma nenudili. Neudrží si prácu, veď ako by aj mohol, keď je každú chvíľu v base, a doslova vyhľadáva násilie. Časom si však nájde dievča, ktoré je síce bláznivé, no myslí to s ním vážne, a prekvapivo je to snáď aj vzájomné. Pre Frenkieho búrlivú povahu je napriek tomu ťažké v tomto vzťahu zotrvať a vyvarovať sa popri tom bežných výtržností. Dokáže to aspoň keď sa rysuje možnosť, že by mohol byť otcom, alebo nájde v tejto situácii len ďalšiu zámienku, prečo od všetkého utiecť? A mohol by vôbec tento potomok zachrániť jeho svedomie a spálené mosty, ktoré za sebou zanecháva? To už ale nezávisí úplne od neho. Či bude nádejou na niečo pozitívne, alebo len predĺženou rukou jeho zlosti, to je asi tak jedna k jednej. A ukáže to život, ktorý v tomto filme už nevidíme. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Kto by už chcel mať za brata vyšinutého magora, ktorému prepína častejšie ako sa to dá tolerovať? Hlavný hrdina to nielenže schytáva, ale ide tomuto magorovi ešte oproti. Jedno sa ale musí nechať, mladému Mortensenovi nielenže sadla rola frajerského magora ako uliata, on sa v nej našiel natoľko, že si ho už ani nedokážem predstaviť v niečom inom. Chýbal tomu už len sakramentsky tragický záver. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Film je inspirován písničkou Bruce Springsteena "Highway Patrolman". (D3VIL)
  • Uvedení filmu znamenalo pro Charlese Bronsona (Roberts) téměř jediné uznání jeho herectví ze strany filmové kritiky, dlužno dodat, že nadšené. Mimo jiné se totiž v jeho filmografii jedná o první film mimo dlouhou řadu B snímků studia Cannon a po ještě delší době i dramaticky malou roli – sám její přijetí odůvodnil tehdy nedávnou smrtí dlouholeté manželky. (AlDelon)
  • Režisérský debut Seana Penna. (D3VIL)

Reklama

Reklama