Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvorcovia:

Stephen J. Cannell

Hrajú:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(110)

Obsahy(1)

Reno Raines (Lorenzo Lamas) bol skvelým sandiegským policajtom - ibaže spáchal „ultimatívny hriech", keď sa rozhodol vypovedať na súde proti svojim kolegom, ktorí sa nechali zlákať na zlé chodníčky. Tí sa ho na oplátku pokúsili zlikvidovať, no namiesto toho zabili ženu, ktorú nadovšetko miloval! Nespravodlivo obvinený z vraždy je teraz štvancom, no nevzdáva sa - naďalej bojuje proti zločinu a chytá iných štvancov, ktorých potom odovzdáva do rúk spravodlivosti veriac, že jedného dňa sa jej dostane i jemu a skutočná pravda o pôvodcoch jeho trápenia vyjde najavo a oni budú náležite potrestaní. Stal sa z neho lovec ľudí, odpadlík menom Vince Black, ktorý v kalifornskom Bay City pracuje pre kanceláriu jedného z najznámejších lovcov ľudí Boobyho Sixkillera (Branscombe Richmond), ktorý mu ponúkol miesto i novú identitu, keď spoznal jeho temné tajomstvo a stali sa z nich verní priatelia. Súčasťou skvele fungujúceho tímu detektívov bola dlho i krásna Bobbyho sestra, Cheyenne Phillipsová (Kathleen Kinmont), ktorú však o niekoľko rokov neskôr vystriedala nemenej pôvabná Bobbyho nová asistentka Ashley (Shauna Sand). (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (385)

katmandzoo 

všetky recenzie používateľa

Reno Raines alias Wins Black sa rozhodne po zavraždení jeho milovanej, vziať spravodlivosť do vlastných rúk a ako bývalý policajt, na ktorého je vydaný zatykač, s pomocou svojho partnera Bobbyho uteká na motorke pred slobodou a je vždy pripravený zasiahnuť tam, kde číha zlo a kde to ľudia potrebujú.. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ve správnou dobu a na správném místě byl Odpadlík jedním z těch nejlepších seriálů na světě. Moji vrstevníci určitě tuší, co za dobu to bylo:) "Psanec, který loví psance, lovec lidí, Odpadlík" je dost osobitou a stylovou záležitostí, takže u mojí generace získal podobný status jako Vražedné Pobřeží - ne kult, ale něco, co potěší při každém uvedení. Cože? Co to kecám? Chcete mi tvrdit, že je to horší než Walker, Texas Ranger nebo Kobra 11? No tak zase sklapněte. Hustopanská úvodní znělka, chlapácký vždyavšude správňák Reno Raines a k tomu Bobby Sixkiller, indiánským jménem Růžové Sako-Zelené Sako (v českém znění Alexej Pyško), a jeho fešná sestřička Cheynee navrch. Pět sezón a ode mě 60%. ()

Reklama

Hepy13 

všetky recenzie používateľa

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažily se ho zabít, místo toho zabily ženu kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec který loví psance, lovec lidí ODPADLÍK!" Vyrůstal jsem skoro na všech seriálech, které brázdili v našich televizích v průběhu 90. let. Takže jsem samozřejmě pravidelně sledoval i odpadlíka. Všechny ty seriály nebyly tak vyumělkovaný jako dnes a každý měl své kouzlo. Ale jestli bych to i dnes sledoval to fakt nevím. Nejlepší byl stejně Bobby SixKiller :) ()

adams89 

všetky recenzie používateľa

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Byl by možná býval dobrým policistou, jenže spáchal ten nejhorší hřích, protože se přidal k famílii Sixkillerových, a jako lovec odměn se jal chytat zločince pokaždé podle stejného scénáře a bez špetky inovace. Ale jo, Lorenzo byl dobrou volbou. Vysoký ramenatý idol dívčích srdcí s motorkou, po které toužili zase všichni mladí kluci. Plus blonďatá Cheynne, movitá hrouda Bobby a občas nějaké to známější jméno (Danny Trejo, Tommy Lister Jr.). Nic víc... spíše míň. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (10)

  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama